Skocz do zawartości
IGNORED

Stereovox HDSE; Argentum

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

Słuchałem interkonektu Argentum, chyba najdroższej wersji (była jeszcze taka w skórę oprawiona,ale środek ponoć ten sam).

Bardzo dobra góra -selektywana z połyskiem, średnica dynamiczna z dużą ilością szczegółów.

Bas troszkę-ale naprawdę troszkę poluzowany.

Bardzo dobry srebrny kabel, gdyby był tańszy byłby jeszcze lepszy ;-)

Acha moj XLO bardziej mi się podoba, ale też cena inna.

....wyszukiwarka nie działa to raz. Dwa to czemuś chłopie nie napisał opinii? Nie zadawałbym wtedy pytania:):):)

Pozdrawiam kolegów z Wybrzeża. Fajnie u Was- pamietam swój ostatni pobyt ze stycznia :):):)

>Zydelek opinii nie napisze, bo sam wypytywalem o te kable, nie mialem ich jeszcze. stereovoxa mial Zildijan, moze cos skrobnie? ten kabel miala tez jego znajoma, i sobie chwalila, generalnei chiba zgadzalo sie wszystko co napisal Kulpa... bylo tez pare zdan w tamtych watkach, ale trzaby to jakos odszukac :)

moze za to Ty cos napisz o klonach lampowego maca w sasiednim watku :) i w opiniach.

Pitdog- u mnie jedynie pre c-20 jest jego klonem z rozbudowanym zasilaniem, które działa. Jest to chyba jedyna tak wypasiona wersja (naszego wspólnego znajomego:):)) z powodu, że finansowałem to by tak wyszło. Potem robione były wersje ekonomiczne nastawione na zysk a nie na najlepsze brzmienie. Mój ma stylową obudowę z litego drewna, lampki na wierzchu, płyty miedziane i najlepsze kondziory SCR.

Monobloki moje i dwie jeszcze wersje osób z którymi się spotkałem są jako "złom" magazynowy sprowadzone do Polski. Posiadaja oryginalne autoformery, chacis i parę bajerów. Kondensatory z uwagi na starośc zostały wymienione jak również zasilanie dostsowane do 220 volt. Wersja jest w czystej klasie A z mocą 80wat.

Obecne wzmaki z Sonus to już kopie i jako repliki są lepsze i gorsze.

>Zydelek

Stereovox podobno ciekawy, przezroczysty interkonekt, będę miał okazję niedługo posłuchać to zdam szczegółową relację. Do cieplutkich jednak ponoć ten kabelek na pewno nie należy.

Dziś dostałem Stereovoxa. Rozgrzewam go:):) Pierwsze wrazenia korzystne. Póxniej opiszę szczegóły. Terminator- nie jest on przegrzany, ani nie oziębia- pełna neutralność. Pojutrze dostaję również najwyższy model Argentum. Szykuje się więc niezły pojedynek.

>Zydelek,

też już słuchałem:). Bardzo fajny kabelek. Faktycznie raczej równy i neutralny, nie upiększa. Jedyne co bym mu zarzucił to pewna krzykliwość w środku i szorstką górę, ale moze to kwestia konfiguracji systemu lub nie wygrzania kabla. Ciekawe jak wypada w porównaniu z Tarą i Transparentem. No i trzeba bardzo uważać na kabelek mechanicznie. Szkoda że nie wystepuje w wersji ze złoconymi wtykami, chyba wtedy bym sobie nawet go nabył:).

Terminator- w jakiej konfiguracji go sprawdzasz?

U mnie jest czysty, gładki i przejrzysty "do bulu". Żadnej szorstkości, nawet cienia nie stwierdziłem. Bardzo szybki- szybszy od szybkich diabłów Siltecha, nasycony- zero osuszenia, bas wspaniale rozciągnięty, czytelny, zróżnicowany. Dynamika makro i mikro- arcymistrzowska. Średnica naturalna i brak jakichkolwiek ograniczeń w przejrzystości. Wszystko pięknie poukładane z mnóstwem powietrza. Jeszcze się waham:):):), ale chyba zamówię jeszcze trzy pary:):):) Cena jest wprost smiesznie niska do jakości brzmienia jaki kabel sobą prezentuje. Jeśli chodzi o konstrukcję, to tylko delikatnie wygląda. Przewodnik gorący leci w rurko/ sprężynce z miedzi srebrzonej. Wtyki natomiast są stopem specjalnie dobranych metali i nie warto by były pokrywane złotą emalią:):):)

