Skocz do zawartości
IGNORED

YAMAHA R-N803D monitory

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 12.02.2025 o 09:47, BlueDot napisał:

Skad w takim razie wiesz czy dany zestaw gra w miare prawdziwie, czy oszukuje i znieksztalca?

Mnie to np. nie obchodzi. Ma mi się podobać.

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

3 minuty temu, Misio38 napisał:

Mnie to np. nie obchodzi. Ma mi się podobać.

Rozumiem. No ja mam troche inne podejscie, co nie znaczy ze ma mi sie nie podobac.

W dniu 21.02.2025 o 21:46, MusicManiacX napisał:

"Amator patrzy na ilość basu.." jeśli słuchanie muzyki z kolumn za niewielkie "piniondze" sprawia frajdę, a bas wali po klacie, wtedy kiedy ma, toż to amatorka... bo trzeba wydać 10 x tyle by osiągnąć to samo, plus fortuna na adaptację...

🤦🤦

A ile śmiechu jest jak wydasz 10 rasy tyle i nie ma tego basu i pada podpowiedź żeby suba kupić...

W dniu 21.02.2025 o 20:10, szymon1977 napisał:

Brawo!

Klipsch nie znam, ale moje B&W? Muzykę włączam raz na tydzień, a wtedy ma być rozp.dol jak na koncercie. Ale jakby miały grać 24 na dobę, to bym je wy.bał przez okno.

A dlaczego przez okno ? 

A pomyśl sobie co ma zrobić człowiek któremu w salonie wcisnęli tzw. brytyjskie brzmienie jak to mówią wyspiarze "zza koca" ?

Toż tego 15 minut nie da się słuchać, albo męczy albo nudzi, albo jedno i drugie.

Ja mam wysokie modele Bowersów ze specjalną tabliczką żeby się nie chwalić i nie zauważyłem żeby grały zbyt ostro to pewnie jeden z mitów na które jest tu obok oddzielny wątek...

Bowersy w końcu grają jako monitory w najlepszych studiach na świecie więc z góry można powiedzieć że nie kłamią.

Godzinę temu, Audroc napisał:

A dlaczego przez okno ? 

A pomyśl sobie co ma zrobić człowiek któremu w salonie wcisnęli tzw. brytyjskie brzmienie jak to mówią wyspiarze "zza koca" ?

Toż tego 15 minut nie da się słuchać, albo męczy albo nudzi, albo jedno i drugie.

Ja mam wysokie modele Bowersów ze specjalną tabliczką żeby się nie chwalić i nie zauważyłem żeby grały zbyt ostro to pewnie jeden z mitów na które jest tu obok oddzielny wątek...

Bowersy w końcu grają jako monitory w najlepszych studiach na świecie więc z góry można powiedzieć że nie kłamią.

Dla kazdego cos innego.....tak było jest i będzie. AMEN. A prawidłowość jest taka, że im kolumna gra naturalniej  co z reguły idzie w parze z ceną w górę (marka bez znaczenia) to wóczas jest efekt, że puszczjac elektronicę, pop i inna sztuczna muzykę jest ona nie do zniesienia bo słychać dokładnie tę pustkę akustyczną  i tandetę nagrania. Taki paradoks im kolumny (lepsze) tym gorzej grają :)))))))) przykład: Tani Klipsch RF 28 Ekspresja sterylność żyletka gra V (zagra wszystko i wszystko i kazdy gatunek zagra identycznie.) ja nie mówie ze one graja zle ! Taka kolumna która zagra wszystko zmęczy kazdego juz po 30 minutach słuchania

Edytowane przez Kris2024
Godzinę temu, Kris2024 napisał:

Taka kolumna która zagra wszystko zmęczy kazdego juz po 30 minutach słuchania

Pisz za siebie. Mnie nie męczy

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

To że producenci idą w neutralność to mit. Każdy ich nowy produkt ma taki opis w broszurach marketingowych. 

Dobry przykład klipsch. Myślicie że nie mogli by zrobić cos bardziej liniowego? Pewnie że by mogli. 

Tylko skoro mają rzesze swoich fanów w US sprzedaje się tego na kontenery to po co? Oni przyjemniej nie piszą głupot że kolejne wcielenie tej samej kolumny przybliża ich do naturalnej trąbki. 🙂

Dawniej było mi do nich bliżej uchem ale za takie podejście cenie 

32 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

To że producenci idą w neutralność to mit. Każdy ich nowy produkt ma taki opis w broszurach marketingowych. 

Dobry przykład klipsch. Myślicie że nie mogli by zrobić cos bardziej liniowego? Pewnie że by mogli. 

Tylko skoro mają rzesze swoich fanów w US sprzedaje się tego na kontenery to po co? Oni przyjemniej nie piszą głupot że kolejne wcielenie tej samej kolumny przybliża ich do naturalnej trąbki. 🙂

Dawniej było mi do nich bliżej uchem ale za takie podejście cenie 

Dla każdego coś innego 🙂 Tak było jest i będzie 🙂 Każda marka dorabia ideologię a cel zawsze pozostaje ten sam sprzedać produkt i na nim, zarobić.

@Kris2024

Może jednak w Twoim zdaniu zabrakło tych dwóch słów:

"Taka kolumna która zagra wszystko tak samo zmęczy każdego

już po 30 minutach słuchania" 😉 

Bo taka, co zagra wszystko jednak mocno różnicuje nagrania i chyba o to chodzi ...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

6 minut temu, audioburak napisał:

@Kris2024

Może jednak w Twoim zdaniu zabrakło tych dwóch słów:

"Taka kolumna która zagra wszystko tak samo zmęczy każdego

już po 30 minutach słuchania" 😉 

Bo taka, co zagra wszystko jednak mocno różnicuje nagrania i chyba o to chodzi ...

Dokładnie o to mi chodziło ! Zle to ująłem to fakt !

Edytowane przez Kris2024
49 minut temu, Kris2024 napisał:

Dla każdego coś innego 🙂 Tak było jest i będzie 🙂 Każda marka dorabia ideologię a cel zawsze pozostaje ten sam sprzedać produkt i na nim, zarobić.

Dokładnie tak. Trudno by myśleć inaczej. Aczkolwiek jak tak obserwuje rybek i niektóre komentarze jaki to potwornie sprzęt audio jest drogi to dziwi mnie że są jescze takie osoby. 

Każdy chce jak najwięcej samemu zarobić ale jak najmniej wydać gdzie indziej. 

Tylko to takie dziecięce myślenie 

• Pokaż nowe odpowiedzi