Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki streamer uzywany do 4000zl

Rekomendowane odpowiedzi

Cambridge 851N, jesli jakość dzwieku jest ważna 

W ogóle jak Ci zależy na radiu ( mi tak) to tylko Cambridge, tam jest i flac i hi res radio i w ogóle wybór duzo wiekszy niz w innych streamerach z tune in radio na pokładzie na przykład 

Jak masz dobrego daca to zamiast 851N można wziąć taniej Cambridge cxn v2 

3 minuty temu, costa brava napisał:

Cambridge 851N, jesli jakość dzwieku jest ważna 

W ogóle jak Ci zależy na radiu ( mi tak) to tylko Cambridge, tam jest i flac i hi res radio i w ogóle wybór duzo wiekszy niz w innych streamerach z tune in radio na pokładzie na przykład 

Jak masz dobrego daca to zamiast 851N można wziąć taniej Cambridge cxn v2 

Dziękuję za podpowiedź 

A jakie zdanie macie o EverSolo DMP-A6 ?

Czy warto?

Cambridge oraz EverSolo to główni zawodnicy w tym przedziale cenowym na ten moment. Możesz spojrzeć na streamery Atolla, podnosząc budżet znajdziesz nawet Lumina D2 😉 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Teraz, Q21 napisał:

Cambridge oraz EverSolo to główni zawodnicy w tym przedziale cenowym na ten moment. Możesz spojrzeć na streamery Atolla, podnosząc budżet znajdziesz nawet Lumina D2 😉 

Czyli mam rozumieć że lumin d2 to wyższa pólka od cambridge audio czy eversolo?

Tak. Lumin D2 to moim zdaniem okolice DMP-A8, a nie A6 🙂 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

14 godzin temu, Q21 napisał:

Tak. Lumin D2 to moim zdaniem okolice DMP-A8, a nie A6 🙂 

Podjąłem decyzję o zakupie używanego lumin d2.

Dziękuję za pomoc i pozdrawiam ☺️

2 minuty temu, miętowy napisał:

Dlaczego nikt nie wspomina o Nad c658?

Co z nim nie tak poza brakiem pompowania przez branżowych sprzedawców?

Ma DIRAC 😉 A to niebagatelny plus. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

6 minut temu, miętowy napisał:

To wiem, dlaczegóż go rozważam. 

Ale czemu tak mało o nim w sieci i opini na forum?

Oryginalnie był dość drogi. Technicznie niczym się nie wyróżnia. Zaletą jest DIRAC. Niestety ludzie jeszcze nie doceniają systemów korekcji akustyki. Za jakiś czas będzie to standard. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Tak,  startował wysoko. Wewnątrz raczej nic podniecającego, alew luminach podobnie. 

Czy to zagra lepiej niż chińczyk z kolorofonem na obudowie? Lepiej niż solidny Marantz 8006 czy Kambodża cxn v2?

U mnie obecnie sygnał obrabia Matrix mini i2 pro.  Następcą wydaje się mini i4 pro,nikt nic o tym grajku nie pisze. 

Tylko ewersolo Kambodża i wimy.

Tylko to co w promocji,  w koszyku w markecie sprzedawców. 

Jestem tego samego zdania, tymbardziej ze eversolo gra naprawdę sucho i mocno cyfrowo… jest dużo lepszych jak właśnie matrix nowy bluesound rose czy właśnie lumin. Każdy z nich gra o niebo lepiej jak ever tylko nie każdy ma ten ekran.

17 minut temu, miętowy napisał:

Czy to zagra lepiej niż chińczyk z kolorofonem na obudowie?

Po zastosowaniu DIRAC raczej tak. Zależy od pomieszczenia. 

3 godziny temu, miętowy napisał:

Tak,  startował wysoko. Wewnątrz raczej nic podniecającego, alew luminach podobnie. 

Czy to zagra lepiej niż chińczyk z kolorofonem na obudowie? Lepiej niż solidny Marantz 8006 czy Kambodża cxn v2?

U mnie obecnie sygnał obrabia Matrix mini i2 pro.  Następcą wydaje się mini i4 pro,nikt nic o tym grajku nie pisze. 

Tylko ewersolo Kambodża i wimy.

Tylko to co w promocji,  w koszyku w markecie sprzedawców. 

Dokładnie 👍. Mam taki przesyt Everami i Wiim-ami że chwilami boję się otworzyć lodówkę bo mogę tam znaleźć któregoś z nich 🤢

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

8 godzin temu, Piopio napisał:

Po zastosowaniu DIRAC raczej tak. Zależy od pomieszczenia. 

A poza korekcją, w cichym odsłuchu - zagra to lepiej niż przetwornik w rodzaju Matrix mini czy podobne ?

Jest sens to sprawdzać? 

Brakuje opinii o streamerach. Tych poza chińczykami z bazaru, poza "promocjami", masterpis edyszyn itp.

Kolorowe sny, wyświetlacze itp.

Lumin wewnątrz - hula wiatr. Kosztuje krocie wg tego co robi. Lepszy chinol typu Gustard - wewnątrz pełno treści, jak to gra, kto to miał, stosował u siebie itp - cisza.

Nad - o wzmacniaczach pół forum, o streamerze średniej półki cisza. Kupujta wimy czy co tam z prowincji zjeżdża do polszy do sklepów.

Trochę lipa. 

8 minut temu, miętowy napisał:

A poza korekcją, w cichym odsłuchu - zagra to lepiej niż przetwornik w rodzaju Matrix mini czy podobne ?

A co ma do tego głośność odsłuchu ? To sprawa wzmacniacza !

Dla mnie Gustard R26 jest najlepszy. To trudnego pomieszczenia NAD C658.

Edytowane przez Piopio

Godzinę temu, Piopio napisał:

A co ma do tego głośność odsłuchu ? To sprawa wzmacniacza !

Dla mnie Gustard R26 jest najlepszy. To trudnego pomieszczenia NAD C658.

A to że w cichym odsłuchu korekta pasma do 500 hz może mieć mniejszy ogólny wpływ na odbiór dźwięku niż przy wysokim poziomie głośności. Oczywiście mogę się mylić i całościowo efekt będzie lepszy/inny/ uczciwszy .Druga sprawa, w moim przypadku dwudrożny aktywny budżetowy alpha evo sam w sobie prawdopodobnie jest kulawy przez dość wysokie cięcie głośnika niskotonowego. Czy korekta naprawi domniemaną ułomność konstrukcji?

Może najpierw wymienić monitor na trójdrożny..ale to już mocno trudniejsze niż po prostu zmiana źródła...

Edytowane przez miętowy

Czy korekta naprawi domniemaną ułomność konstrukcji?

Tak, DIRAC poprawi. 

Fajny jest też Volumio Primo.  Zarówno jako streamer jak i transport gra bardzo przyzwoicie. 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Jeśli stawiasz na jakość dźwięku to Cambridge 851n. 

Dostaniesz także nowy niższy model CXN V2 w tej cenie

Albo 100

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

8 godzin temu, marcinmarcin napisał:

Albo 100

Do dostania za 4000? Nie wiem jak tak to też do listy.

W czym 851 lub cxn zagra lepiej niż Nad?

Klasa stremera powiedział bym że podobna. 

Cambridge gra lepszą separacją instrumentów przy braku ostrości. W nad masz Dirac. 

• Pokaż nowe odpowiedzi