Skocz do zawartości
IGNORED

Kable do Paradigm Studio 20 v3

Snajper

Rekomendowane odpowiedzi

W wątku o CR-L5 opisałem swoje odsłuchy i to, że się zdecydowałem na te Paradigmy. Teraz mam pytanko o kable. W czasie odsłuchów podpięte były 5-milimetrowymi kablami z posrebrzanej miedzi w przezroczystym plastiku (niestety, nazwa mi wyleciała). Kabelek taki kosztował tam 20 PLN za metr.

Pytanie - czy jest sens inwestować w taki kabel (szczególnie, że pewnie będę potrzebował go jakieś 2x6-7m)? Nie ukrywam, że poza walorami dźwiękowymi, kabel taki dobrze wpłynie na WAF, więc raczej w takich właśnie posrebrzano/przezroczystych (ew. białych) obszarach chciałbym pozostać.

I czy 5mm kw to nie jest za dużo? Czy kabelek o mniejszym przekroju będzie się sprawował równie dobrze?

Jaki kabelek mogli byście mi polecić (plus najlepiej info gdzie można takowy dostać)? Te 20 PLN za metr to niestety już maks, a najchętniej wolałbym jeszcze mniej. :)

https://www.audiostereo.pl/topic/17103-kable-do-paradigm-studio-20-v3/

możesz spróbować

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

są nie złe

Ukryta Zawartość

• 4 tygodnie później...

Sam mam studio 20v2 i uzywam do nich Ultralinka bw 1412 w podwójnym drutowaniu warto spróbowac..

Polecam uważam że to najlepsze kable tego typu sprzedawane w Polsce. A kabelków przesłuchałem sporo, jeszce sie poprzedniczki w piwnicy kiszą. tak ze 100 kilo miedzi :-)

pozdrawiam

Tutaj masz parę propozycji:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Oki, poczytałem sobie troszkę i... jestem głupszy, niż byłem... ;)

Anyway, mam jeszcze jedno pytanko. Teraz mam kabelki 2x2.5mm. Czy przy ewentualnym bi-wiringu (ech, ta potrzeba gonienia króliczka) warto do niskotonowców dać jakiś grubszy? Np. 2x4mm? Czy większe znaczenie będzie miała grubość kabla, czy raczej jego ogólnie rozumiana jakość?

• 4 lata później...

zobacz coś ultralinka:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.