Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Fanek napisał:

Brewka jaja sobie robisz? xD

Nie robię sobie jaj. 

Udzielam się na forum bezinteresownie i bywa, ze sporo czasu poswięcam na opisanie jakiegos zagadnienia pisząc byc moze przydługie posty 😁

Mimo wszystko wkurza gdy ktos o cos pyta, dostaje odpowiedz niemal ze na tacy (wyjasnilem na pw i napisalem ze odpowiedz w temacie o lampach), a ktos w tym przypadku Ty robisz sobie jaja i po miesiącu pytasz o to samo..

Nie ukrywam ale to juz mnie zdenerwowało.

7 minut temu, STELVIO napisał:

@brewka87 kurcze ale Ty twardy i stanowczy jesteś emoji6.png

Czesem trzeba 😜

No dobra @Fanek łap linka.

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

Brewka ja byłem w tym temacie, tylko że ona ma 28 stron.
Dlatego tutaj zapytałem po prostu czy do JVC można kupić samą oryginalną żarówkę bez modułu?
Aby nie czytać tych 28 stron i nie poznawać historii tego gościa po 100+ godzinach czy mu ta żarówka działała dalej.
A że znacie się na żarówkach to idealne miejsce na pytanie 🙂

Czy ktoś może napisać czy do JVC można kupić samą oryginalną żarówkę bez modułu?  aby było taniej, a nie 1800zł.

Bo wdg tego tematu na avforum można, ale czy nadal?
jvc-lamps-ushio-how-to-identify-the-fake

Edytowane przez Fanek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) przepraszam ale ja już się troszkę pogubiłem. Przecież Ty masz od czterech miesięcy nowego Epsona 9400 tak? Kurcze to daj mu trochę szansy. A nie Ty już wymieniasz lampę w JVC

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
3 minuty temu, STELVIO napisał:

@Fanek przepraszam ale ja już się troszkę pogubiłem. Przecież Ty masz od czterech miesięcy nowego Epsona 9400 tak? Kurcze to daj mu trochę szansy. A nie Ty już wymieniasz lampę w JVC

Ukryta Zawartość

Tak i jeśli kupiłbym JVC to jeden by poszedł na sprzedaż, i jeśli Epson by poszedł na sprzedaż to badam temat jak to wychodzi z punktu ekonomii bo oglądam gdzieś 800-1000h rocznie.

Ukryta Zawartość

Wydaje mi się, że jest to podobnie jak z samochodami. Ekskluzywny to droższy w utrzymaniu. Daje więcej (nie raz nie wiem czego) . Fanu? Zazdrości u sąsiada? Bo mam drogi sprzęt? Ni chu chu nie wiem. Ale chyba jesteś pierwszy (na tym forum oczywiście), który ma zajefajny sprzęt, a na siłę chce go zmienić. Trzeba było od razu iść w JVC. Tak jak ja np.
Ps. Jest jeden samuraj na tym forum (notabene fajny gość) który zmienia sprzęt częściej niż My skarpety.
Szanuję go, tak jak paru jeszcze innych tu gladiatorów za wiedzę i poświęcony czas dla innych. Takich jak ja i Ty np.
Dobrze, że to Ty założyłeś ten wątek.

Pisze abyś mnie źle nie zrozumiał, ja z TW9400 jestem bardzo zadowolony, to świetny projektor i daje mega obraz, ale po prostu jestem ciekawy obrazu z JVC.

Ja mam na to teorię ale może źle to widzę. Na pewno koledzy to wyprostują. Zaznaczam to jest moje subiektywne zdanie. Epson 9400 to taki słabszy lekko wyblakły Sony z tej półki (nie pamiętam numeru). A Jvc to takie mięcho obrazowe jak oled tylko z piaskiem na ekranie. Trzeba lubić taki kinowy klimat. Bo taki w stu procentach jest.

1 godzinę temu, Fanek napisał:

jeśli Epson by poszedł na sprzedaż to badam temat jak to wychodzi z punktu ekonomii bo oglądam gdzieś 800-1000h rocznie.

To masz prosty rachunek .Co dwa lata lampa do wymiany...

Czyli 2000pln co  2lata, bo tyle mniej więcej kosztuje oryginalna lampa z koszyczkiem.Innej nie ma....punkt.Do epsona coś około 600pln ...Czyli z ekonomicznego punktu widzenia Epson wygrywa .Kupując używanego JVC  z niewiadomym przebiegiem dużo ryzykujesz.Znając życie to ten projektor jak po jakimś czasie nie padnie, to  pewnie szybciej go sprzedaż ,bo skoro taki ciekawy jesteś ,to za chwilę założysz nowy temat o projektorach laserowych ...😅

Człowieku nie szukaj dziury w całym.Masz fajnego ekonomicznego  proja....I oby ci służył

• Pokaż nowe odpowiedzi