Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nie aktualizowalem do nowego softu jak napisali na forum Zidoo że coś skopali z poster wall. Poczekam na nowy firmware, na tym chodzi ultra płynnie wszystko

A jak masz ustawione w ilu FPS chodzi menu? 

Edytowane przez Fanek
5 minut temu, Fanek napisał:

jak masz ustawione w ilu FPS chodzi menu? 

Juz nie mam z30. Dzisiaj wylądował w paczkomacie 🙂

Ustawione miałem na 1080p 60Hz. 

14 minut temu, Fanek napisał:

Nie aktualizowalem do nowego softu jak napisali na forum Zidoo że coś skopali z poster wall. Poczekam na nowy firmware, na tym chodzi ultra płynnie wszystko

Pech ze u mnie sam się zaktualizował (no chyba ze było jakies pytanie, nie zauwazyłem i potwierdziłem). Nie zaglądałem na forum zidoo ostatnio ale skoro tam tez piszą ze cos skopali tzn ze jest coś na rzeczy. U mnie wydajność w posterwall siadła. W odtwarzaniu filmow nie zauważyłem zadnej roznicy ani na plus ani na minus. 

Zeby nie bylo tak kolorowo - z1000 znowu ma humory i nie chce napisow pobierac 🤣 

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

Moje Zidoo Z30 wysłane do Amazona, klamka zapadła
Jak włącze z1000 to poszukam gdzie to jest
Jest tam w menu gdzieś zakładka, gdzie można ustawić skróty klawiaturowe na pilocie, do niektórych funkcji.
8 minut temu, RAF77 napisał:

Jest tam w menu gdzieś zakładka, gdzie można ustawić skróty klawiaturowe na pilocie, do niektórych funkcji.

Widziałem to, tylko nie zauwazyłem ze mozna dodac skrot do synchronizacji napisow. Przyda się, bo czasem pobrane napisy nie pasują do pliku mkv i trzeba wprowadzić korektę. Dzięki za info🙂

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

Opublikowano (edytowane)

Ja góra - dół mam ustawione 15sek przewijanie, a prawo - lewo odkrywa ten pasek z czasem i przewija się recznie do określonego momentu filmu. Góra- dół jako synchro mi było robiło za dużo pomyłek chyba  😛

A co macie ustawione pod prawo-lewo?
Ja teraz widze jak napisy są z pliku srt to pojawia się dodatkowa opcja sync w menu napisów 🙂

Brewka mi chodziło jak w Z1000 masz ustawione fpsy, a tak btw do Z1000 jeszcze wypuszczają firmware czy wdg nich już wszystko zostało naprawione?

Edytowane przez Fanek
7 minut temu, Fanek napisał:

Brewka mi chodziło jak w Z1000 masz ustawione fpsy, a tak btw do Z1000 jeszcze wypuszczają firmware czy wdg nich już wszystko zostało naprawione?

Fps w z1000 mam ustawione tak samo jak ustawilem w z30 czyli w menu 1080p60 i wlączona opcja automatycznej zmiany fps dla filmu. Efektem tego po kliknięciu play projektor gubi na kilka sekund obraz i przełącza w tryb 24Hz. Właśnie dlatego w nowym zidoo brakowalo mi tej opcji opoznionego odtwarzania 🙂 

Co do aktualizacji to napewno zawsze znajdzie sie cos do poprawy ale po wprowadzeniu nowszych modeli te starsze zostaną zaniedbane... W koncu trzeba jakoś klienta nakłonić do zmiany urządzenia 🤣 ze mną im sie to jednak nie udało 🙃 zrobie niebawem podejscie do jakiegoś najnowszego libre elec z kodi. Mam już mały komputer z chlodzeniem pasywnym. Muszę porownac jak to działa. Kompa od dawna chciałem uniknąć to jednak nie wykluczam. Tylko nie wiem czy nie bedzie zbyt słaby jesli chodzi o parametry bo to komputer przemysłowy 🤔

A gdzie ten komputer xD mnie namawiano na to ze względu na MadVR ale bardziej cenie sobie wygodę wszystko pilotem, żadnych myszek bezprzewodowych i klawiatur. Daj spokój masz zajebiście teraz 😄

27 minut temu, Fanek napisał:

Daj spokój masz zajebiście teraz 😄

Wiem. Mimo wszystko lubie czasem poeksperymentowac, a kompa mam za darmo 😁 jednopłytkowy komputer 3,5 cala, 16gb ramu i 128GB dysk m.2. grafika niestety zintegrowana i nie wiem czy to bedzie na tyle wydajne zeby odpalac pliki mkv w 4k

Cos takiego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

16 minut temu, Fanek napisał:

Jaki CPU? Chyba nie Celerona? On ma że sto lat.

