Skocz do zawartości
IGNORED

tanie kabelki głośnikowe

komar

Rekomendowane odpowiedzi

McGyver --> Jak będziesz miał chwilkę to odpowiedz mi co do tych przewodów bo stoje przed decyzją kupić albo nie.

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

Jednak czysto teoretycznie skrętka (przewodu tej samej firmy) powinna zagrać lepiej? Jeśli takie masz doświadczenie (ja słuchałem tylko JAMO) to poczekam.

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

Czy ktoś może wie jak sprawują się te kable

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli kogoś ineresują kable lepsze od Cordiali, Nakamichi Flat , i innych , odsyłam do tego wątku.

Ukryta Zawartość

Ostatnio zrobiłem kabel ze skrętki komputerowej który jest pozbawiony wad które opisywałem w ww wątku i na pewno jest lepszy pod każdym wzgledem od mojego Kimbera 4TC :)

Ukryta Zawartość

Co do tego JAMO to jest on dość hmmm,szorstki to złe słowo.Nadaje się do sprzętu,który jest ciemny.Ogólnie bardziej preferuje wersję miedzianą,którą sam stosuje (w innym zestawie) i jestem zadowolony. Wiadomo,że są lepsze przewody (zamówiłem jednak ten Jantzena) i zobacze jak się sprawuje.

• 4 tygodnie później...

Kabelek doszedł ale po kolei.Uprzedzam,że kolumnami pochwalić się nie moge ale postaram się jakoś wszystko opisać.

Pierwsze co mi się w kablu rzuciło w oczy to zielonkawy kolorek z małymi przeżutami na miedź(do zdjęcia był podobny tylko sposomem prowadzenia drucików w izolacji).Przyznam się,że mnie to zaniepokoiło ale na szczęście 3/4 tego koloru to sama izolacja.Po oczyszczeniu pojawiają się w ilości na oko też mniejszej od 300 jasne, miedziane druciki (

a moze Procab. Ja uzywam LS25 i jestem zadowolony -

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A jak trzeba grubiej do jakiejś solidnej spawarki to LS40 w cenie coś koło 7 zł/m.

Bardzo solidnie wykonany kabel- jest mimo 13mm srednicy bardzo miękki.

Witam!

Posiadam kolumny Quadral QLX 165. Zastanawiam się powoli nad ich tuningiem. Ma ktoś jakiś patent na dobre kable, które można by zastosować zamiast standardowych znajdujących się ww. sprzęcie. Chciałbym poprawić ich brzmienie.

• 1 rok później...

Odswieżam temat, bo akurat musze kupić 10 metrów kabla, jamo nigdzie nie moge znaleźć, procaba też, pozostają cordiale, tylko jakie będą najlesze?? Sprzęt mam nadal taki jak w opisie i nie przepadam za ostrymi brzmieniami. Może macie jakies inne podpowiedzi???

O sposobie na tanie kable pisałem ostatnio tutaj:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To ja się dołączę. Szukam kabla do 30 pln za metr, interesuje mnie Kimber 4PR - czy to warto? Może coś innego za mniejszą kasę? Nie chcę bi-wiringu, wolę jeden dobry kabel. Sprzęt jak w o mnie.

myślę, że niektórym osobom może ten wpis sie nie spodobać ale uważm, że kupno kabla za 10 czy nawet 30zł za metr i podłączenie go do bardzo przeciętnych komponentów nie ma najmniejszeg sensu . Różnicy w jakości odtwarzania wg. mnie nie powinno być. Chociaż wiem, że niektorzy słyszłą poprawę po wymianie gniazdek w ścianie.

Ja bardzo przepraszam, ale uważasz za bardzo przeciętny sprzęt: bliźniaka Pioneera 676 czy CD Marantza na CMD-1 (bodajże) Philipsa CD52mkII SE? To nie jest obecny hi-end, ale coś to na miłość Boską jest. (Może kolumny jeszcze nie dostają do tego - jednak zwykłe budżetówki). Robi na mnie wrażenie (jak to na początkującym) Twój 1 zestaw, ale np. wzmak z drugiego, Sony 50ES, to już zawodnik porównywalny do mojego.

kvazar, 26 Lip 2007, 22:24

>wrażenie (jak to na początkującym) Twój 1 zestaw, ale np. wzmak z drugiego, Sony 50ES, to już

>zawodnik porównywalny do mojego.

zestaw nr 2 stoi w sypialni a gdy jestem w pracy czasem żonka z niego korzysta. I tyle co moge powiedzieć. Ale jeszcze raz podkresłam poprzednim wpisem nie chcialem nikogo urazić. Moim celem była jedynie rada. Ale zawsze można kupic kabelek za 10 zł i samemu sie przekonać. /ja cos takiego kiedys mialem stąd moje wcześniejsze słowa/

>Moim celem była

>jedynie rada. Ale zawsze można kupic kabelek za 10 zł i samemu sie przekonać. /ja cos takiego kiedys

>mialem stąd moje wcześniejsze słowa/

Teraz mam kabelki z Niemiec, Audiodietz, splot 3 drutów miedzianych, oplecionych nitkami OFC oraz srebrzonym OFC - porównywałem to tylko z jakimiś audiogonami i nie wiem ile są warte. Może mój sprzęt zagra lepiej przy innych, "markowych" kablach? A IC swoją drogą to Monster 300mkII, a wypróbuję coś jeszcze bo potrzeba mi 2go o dł. 1m, więc kupię i porównam.

>Teraz mam kabelki z Niemiec, Audiodietz, splot 3 drutów miedzianych, oplecionych nitkami OFC oraz

>srebrzonym OFC - porównywałem to tylko z jakimiś audiogonami i nie wiem ile są warte. Może mój

>sprzęt zagra lepiej przy innych, "markowych" kablach? A IC swoją drogą to Monster 300mkII, a

>wypróbuję coś jeszcze bo potrzeba mi 2go o dł. 1m, więc kupię i porównam.

pozostaje mi cieszyć sie razem z tobą

a poza tym porównanie Pioneera 676 do sony ta-fa50es nie wydaje mi się za właściwe

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ps. życzę owocnych odsłuchów. Co ja bym zmienił? może kolumny? - PZ

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.