Skocz do zawartości
IGNORED

Stereovox HDSE; Argentum

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

Stereovox do Sonusa jest jasniejszy, mniej delikatny, bardziej obnazy niedoskonałosci, ostrości itp.Sonusjest łatwiejszy w aplikacji i bardziej uniwersalny. Argentum natomiast jest bardziej transparentny. Niby nie jasny, ale slychac wiele wiecej, chodzi nizej, lepsza trójwymiarowosc, dynamika i drive. By jednak dojscdo takich spostrzezeń trzeba było okablowac cały system. Wtedy pokazałswego "pazura", co równiez tłumaczy o braku uniwersalności. Kupujac w przypadku wielosegmentowego sysstemu jednej łaczówki, nie poznasz jej zalet. Zalety dostrzegłem dopiero przy całym okablowaniu i to nie byle jakie. Powiem smiało! Nigdy dotychczas w soim systemie nie miałem takich kabli:):) Jak będe jechał do .... to zabiore z soba. Mam nadzieje, żebedziesz na lądzie i nieominie Cie okazja odsłuchu.

Trochę się nie zgadzam ze stwierdzeniem ,że musi być całe okablowanie !

Że niby nie można porównać różnych I.C.

Jak będziesz porównywał całe okablowanie to będziemy mówić o brzmieniu całego okablowania, jak będziesz mieszał I.C to będziemy mieli zdanie o I.C ;-)

To przeczy zabawie w dobieranie klocków, na tej zasadzie to będziemy w domku mieli zestawy elektroniki typu wczesny Gierek.

Gutek-> dlatego tez nie pisze, że to uniwersalne kable. Poprostu pasuja jak ukladanka najlepiej z soba:):)

W porównaniu z nimi S.O. jest bardziej uniwersalnyi akceptowalny przez reszte kabli i toru,za co go cenie:):) a czego dowodem jest posiadanie na stałe okablowania S.O. Mam dwa systemy.Jeden całkowicie zbudowany. Drugi w trakcie budowy. Mam wiec pole do odsłuchów:):) Pozdr.

Zydelek

Podtrzymuję to co wcześniej napisałem o tych kablach(regulamin-wyszukiwarka).

Dwudniowy odsłuch potwierdza mnie w opinii,że to lepsze produkty niż Stereovox i S.O.

Przynajmniej w moim systemie.A to,że głuchnę to fakt,nie słyszę już" czarnego tła" ,nad czym strasznie boleję.

:-)

panowie nie wiem czy nie zauważyliście ale... w dwóch żyłach żółtych jest 8 linek srebra

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pan Ryszard nie pisze o tym, pisze że 7...

czyżby pomyłka?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam. Zajrzalem na ten watek nie dosc dokladnie stad pytanie (moze niedoczytalem sie odpowiedzi gdzies wczesniej) czy ktos wie gdzie w Warszawie mozna znalezc (kupic) kable Argentum. Szukam kabla do Baltlaba. Testowalem Stereovoxa. Wypadl bardzo dobrze ale zaokraglil troche wysokie w porownaniu z moim XLO ultra. Ktory z kolei ma powietrz zamiast wypelnienia gdzies w dolnej srednicy. A ta czesc pasma byla bardzo fajna w stereovoxie

Dziekuje i pozdrawiam wszystkich

Zildjan -> humanitatnie jest Signature glosnikowy za 5.5 kzl w Lazurze (wg ich strony). W porownaniu do 12 kzl za nowe to chyba pachnie humanitarna cena. W USA za te przyjemnosc trzeba zaplacic 2.5-3 k$ takze nie ma lekko niestety :-(

Zestaw:

CD: 17KI Marantz

wzmak: Amplifikator

głosniki: Radicon Etera Allumina

interconnect: Audioquest Copperhead

kable głośnikowe: SonicLink AST200 + gruby srebrny (połaczenie bi-wire).

Od wczoraj słucham tych kolumienek (Zolty - dzięki!) i o ile bas ładnie chodzi to średnica czasem "piaszczy", jak i skrzypce/perkusje lekko wycofane "zamglone" ;-))). To poniekąd cecha głosników (bo i w recenzji na highfidelity.pl zwrócono uwagę) ale może kabelkami póki co bym coś podkręcił w górnych rejestrach?

Jak sądzicie?

Co byście doradzili?

adamgdansk

Copperhead to niezły kabelek, ale w bardziej 'przejrzystych' systemach minimalną chropowatośc średnicy słychać. Efekt moze być wzmocniony przez srebrne kable i dodatkowo użycie różnych przewodów na górę i dół pasma. Proponowałbym posłuchać jakiegoś sprawdzonego/ w miarę uniwersalnego kabla, (np Kimber 8TC), niekoniecznie w okablowaniu bi-wire. Z tym kablem niezła połączenie tworzy firmowy KCAG, gdyby było zbyt chłodno to może np. HDSE by się sprawdził...

adamgdansk rady Marka w/g mnie nie do końca są trafne.Jeszcze raz powtórzę. W którymś z postów o tym wspominałem.Miałem Marantza Cd 17KI bez mała dwa lata i przez cały ten okres podłączałem do niego "kupę kilometrów czinczy" i po tych doświadczeniach okazało się że najtańszym czinczem który z nim zagrał była Tara Labs Reference(stara wersja).Niestety wszystkie kable srebrne z przedziału do 1000zł i w podłączeniu z Cd 17 podbijały wyższy skraj pasma.Z najtańszych kabli tylko Tara wyrównała pasmo i cd grał równo bez tych dolegliwości .Dziwny to Cd bo z drogimi kablami te zjawisko nie występowało wogóle, czy były to srebrne czy miedziane kable,ale też nie było postępu dźwięku.I właśnie to jest typowe urządznie ,które obraża drogie kable i dyskwalifikuje je ze swojej klasy i wtedy wytwórcy kabli DiY czieszą się ,że ich wyroby na tle drogiej konkutrencji wypadają tak samo,a nawet lepiej co jest niestety wielkim błędem.Pozdro

Jakoś więcej ostatnio słyszę i czytam o Klotz'ach, później Gothamach. O Cordialach prawie wcale. Grunt, że wszyscy są zadowoleni.

Kiedyś testowałem Gothamy - nie dla mnie. (Opis gdzieś na forum.)

Klotza chętnie bym przetestował, ot choćby wymienianego tu La Grange.

Przeskoczyć S. HDSE będzie mu pewnie ciężko, ale kto wie ? ;)

Pozdr.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.