Skocz do zawartości
IGNORED

Porównania lehmannaudio Black cube II Vs audiokultura iskra 1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Chcę wymienić dotychczasowy przedwzmacniacz lehmannaudio Black cube statement I rozważam lehmannaudio Black cube II lub audiokultura iskra 1. Aktualnie odtwarzam na  gramofonie Thorens TD 403 DD z wkładką ortofon blue, preamp black cube statement a wzmacniacz arcam avr750 . Szukam porównania bezpośrednio tych przedwzmacniaczy i nie znalazłem. Może ktoś zna oba i może coś doradzi , który lepiej się sprawdzi w tym zestawie

Godzinę temu, jakubincubus napisał:

Witam wszystkich. Chcę wymienić dotychczasowy przedwzmacniacz lehmannaudio Black cube statement I rozważam lehmannaudio Black cube II lub audiokultura iskra 1. Aktualnie odtwarzam na  gramofonie Thorens TD 403 DD z wkładką ortofon blue, preamp black cube statement a wzmacniacz arcam avr750 . Szukam porównania bezpośrednio tych przedwzmacniaczy i nie znalazłem. Może ktoś zna oba i może coś doradzi , który lepiej się sprawdzi w tym zestawie

Porównywać nie będę ale możemy wypożyczyć Lehmanna Black Cube 2 na testy do domu 😉 

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

My możemy Iskrę 😉 

Ogółem jest ona bardzo neutralna, dobra technicznie, uniwersalna 🙂 Nie narzuca zbytnio swojego stylu brzmienia 😉 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dziękuję za odpowiedzi aktualnie sprzedaję stary gramofon oraz preampa i chciałbym za te pieniądze kupić nowy przedwzmacniacz , rozważę taką możliwość. Cenowo Black Cube 2 jest prawie 2 razy droższy od Iskry ale czy faktycznie jest duża różnica w jakości i czy w ogóle będzie to słyszalne. Dużo jazzu, art rocka i metalu oraz ambientu. Rozważę możliwość wypożyczenia i porównania

Teraz, jakubincubus napisał:

Dziękuję za odpowiedzi aktualnie sprzedaję stary gramofon oraz preampa i chciałbym za te pieniądze kupić nowy przedwzmacniacz , rozważę taką możliwość. Cenowo Black Cube 2 jest prawie 2 razy droższy od Iskry ale czy faktycznie jest duża różnica w jakości i czy w ogóle będzie to słyszalne. Dużo jazzu, art rocka i metalu oraz ambientu. Rozważę możliwość wypożyczenia i porównania

jak będziesz gotowy to zapraszam na priv

30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

30 minut temu, jakubincubus napisał:

Rozważę możliwość wypożyczenia i porównania

Jeśli tylko masz możliwość wypożyczenia to zrób to .Wrażenia odsłuchowe i twierdzenie co lepiej gra to dość subiektywna ocena .Nic nie zastąpi osobistych testów.

A opinie innych ?

Jednemu lepiej zagra Black Cube, innemu Iskra. A jeszcze inny będzie z uporem maniaka wciskał ludziom Regę 

• 2 tygodnie później...

Witam. Udało mi się przetestować oba przedwzmacniacze. Zostawiłem Lehmannaudio Black Cube 2 Iskra grała naprawdę fajnie i dobrze, zdecydowanie lepiej niż mój poprzedni przedwzmacniacz Lehmannaudio Black Cube statement ale Black Cube 2 zagrał głębiej, dokładnie co przy dłuższym odsłuchu robiło różnicę. Przetestowałem słuchająć jazu, dark ambientu, elektroniki, death metalu, thrash metalu, rocka, rocka progresywnego

Już kupiłem i na stałe zostaje Black Cube 2

10 godzin temu, jakubincubus napisał:

Już kupiłem i na stałe zostaje Black Cube 2

Dobry wybór ale chyba  wiozłeś wersje Black Cube SE 2 z psu ? To następny to chyba będzie  Dcada 🤭?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Renia239
4 godziny temu, jakubincubus napisał:

Black cube 2

2 SE  ma lepsze  psu i aktualnie w promocji jest tańsze od 2 wiec ni rozumem po co wybrałeś bez PSU i jeszcze drożej 🤭

Panowie jak trzeba wyceny to walcie na priv 😉

www.tophifi.pl

Kupiłem w bardzo dobrej cenie i Black Cube 2 SE był znacznie droższy (nawet w promocyjnej cenie). Z czasem wymienię na kolejny model najprawdopodobniej black cube 2 SE ale to za jakiś czas dopiero. Najprawdopodobniej najpierw wymienię wkładkę na ortofon bronze i dopiero preampa zmienię. Obecnie Black Cube 2 gra naprawdę fajnie, słychać poprawę w stosunku do poprzedniego Black Cube statement

A to mi zabiłeś klina, słuchałem i tego i tego i wg.mnie grały łeb w łeb. Iskre nawet zostawiłem. Muszę sie odezwać do hifi i pożyczyć tego lehmanna raz jeszcze.

Bo Iskra gra naprawdę dobrze i gdybym nie porównywał to bym w ciemno kupował i cieszył się jak gra, wrażenie jest naprawdę pozytywne, lecz jak podłączałem Black Cube 2 miałem odczucie, że dźwięk jest głębszy miałem wrażenie większej kultury grania i jednak za każdym razem kiedy przełączałem urządzenia to miałem te same odczucia praktycznie przy każdego rodzaju muzyki. Wiadomo wrażenia są subiektywne 🙂 warto porównać i samemu wybrać co bardziej pasuje.

Jeżeli miałbym polecać to Iskrę naprawdę polecam jako świetny przedwzmacniacz w tej kategorii cenowej

Wiem że jest świetna bo wyautowała u mnie 2 bardzo drogie pre i jeszcze bardzo chwalony zasilacz za grube euro 🙂. Obecnie mam iskrę i do 2 pokoju coś znacznie droższego. I piękne jest w niej że można żonglować gainem - mniejszy headroom, większy headroom a na każdym ustawieniu trochę inne brzmienie.