Mnie to w sumie nie interesuje ile to ma lat. Komputer wydajnoscią pewnie nie powala ale tak jak napisalem jest to komp przemyslowy. Całkowicie pasywne chłodzenie to zaleta. Moze w weekend postawie na tym libre elec i zobacze jak sie sprawuje. Mam go za darmo więc co mi szkodzi sprawdzic 😎

@brewka87 @RAF77 @Gmow1977@przmor@Chloru@fetek@DrWredman@farti@max720@JVC 4K

Panowie taguję Was z nadzieją że może ktoś miał doczynienia, widział to w akcji lub czytał/ screeny porównawcze - ostatni element ukłądanki o którym myślałem to HD Fury Vertex - urzadzenie dzięki któremu można uzyskać na projektorze Dolby Vision i HDR10+ , czy trudno to ustawić/skonfigurować?   Czy gra warta świeczki porównując HDR vs DV czyli dynamiczne mapowanie tonów?

Może ktoś widział gdzieś screeny porównawcze?

25 minut temu, Fanek napisał:

@brewka87 @RAF77 @Gmow1977@przmor@Chloru@fetek@DrWredman@farti@max720@JVC 4K

Panowie taguję Was z nadzieją że może ktoś miał doczynienia, widział to w akcji lub czytał/ screeny porównawcze - ostatni element ukłądanki o którym myślałem to HD Fury Vertex - urzadzenie dzięki któremu można uzyskać na projektorze Dolby Vision i HDR10+ , czy trudno to ustawić/skonfigurować?   Czy gra warta świeczki porównując HDR vs DV czyli dynamiczne mapowanie tonów?

Może ktoś widział gdzieś screeny porównawcze?

Niestety nie miałem styczności ,choć coś tam czytałem...Ale co chcesz uzyskać? Obraz hdr10+/DV na projektorze bez hdr?

Przypomnij ...co tam świeci u ciebie?

Hd fury vertex2 to chyba znów wydatek około 1200pln? Jak cię nie swędzi ,to czemu nie ?

W sieci ludzie sobie chwalą...może faktycznie gra warta świeczki😉

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Gmow1977 napisał:

Niestety nie miałem styczności ,choć coś tam czytałem...Ale co chcesz uzyskać? Obraz hdr10+/DV na projektorze bez hdr?

Przypomnij ...co tam świeci u ciebie?

Hd fury vertex2 to chyba znów wydatek około 1200pln? Jak cię nie swędzi ,to czemu nie ?

Tak chcę uzyskać DV, na projektorze HDR Epson TW9400, on nie obsługuje już DV i HDR10+, na Avs jest temat i ludzie używają HD Fury na nim, ale chodzi mi czy różnica w obrazie jest warta zakupu tego urządzenia hehe

Żeby gdzieś screeny znaleźć porównawcze HDR10 vs DV byłoby najlepiej 

Edytowane przez Fanek
2 minuty temu, Gmow1977 napisał:

Jak cię nie swędzi ,to czemu nie ?

Wolałbym kasę przeznaczyć na lepszego PJ niż kombinować jak koń pod górę. 

W dniu 20.03.2025 o 22:08, brewka87 napisał:

Mnie to w sumie nie interesuje ile to ma lat. Komputer wydajnoscią pewnie nie powala ale tak jak napisalem jest to komp przemyslowy. Całkowicie pasywne chłodzenie to zaleta. Moze w weekend postawie na tym libre elec i zobacze jak sie sprawuje. Mam go za darmo więc co mi szkodzi sprawdzic 😎

Szkoda że ze słabymi parametrami bo mógłbyś połączyć użyteczne z pożytecznym czyli 2w1. Mieć dobry odtwarzacz i dodatkowo MadVR... Myszka i klawa bezprzewodowo i jazda z koksem💪 au

1 godzinę temu, max720 napisał:

Nie wiem , nie znam się 😞

Czy oglądasz jakieś filmy , czy tylko dążysz ustawienia to tego , to tamtego ? 🙂

Oczywiście że oglądam, na nowym projektorze kupionym w styczniu mam na ten moment 200h.

HD fury to miał być już ostatni element, ale szukam kogoś kto faktycznie to ma lub używał jakie są różnice w prkatyce

• 3 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi