Skocz do zawartości
IGNORED

Konwerter USB na spdif toslink i coax jednoczesnie

Rekomendowane odpowiedzi

Poprosze o podanie przykladow na w miare tani i dobry konwerter USB na spdif z wyjsciem jednoczesnie toslink (optycznym) i coax (koaksjalnym RCA).

Jak na razie chyba tylko Topping D10 jest takim przykladem. Czy jest cos jeszcze takiego na rynku? Dzieki za pomoc.

Aaa przepraszam, jeszcze Fiio BR13.

Edytowane przez SZROT
W dniu 20.03.2025 o 12:14, SZROT napisał:

Poprosze o podanie przykladow na w miare tani i dobry konwerter USB na spdif z wyjsciem jednoczesnie toslink (optycznym) i coax (koaksjalnym RCA).

Może poszukaj starszych, ale sprawdzonych modeli, np. Gustard u12 lub Singxer su-1, itp.

M2tech evo

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Godzinę temu, Yodzisław napisał:

M2tech evo

no ten staroć kosztuje 1600zł,a w GFMOD ponad 2300...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

chyba,że to nie ten.

Mi taki fx audio by się przydał...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Stary więc są używki.  

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

W dniu 21.03.2025 o 10:23, SZROT napisał:

SMSL PO100 i FX-Audio DAC-SQ3 ale oba nie do kupienia w Polsce niestety 😞

oba mozna kupic na ali za ok 280-380 zł.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

• 2 tygodnie później...

Gustard U16

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

• 2 tygodnie później...

Używam Gustarda U16 od paru lat. Dziś używka to jakieś 600-800 zł. Gorąco polecam. Porównywałem (u siebie) z paroma innymi (Denafrips, M2Tech, innymi Chińczkami). Poprawia dźwięk nawet wbudowanego w Denafripsa Pontusa II. Musi mieć tylko starszy soft. Kolega wymienił w swoim kondensatory w zasilaniu, podobno dużo lepiej. Nie miałem okazji jeszcze sprawdzić. Kupiłem U18. W bezpośrednim porównaniu nie było lepiej a 2 razy droższy, więc go pogoniłem. Nawet gdy wymienię daca na takiego z lepszym USB, U16 zostanie bo poprawia gładkość i naturalność dźwięku. Do daca podłączony po AES/EBU

W dniu 24.03.2025 o 22:16, Yodzisław napisał:

M2tech evo

Jedynka wymaga osobnego softu. Nie jest plug-play. Brak softu na Maca zmusił mnie do poszukiwań nowego. Kupiłem min. EVO 2. Ogólnie brzmieniowo są dużo „suchsze” od Gustarda U16. 2 jest trochę lepsza ale to nadal niezbyt „muzykalny” interfejs.

Godzinę temu, Woodolec napisał:

Do daca podłączony po AES/EBU

Próbowałeś kiedyś podłączyć u16 z dac, po i2s z zewnętrznym zegarem..?🙂

U18 robi to bardzo dobrze.

21 godzin temu, Genezyp napisał:

Próbowałeś kiedyś podłączyć u16 z dac, po i2s z zewnętrznym zegarem..?🙂

U18 robi to bardzo dobrze.

Mój DAC nie ma wejścia I2S ani wejścia zegarowego. Samego U16 nie ma sensu podłączać do zegara. Jedyną „przygodę” z zegarami miałem, gdy kolega przyjechał z Pontusem II, DDC Gaia (chyba) i zegarem firmy, której nazwy nie pamiętam. Rzeczywiście wpływ zegara dał się odczuć korzystnie. Z jedną uwagą. Kabel i zegar kosztowały prawie tyle, co sam Pontus. Za tę cenę kupiłbym (gdybym polubił dźwięk Denafripsa) raczej wyższy model (np. Venus) niż zegar zewnętrzny. Podłączony tylko do U16 nie wniósł nic usprawiedliwiającego wydatek. Natomiast na moim pułapie cenowym mógłbym rozważyć zegar ze stajni Gustarda, gdy kiedyś zmienię przetwornik (musiałbym posłuchać Gustarda R26). Tanio można kupić np. C16. Na razie wolę wydawać kasę na inne rzeczy.

3 godziny temu, Woodolec napisał:

Tanio można kupić np. C16. Na razie wolę wydawać kasę na inne rzeczy.

Ok, rozumiem. Zegary od Gustarda można sobie darować, szczególnie c16, droższy c18 również ma tańszy "zamiennik" w postaci np. Lhy ock2.