Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw do salonu 40m2 plus otwarta kuchnia.

Rekomendowane odpowiedzi

Dzien dobry.

Obecne jbl balboa 30 plus harman 235 plus subwoofer ma to z 17 lat.  To idzie do syna . Odsłuchiwałem kolumny i spodobał mi się polk r700 ladny bass i scena , diamond 28 mi nie przypadł do gustu ,ale może jestem przyzwyczajony do V .  Jaki wzmaciacz do tego będzie ok DO TYCH POLK. ? Budżet  wzmaciacz I kolumny do max 20tys . Może być używka.  Nowy cxa81mk2 ?, nowy marantz 60n? , uzywka nad 375 bee.?  Lubię bass , słucham pop , hip hop , jazz. 

Proszę o radę. 

Polki to dobry kierunek ja bym jeszcze spróbował Kef Q11 meta do tego.

Jeśli chodzi o wzmacniacz do Polk to sprawdził bym Rega Elicit albo Rotel 1592.

Polk r700 to bardzo fajne kolumny. W Polsce niezbyt często wybierane bo ifh cena jest za wysoka. Bywają za granicą promocje na -50 procent na nie. Polecam. 

Jeśli chodzi o wzmacniacz to faktycznie Cambridge cxa82, xindak 6950. 

Albo kupując je taniej możesz sobie pozwolić na lepszy wzmacniacz Caspian M2, K3, Rotel 1572, Cyrus 8.2 itp

Jeśli brzmienie tych kolumn ci odpowiadało a diamondow nie to sprawdź jeszcze

Monitor audio Silver 500, heco revolution 7, dali opticon 8. 

Albo już nie szukaj alternatyw 🙂 tylko dobrego źródła zakupu

Nowy Rotel 1572 razem z R700 spokojnie mieści się w wyznaczonym budżecie.

Powinny razem zagrać wszystkie z wymienionych ...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Z Kefem z naszej oferty spróbuj posłuchać Rotela ale też Hegla H120 i Nada C399 (do niego można włożyć moduł sieciowy z BluOS i Dirac). Hegel streamer ma już wbudowany, więc nic więcej nie trzeba. Będąc już u nas odsłuchaj też kolumn: PSB Imagine T65, B&W 603 s3, jakiegoś Elaca. Kupując zestaw zawsze dostajesz lepszy rabat i jeszcze jest dodatkowa promka: https://www.tophifi.pl/

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Cześć 🙂 Z jakim wzmacniaczem słuchałeś Polków? Z czego słuchasz muzyki? Jeśli streaming, to warto spojrzeć na opcje z dodatkowym streamerem jak np. EverSolo DMP-A6 Gen 2, czy all-in-one jak Cambridge EVO 150, czy wspomniany przez Ciebie Marantz 40n 🙂 Do EverSolo warto sprawdzić Regę Elex MK4, Audiolaba 7000A, czy Fezza Silver Lunę gdybyś chciał rozważyć lampę 😉 

W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuchy 🙂 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Opublikowano (edytowane)

Mam streamer samoróbka na Allo Boss2 i raspberry PI 3 z oddzielnym masywynym zasilaniem z obudową i dużym wyświetlaczem , steruje z tel przez Volumio. 

Więc bardziej mi zależy na dzwięku . Wzmac fajnie jakby miał wkładkę do gramofonu i optyczne wejscie.

Polków słuchałem na wzmacniaczu Fezz Audio Silver Luna

Edytowane przez laczers

1572 ma po dwa optyki i coax, USB i wejście gramofonowe.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

2 godziny temu, laczers napisał:

W takim razie spróbuj jeszcze z Titanią 😉 niestety drożej, ale niezwykła kontrola. DACa i przedwzmacniacz gramofonowy można dokupić oddzielnie, jest to trochę dodatkowych klocków, ale często warto 🙂 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

2 godziny temu, laczers napisał:

No to może to zagrać jeszcze ciekawiej

Godzinę temu, laczers napisał:

1572 używka vs 1572 mk2 nowy.   Czy będzie róznica na audio?  Do czego służy rj45 w tyłku ?bo nie ma tam stremingu i się zastanawiam. Aktualizacja softu?

Tak

Albo do sterowania. Trzeba zobaczyć w instrukcji.

17 godzin temu, laczers napisał:

Dzien dobry.

Obecne jbl balboa 30 plus harman 235 plus subwoofer ma to z 17 lat.  To idzie do syna . Odsłuchiwałem kolumny i spodobał mi się polk r700 ladny bass i scena , diamond 28 mi nie przypadł do gustu ,ale może jestem przyzwyczajony do V .  Jaki wzmaciacz do tego będzie ok DO TYCH POLK. ? Budżet  wzmaciacz I kolumny do max 20tys . Może być używka.  Nowy cxa81mk2 ?, nowy marantz 60n? , uzywka nad 375 bee.?  Lubię bass , słucham pop , hip hop , jazz. 

Proszę o radę. 

W tym budżecie możesz celowac już w Monitor Audio Gold 30 5G + Yamaha R-N800a, taka ciekawa propozycja, która generuje bardzo wysoki współczynnik jakości do ceny. Goldy w wyprzedaży, a w aktualnej cenie jest to śiwetna propozycja. Dół potężnie zbudowany, lekko ocieplony ale sama w sobie konstrukcja nie zamula. Yamaha dobrze wpasowywuje się w to połączenie i jest czymś dobrym na start. Za kilka lat zawsze możesz wymienić na jakąś lepszą elektronikę a do Ci to opowiedź w znacznie lepszej jakości ponieważ kolumny mają spory potencjał do grania.

Gold 300? 

Świetne kolumny do nabycia teraz faktycznie w rewelacyjnej cenie ale szczerze powiedziawszy to szkoda by mi było ich z rn800. Którego to śmiało do innych tańszych mniej wymagających zestawów głośnikowych byłem chętnie podłączył

9 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Gold 300? 

Świetne kolumny do nabycia teraz faktycznie w rewelacyjnej cenie ale szczerze powiedziawszy to szkoda by mi było ich z rn800. Którego to śmiało do innych tańszych mniej wymagających zestawów głośnikowych byłem chętnie podłączył

Opcja na start, ale to fakt można wrzucić coś znacznie lepszego, ale wiadomo budżet ogranicza. Kolumny warte uwagi!

Zdecydowanie tak. Pytanie tylko czy nie wykorzystując ich potencjałów już na starcie nie ma się pewnego niedosytu. Mimo że w obecnej chwili nie trzeba wydać olbrzymiego budżetu na nie. 

Nie wiem to jedynie luźna sugestia