Skocz do zawartości
IGNORED

DVD Panasonic S35 - problem z odczytem

discover99

Rekomendowane odpowiedzi

W moim Panasonicu S35 zauważyłem problem z odczytem płytki DVD R+ z nagraną muzyką w MP3.

Chciałem sobie zrobić płytkę 4,7GB z MP3 więc wypaliłem ja w Nero w normalnej sesji DVD-ROM (ISO).

Po włożeniu do Panasonica wychodzi komunikat że takich płyt nie czyta, a przecież ciągle oglądam dvd z filmami i nie ma problemu. Jak nagram w nero płytkę cd z muzyka w mp3 to nie ma problemu wszystko ładnie czyta tylko takie rzeczy się dzieja z płytką dvd (a w zasadzie z dwiema bo druga tez sprawdziłem innej firmy i to samo)

O co tu chodzi ?

https://www.audiostereo.pl/topic/17090-dvd-panasonic-s35-problem-z-odczytem/

Witam!

Miałem Panasonica S-35, to może mój wpis przyda się na coś...

Nic nie poradzisz! Producent wyraźnie pisze o akceptowanych formatach. DVD+R ma nie działać na tym modelu! Jeżeli chodzą Ci tak nagrane filmy to Bogu dziękuj, bo nikt nie obiecywał, że będą chodzić! S-35 obsługuje DVD-R.

Oczywiście na zdrowy chłopski rozum, skoro na DVD+R chodzi film to DVD+R z muzyką MP3 też powinno śmigać, bo produkty Matsushita Electric zawsze miały zaj*** lasery. Mój stary CD TEchnicsa czytał CDR jak złoto, choć kiedy powstał nikt nie słyszał o CDR.

Zwróć uwagę w takim razie, czy masz płytkę z MP3 sfinalizowaną. Jest mozliwe że ten odtwarzacz musi mieć dysk po finalizacji żeby prawidłowo go odczytać.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Witam

Mam Panasonic rp-82 i mam podobny problem. Moim zdaniem po prostu nie czyta takiego formatu jakim jest dvd-mp3 i nic na to nie poradzisz. A tak w ogole to ciekawa sprawa z panasonikami i formatami. W instrukcju mam ze nie czyta Svcd, dvd+r, a oba te formaty czyta.

Pozdrawiam

To czy płyta jest +R czy -R nie ma zwykle znaczenia. Producenci należą zwykle do któregoś ze zwalczających się stowarzyszeń ("Plusów" lub "Minusów") i w dokumentacji nie pisza o tym, że odtwarzacze czytają konkurencyjny format, choć w rzeczywistości nie ma z tym problemów. Panasonic to chyba Minus, a Pioneer czy Sony to Plusy

Problem lezy gdzieś indziej.

Dużo odtwarzaczy nie czyta mp3 z płyty DVD+/-R, zwłaszacza markowe.

Np. z Panasoniców tylko 2

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.