Skocz do zawartości
IGNORED

Usher 6311 kontra Thiel cs 1,6

PILOT

Rekomendowane odpowiedzi

S&L Pretorian są rzeczywiście kapitalne, ale w przypadku mojego znajomka okolice 13kzł to jednak over budget, ze wszystkim chciał się zmiescić w jakichś 20kzł max 25kzł.

julek=> monitory ushera są bardzo przyzwoite, wręcz rewelacja za te pieniądze, ale brakuje im basu. Jeśli Będzie Tobie to odpowiadało to ok. Ja słuchałem ich posiadając w tym czasie też monitory więc prawie się zdecydowałem, ale marzyły mi się duże kolumny z większym basem...

emesze2=> ja tych monitorów słuchałem z wzmakiem Usherem 1.5 i braku basu nie zaobserwowałem,

ale to nie zmienia faktu, że ty w innej kofiguracji mogłeś mieć takie odczucie.

Wydaje mi się, że Usher 1.5 wtłoczy bas we wszystkie kolumny bez wyjątku ;-)

chociaż jednak wolałbym na podłogę. Czasem o niektórych podstawkowych piszą że mają bas jak podłogówki ale obawiam sie że to takie same bzdety jak np. to że niektóre lampy graj jak tranzystory a niektóre tranzystory jak lampy. Lampa to lampa a tranzystor to tranzystor i nie da sie zastapić jednego drugim. Obawaiam sie że z kolumnami jest podobnie choć tu mam troche mniejsze doswiadczenie. Pewnie tak jak lampowy tranzystor zawsze bedzie troche poszarzały tak monitorki lekkie i rozjaśnione.Tych małych usherów też kiedyś słuchałem ale jakąś godzinę wcześnij Antali xs i małe usherki mi sie nie podobały. Za to przy dużych usherach opada szczęka i mnie i mojemu koledze który zupełnie nie jest audiofilem. Może to dla tego że jako cd grał dcs. Może ktoś słuchał podłogówek z najtańszej linii ushera? O ile pamietam był kiedyś taki podłogowy model niezbyt duży za okolo 5000. Ja słuchałem tego wiekszego a ten rzeczywiście mógł być za duży do mojego pokoju. Jedyne monitory z jakich słyszałem przyzwoity bas to Audiovectory M1 Si ale obawiam sie że w bezposrednim porównaniu z podłogówkami padłyby. Nie chodzi i tylko o bas jako taki ale o to jak jego jakość rzutuje na dźwięk w całości. tak wogóle to coś mało sie mówi o Audiowektorach. Co o nich myslicie?

Swoje odsłuchy zaczynałem od monitorów. Monitory Ushera podobały mi się najbardziej z może 10 modeli, nie pamiętam nazw bo nie na tym się skupiałem. Ale tego głebokiego basu brakowało, może jak twierdzi gutekbull z piecyka Ushera i w tej konfiguracji by się pojawił. Jednak wtedy nie myślałem o takiej kwocie na klocki. :-( Niestety zacząłem słuchać tych droższych modeli i odwrotu już nie było.... A dla humoru powiem, że jechałem odsłuchać tylko kolumn 6311 a wróciłem również z piecykiem R-1.5.

• 2 miesiące później...

No i klamka zapadła. Wybrałem USHERY 6311. Jutro odbieram je ze sklepu.

Dziękuję wszystkim za opinie i rady. Wkrótce podziele sie wrażeniami. Ogólnie powiem, że jeszcze kilka miesięcy temu nie spodziewałem się, że wybiorę właśnie tą markę. Ale Ushery, zarówno te które kupiłem, jak i X-718 oferują w swojej cenie najlepszy kompromis brzmieniowy jak dla mnie. Nie wspominając o wykonaniu...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.