Miałem wiele różnych kabli. W stosunku do Tary ref. jaką miałem to Stereovox deklasuje. Wogle poziom jest deklasujący wszystko za normalne pieniądze. Oprócz Stereovoxa takie pozytywne wrażenie zrobił na mnie referencyjny Siltech i Transparent. Poza nimi brak jest jakiejkolwiek konkurencji. Myślę, że mój jutrzejszy test porównawczy będzie tylko dostawieniem kropki nad "i". ale?... tu uwaga! Kabel bez pardonu obnaży wszystkie niedodtatki i błędy dobranego zestawu. Wtedy może być powodem krytyki. Żadko moje spostrzeżenia pokrywają się z opiniami testów w prasie. Tym razem p.F.Kulpie muszę przyznać, ze jego ucho się nie pomyliło:):):)

Frank

Ostrożnie. U mnie od ponad m-ca łączy pre i power. Zastosowanie głośnikowego Siltecha LS 100 spowodowało,że Stereovoxa musiałem natychmiast wypiąc i w jego m-ce wstawić drugiego Audiograde Perc. Siltecha raczej nie kupię więc Stereovox, przynajmniej na razie, zostaje.

Ja słucham od paru dni. Dziś przyszedł Argentum. Już go podlączyłem i wygrzewam. Odsłuch chyba w weekend. To co usłyszałem po więciu- to bas, który mnie powalił. Ogromny i kontrolowany. Na ocenę jednak trzeba poczekać jak się srebro wygrzeje. Natomiast mogę powiedzieć już, ze wykonanie jest super. Luty są spawaniem ze srebra. Wszystko bardzo starannie. Opakowane są w specjalna teczkę. Żadko spotyka się takie podejście producenta w wyższych przedziałach cenowych. Argentum dostaje za to notę 10 na 10 możliwych.

Zildjan- obecnie równiez podpiąłem Stereovoxem pre i power. A czym podpinasz źródło? Jakie masz wrażenia? Nie bądź skromny i podziel się:):):)

Prasa polska jest mało obiektywna siędząca w.... k. reklamo.... . Argentum wygrzewa się szybciej niz myslałem. Kabel wykonany jest perfekcyjnie. Brzmienie natomiast porównywalne z najepszymi Siltechami. Niespotykananw innych kablach głebia i plany. Zero osuszenia, a bas przepotężny w pełni kontrolowany. Uważam więc, że noty w prasie zostały mocno i świadomie zanizone!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Tak. sieciówka. Podpięta jest do wzmacniacza (Kustagon). Ze źródłem jeszcze nie eksperymentowałem. Czekam na pełne wygrzanie, chociaż w moim przypadku może być kłopot. Kabel jest cholernie sztywny. Na stałe i tak nie miałbym jak tego zrobić. Niższy model ( o takim samym przekroju żył) na pewno jest bardziej elastyczny ( brak jednego ekranu).

he he Pitdog- wszystkie są świetne. Każdy z nich to troszkę inna szkoła brzmienia. Streovox- niesamowita otwartość- widać (słychać) jak pani siedząca pod ściana wyciąga chusteczkę z torebki. Argentum pozwala dostrzec mniej, jest przy tym bardziej wypełniony- grubszy. Kable od A.W. są na tym tle bardzo wyrównane. Barwa coś pomiędzy tymi obydwoma. Wciąż słucham by być pewnym... Kable potrzebuja ok.30 godzin rozgrzewki. Wciąż się docieraja. Aha Witkowe- są przy tym bardzo korzystne cenowo:):):)

W związku z tym, że mam trochę"przewymiarowane" kolumny, cały czas stroiłem je do pomieszczenia odsłuchowego. I właśnie Argentum postawił tą przysłowiową kropkę nad "i". To co zauważyłem momentalnie po jego wpięciu to jakby zmniejszenie ilości niskich tonów. Ale był to dosłownie moment. ( kolumny - 2x niskotonowy Davis w 20 mkw). Teraz widać , że ten zakres stał sie dużo szybszy, bardziej zwarty, punktowy. Wczesniej miał tendencje do lekkiego poluźnienia. Kolejna sprawa, która była coraz bardziej widoczna wraz z wygrzewaniem się kabla to tzw. czarne tło. Dzięki temu wybitnie zwiększyła się mozliwość zlokalizowania poszczególnych instrumentów. Dzisiaj po raz pierwszy z nowym kablem słuchałem pięknej (wg. mnie) płyty Claud ii Gomez - Salamandra. Wyraźnie było słychać zlokalizowane na różnych wysokościach poszczególne składniki perkusji. Aha, mój kabel ma długość 180cm.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.