Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny podlogowe do 15tys

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 23.03.2025 o 16:52, NRK napisał:

Jakie fajne, duże i drogie 🙈

No widzisz nie to co wasze

Małe.tanie,ale najlepsze  bo na driverach za 20k

W dniu 23.03.2025 o 07:30, szpotek73 napisał:

nie pracuję w pl,będę w domu na wielkanoc

cieszę się,że się zgadzamy,że trzeba poświęcić czas i wiedzę,o revelach nie napisałem,że są kiepskie,tylko,że cena wynika z ceny przetworników,sb acoustics robi znakomite głośniki,no niestety nie robię zdjęć rzeczom użytkowym,auto też ostatnio kupiłem i nie mam ani jednego zdjęcia swojego samochodu,zapewne moja wiedza na temat konstruowania kolumn jest mniejsza od ludzi zajmujących się tym zawodowo,po prostu robię projekt długo,aż do momentu ,kiedy dzwięk mi się podoba

Ok będę czekał do świąt ale twk +- to na jakim metkowcu się wzorowałeś robiąc stolarkę??  Jaki brand przypomina twoje??

11 minut temu, Ronaldo9 napisał:

No widzisz nie to co wasze

Małe.tanie,ale najlepsze  bo na driverach za 20k

Ok będę czekał do świąt ale twk +- to na jakim metkowcu się wzorowałeś robiąc stolarkę??  Jaki brand przypomina twoje??

A ci do Pana sly,to był jego wybór  i to że jemu podobało si2 coś z malutkich polskich manufaktur nie znaczy ze mi będzie się podobało. bladynki  brunetki rude? Każdy ma inny gust

19 minut temu, NRK napisał:

Pewnie ma rację, słuchaj ludzi bardziej doświadczonych.

Doświadczeniem nazywasz zrobienie 6 par kolumn??? Nie dzięki wolę doświadczenie ludzi z revel.

Ty nie zrobiłeś żadnej. Ja również, tak więc z pewnością coś tam wie i coś tam potrafi zrobić.

Jak miał dobrego nauczyciela, to te revel mogą tylko hałasować przy jego produktach. 

1 minutę temu, NRK napisał:

Jak miał dobrego nauczyciela, to te revel mogą tylko hałasować przy jego produktach. 

Zbytnia fantazja 😉 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

33 minuty temu, NRK napisał:

Ty nie zrobiłeś żadnej. Ja również, tak więc z pewnością coś tam wie i coś tam potrafi zrobić.

Ta a świstak siedzi i zawija........

33 minuty temu, Piopio napisał:

Zbytnia fantazja 😉 

Nie byłbym taki pewien,

W sobotę byłem na AS w Oslo. Tam swoje kolumny wystawiał pewien polski Norweg. On je zbudował a stroił mu ktoś w Polsce ( wiem kto). Grało to z Cirkle Labs A200.

Obok grały monitory 3way Dali z wyższej półki plus nowy dac hegla i h600.

Cena razy dwa a jak miałbym wybierać, to wybrałbym zestaw tego chłopaka. 
Tak więc widać, że można .😀

11 minut temu, NRK napisał:

Nie byłbym taki pewien,

W sobotę byłem na AS w Oslo. Tam swoje kolumny wystawiał pewien polski Norweg. On je zbudował a stroił mu ktoś w Polsce ( wiem kto). Grało to z Cirkle Labs A200.

Chłopie zrozumm ze to co ty byś wybrał nic tutaj nie znaczy.

5 minut temu, Ronaldo9 napisał:

Chłopie zrozumm ze to co ty byś wybrał nic tutaj nie znaczy.

Co to w ogóle za argument  ze  ty byś wybrał ???dlaczego nie możesz przełknąć informacji że ktoś woli coś innego????że ktoś woli metkowca dwa razy droższego???to jest tak proste do pojęcia 

8 godzin temu, NRK napisał:

Nie byłbym taki pewien,

Mówisz o pokoju Matsaudio? 

