Skocz do zawartości
IGNORED

HiFi Rose RS130 czy coś innego jako transport?

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się nad czystym transportem, głównie do streamingu za kilkanaście tys PLN. Używkę też biorę pod uwagę. Muzyka bardzo zróżnicowana. Nie jestem jakiś zafiksowany audiofil co mierzy głębię dal itd. Ma być po prostu lepiej, czyściej, muzykalniej. Raczej cieplej niż ostro.

Aktualnie używam Eversolo DMP-A6 na DAC GUSTARD R26 na Michi X5 na Monitor Audio Platinum 300 G3 + czasem włączam REL S510.

W planach zmiana X5 na dzielony Michi S5/P5 albo coś innego i źródło. Miałem jakiś czas jako eksperyment HiFi Rose RS520 All In One i grał tylko jako transport. Było trochę lepiej niż Eversolo.

Pytanie do tych co mieli styczność z RS130, czy to jest warte swojej ceny czy coś innego w podobnej kwocie? Jakie są za i przeciw albo godne alternatywy?

2 minuty temu, andrex napisał:

Pytanie do tych co mieli styczność z RS130, czy to jest warte swojej ceny czy coś innego w podobnej kwocie?

Tutaj nawet nie ma co porównywać do all in one RS520 w roli transportu. Możemy podesłać na testy RS-130 😉 To świetne urządzenie, warto.

Pytanie czy ten Gustard potrafi wydobyć max z możliwości tego transportu. 

Edytowane przez Top Hi-Fi & Video Design

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

1 minutę temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Tutaj nawet nie ma co porównywać do all in one RS520 w roli transportu. Możemy podesłać na testy 😉

Pytanie czy ten Gustard potrafi wydobyć max z możliwości tego transportu. 

Wiadomo, że zawsze jest jakiś lepszy/inny DAC. I też noszę się z zamiarem upgradu, ale to już twardszy orzech do zgryzienia. Abym nie zamienił siekierki na kijek 😉 tzn opla na forda.😅

16 godzin temu, andrex napisał:

Ma być po prostu lepiej, czyściej, muzykalniej. Raczej cieplej niż ostro.

Dla mnie brzmi to jak Lumin 😉 Mamy U2 Mini na stanie, zapraszam w razie czego 🙂 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

17 godzin temu, andrex napisał:

Aktualnie używam Eversolo DMP-A6

@Piopio twierdzi, ze masz hienda. aproducent też (wybor moj):

Solidna oraz stabilna obudowa wykonana z całkowicie aluminiowego, matowego metalu ze szczotkowanym panelem.

Ekskluzywny cyfrowy system operacyjny oparty na dogłębnej personalizacji i rozwoju funkcji audio w systemie Android 11.

Obsługa pełnego wyświetlania formatów (w tym formatu DSD) na miernikach VU z bogatym wyborem stylów.

Obfite masowe wsparcie dla serwisów muzycznych online

Obsługa technologii Spotify Connect, Tidal Connect, Roon Ready itp.

To po co zmieniać?

To po co zmieniasz?

Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

26 minut temu, pmcomp napisał:

@Piopio twierdzi, ze masz hienda. aproducent też (wybor moj):

Solidna oraz stabilna obudowa wykonana z całkowicie aluminiowego, matowego metalu ze szczotkowanym panelem.

Ekskluzywny cyfrowy system operacyjny oparty na dogłębnej personalizacji i rozwoju funkcji audio w systemie Android 11.

Obsługa pełnego wyświetlania formatów (w tym formatu DSD) na miernikach VU z bogatym wyborem stylów.

Obfite masowe wsparcie dla serwisów muzycznych online

Obsługa technologii Spotify Connect, Tidal Connect, Roon Ready itp.

To po co zmieniać?

To po co zmieniasz?

Jednak zaryzykuję, dość już tych hajendów 😉 Tego będzie mi brakowało najbardziej "Ekskluzywny cyfrowy system operacyjny oparty na dogłębnej personalizacji i rozwoju funkcji audio w systemie Android 11."

Auralic aries s1 plus zasilacz liniowy. 

Mam, uzywam jestem mega zadowolony. 

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

56 minut temu, Mikelas76 napisał:

Auralic aries s1 plus zasilacz liniowy. 

Mam, uzywam jestem mega zadowolony. 

Dzięki za polecenie, mam tę markę też na uwadze. Możesz przybliżyć do jakich streamerów porównujesz swój Auralic? Tzn od jakich jest lepszy wg Ciebie? I czy to prawda, że aplikacja działa tylko pod iOS ?

47 minut temu, andrex napisał:

Dzięki za polecenie, mam tę markę też na uwadze. Możesz przybliżyć do jakich streamerów porównujesz swój Auralic? Tzn od jakich jest lepszy wg Ciebie? I czy to prawda, że aplikacja działa tylko pod iOS ?

Mialem silent angel m1t, sprawdzalem matrix element s, malina na jakiejs tam nakladce, komp pasywny (ale nie hiper), sotm 200 neo i wiim. 

Ja dzialam na IOS. Chyba tylko na tym dziala... 

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.