Skocz do zawartości
IGNORED

coś ktoś o Exposure2010 i CSA8?

Michael

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Nosze sie z zamiarem zakupu wzm. Słuchałem Exposure2010 i jego brzmienie mi odpowiada. Jednak jak to zwykle bywa są pewnie przeszkody, na nowy mnie nie stać, a używanych nie ma (... przynajmniej mnie sie nie udało spotkać). Czy to prawda ze jego brzmienie jest podobne charakterem do Coplanda CSA8? (niestety jak wiadomo nie produkowany i bardzo ciezko gdzieś go gdzieś posłuchać. A cena z używany 2400zł jest możliwa do osiągnięcia (cóż na tyle mnie stać)

dzieki za kazdą poradę

pozdrawiam

Mike

• Redaktorzy

Sluchalem CSA8, i byl dobry - dynamiczny, z basem i detalem, wszystko bylo na miekscu. Nie wiem jak sie ma do Exposure, bo tego nie sluchalem. Ale to troche ryzykowny biznes - kupowac cos, bo moze jest podobne do tego co cia sie podoba naprawde... Potem bedziesz sie caly czas zastanawiac, czy faktycznie jest podobne. Nie lepiej wziac kredyt i jednak kupic exposure?

Coplanda znam z recenzji, Exposura miałem ale sprzedałem bo:

1. mało subtelnie obchodzi się z muzyką. Uważam, że słuchanie jazzu i muzyki klasycznej na tym wzmacniaczu to pomyłka. Wszystko jest rysowane jakby grubą kreską. Dźwięki zlewają się (kłopoty z rozdzielczością zarówno na górze jak i na dole pasma- na ten dół zwrócił uwagę red. Stryjecki, po czy dopisał coś czego sam chyba nie zrozumiał), przestrzeń nie jest wypełniona życiofajnym powietrzem. Dźwięk jest zhomogenizowany NIE do analitycznego słuchania.

2. Z recenzji, które czytałem o CSA-8 wynika, iż jest to wzmacniacz bardzo precyzyjny i analityczny, czyli przeciwieństwo Exposure.

hmm, to ciekawe bo choć ja osobiście nie słuchałem to w sklepie słyszałem że właśnie CSA8 słabiej kontroluje dół i to Exposure jest dokłądniejszy. Niestety sam nie mogłem się o tym przekonać

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.