Głośniki zbudowane chyba na Scanspeak-ach. Też byłem słuchałem i brzmiało to naprawdę bardzo dobrze👌

To ze ktos woli VW passata nie oznacza ze lepiej jezdzi niz Porsche Panamera. To takie mniej wiecej porownanie..

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

9 godzin temu, NRK napisał:

Jak cię stać płacić dwa razy więcej za to samo , to nie widzę problemu. 
Ja wolę zapłacić mniej. Ja z tym nie mam problemu. Ciebie widać to boli.

Dwa razy więcej za to samo?? A więc metkowiec na tanich przetwornikach potrafi brzmieć tak samo? Tylko ze jest dwa razy droższy? .Fajnie ze w końcu to przyznałeś 

4 godziny temu, Tommi88 napisał:

Mówisz o pokoju Matsaudio? 

Głośniki zbudowane chyba na Scanspeak-ach. Też byłem słuchałem i brzmiało to naprawdę bardzo dobrze👌

Zgadza się. 👍 

A co ważne, nie kosztowało to milionów.

W dniu 21.03.2025 o 17:25, NRK napisał:

Ciekawe czy Ty masz chociaż takie jedne z tych sześciu co ma kolega.🤔 

Nie oceniaj tak pochopnie.

Miałem i będę miał 🙂

I nikogo nie oceniam. Gdzieś tu oceniłem?

W dniu 21.03.2025 o 19:00, szpotek73 napisał:

w ostatnich wydałem na przetworniki ponad 10tys. zł,jak policzyć jeszcze zwrotnice i inne duperele,pewnie wszystko wyszło koło 15tys. bez obudowy, za tę cenę nie kupi się dobrych kolumn ,nawet używanych😀

Ok. Rozumiem. Udostępniasz je innym do odsłuchu?

Pany tak z ciekawości czy firma kudos to metkowiec??? I co powiecie na użyte drivery?dobre ale tanie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

W dniu 26.03.2025 o 10:02, Piotr Sonido napisał:

Udostępniasz je innym do odsłuchu?

w sensie,że jak jestem w domu to można do mnie wpaść posłuchać? no pewnie

18 minut temu, Ronaldo9 napisał:

I co powiecie na użyte drivery?

świetne wysokotonowe ,jak na jedwab,to na pewno,myślę,że dobra firma,niestety nie słyszałem jak grają,ale robiłem kiedyś kolumny na seasie a26 i seasie millenium na wysokich i bardzo dobre  te przetworniki są

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

27 minut temu, szpotek73 napisał:

w sensie,że jak jestem w domu to można do mnie wpaść posłuchać? no pewnie

świetne wysokotonowe ,jak na jedwab,to na pewno,myślę,że dobra firma,niestety nie słyszałem jak grają,ale robiłem kiedyś kolumny na seasie a26 i seasie millenium na wysokich i bardzo dobre  te przetworniki są

Ukryta Zawartość

Ok cena za midel 606 to jedyne 11.400£ czyli ponad 55kzl

17 minut temu, szpotek73 napisał:

akurat znalazłem zdjęcie,jest na nim seas millenium,mój projekt,obudowa od kolegi Seweryna z tego forum

Jeżeli rozmawiasz z sovergin  to zapytaj go o revel

Ukryta Zawartość

5 minut temu, Ronaldo9 napisał:

55kzl

drogo,mała manufaktura z UK,duże koszty pracy,podatki,marketing itp. ale brytyjskie kolumny są drogie,a niektóre firmy też mają w ofercie kolumny w podobnych cenach na bardzo tanich przetwornikach...

3 godziny temu, szpotek73 napisał:

drogo,mała manufaktura z UK,duże koszty pracy,podatki,marketing itp. ale brytyjskie kolumny są drogie,a niektóre firmy też mają w ofercie kolumny w podobnych cenach na bardzo tanich przetwornikach...

Duże koszty pracy,podatki,marketing ,brytyjskie kolumny są drogie-sam widzisz że nie jest łatwo.

W dniu 29.03.2025 o 20:40, szpotek73 napisał:

sensie,że jak jestem w domu to można do mnie wpaść posłuchać? no pewnie

A skąd jesteś?

• Pokaż nowe odpowiedzi