Skocz do zawartości
IGNORED

DVD Panasonic S35 - problem z odczytem

discover99

Rekomendowane odpowiedzi

W moim Panasonicu S35 zauważyłem problem z odczytem płytki DVD R+ z nagraną muzyką w MP3.

Chciałem sobie zrobić płytkę 4,7GB z MP3 więc wypaliłem ja w Nero w normalnej sesji DVD-ROM (ISO).

Po włożeniu do Panasonica wychodzi komunikat że takich płyt nie czyta, a przecież ciągle oglądam dvd z filmami i nie ma problemu. Jak nagram w nero płytkę cd z muzyka w mp3 to nie ma problemu wszystko ładnie czyta tylko takie rzeczy się dzieja z płytką dvd (a w zasadzie z dwiema bo druga tez sprawdziłem innej firmy i to samo)

O co tu chodzi ?

https://www.audiostereo.pl/topic/17090-dvd-panasonic-s35-problem-z-odczytem/

Witam!

Miałem Panasonica S-35, to może mój wpis przyda się na coś...

Nic nie poradzisz! Producent wyraźnie pisze o akceptowanych formatach. DVD+R ma nie działać na tym modelu! Jeżeli chodzą Ci tak nagrane filmy to Bogu dziękuj, bo nikt nie obiecywał, że będą chodzić! S-35 obsługuje DVD-R.

Oczywiście na zdrowy chłopski rozum, skoro na DVD+R chodzi film to DVD+R z muzyką MP3 też powinno śmigać, bo produkty Matsushita Electric zawsze miały zaj*** lasery. Mój stary CD TEchnicsa czytał CDR jak złoto, choć kiedy powstał nikt nie słyszał o CDR.

Zwróć uwagę w takim razie, czy masz płytkę z MP3 sfinalizowaną. Jest mozliwe że ten odtwarzacz musi mieć dysk po finalizacji żeby prawidłowo go odczytać.

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Witam

Mam Panasonic rp-82 i mam podobny problem. Moim zdaniem po prostu nie czyta takiego formatu jakim jest dvd-mp3 i nic na to nie poradzisz. A tak w ogole to ciekawa sprawa z panasonikami i formatami. W instrukcju mam ze nie czyta Svcd, dvd+r, a oba te formaty czyta.

Pozdrawiam

To czy płyta jest +R czy -R nie ma zwykle znaczenia. Producenci należą zwykle do któregoś ze zwalczających się stowarzyszeń ("Plusów" lub "Minusów") i w dokumentacji nie pisza o tym, że odtwarzacze czytają konkurencyjny format, choć w rzeczywistości nie ma z tym problemów. Panasonic to chyba Minus, a Pioneer czy Sony to Plusy

Problem lezy gdzieś indziej.

Dużo odtwarzaczy nie czyta mp3 z płyty DVD+/-R, zwłaszacza markowe.

Np. z Panasoniców tylko 2

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.