Skocz do zawartości
IGNORED

Tuning Pioneer PD-9300

dawmac

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zakupiłem Pionierka PD-9300. Jets podobno nie ruszany. Chciałbym go "zbajerować" maksymalnie. Może ktoś mi poradzić kto we Wrocławiu lub okolicy zrobi to profesjonalnie - bardzo profesjonalnie. Chce aby troszke u mnie pograł i abym nie miał z nim kłopotu.

pozdr. dawmac

https://www.audiostereo.pl/topic/17446-tuning-pioneer-pd-9300/
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Mialem tych Pioneerow co najmniej dwa no nie w sumie trzy:):):). Bardzo dobre CD. Zacznij od wymiany OPA na 134 to da najwiekszy skok jakosci za mala cene. Warto zrobic odpowiednia stabilizacje i poprawic nieco zasilanie. Toroid wejdzie do srodka bez problemu. Mozna z niego wyciagnac bardzo bardzo duzo. U mnie bylo jednak tak ze przynioslem do domu Yamahe CDX 1030 i Pioneer poszedl do ludzi momentalnie. Ale to naprawde dobre zrodlo. Uwazaj tylko na laser. Bardzo drogi. PWY 1006.

Polecam Piotrka608. W Twoich okolicach to chyba najlepszy wybor. Pozdrawiam. Rafal

--> discomaniac71

wiem o tym bardzo dobrze że 9300 to wyższy model

co do zasilania to u mnie zosatało coś pozmieniane ( oczywiście to już po tym jak kupiłem :) ) ale niemam pojęcia co a do wymiany lasera już się przymierzam - jeszcze działa ale z tego co wiem został chyba podkręcony

ja zamówiłem pea 1030 we wrocławskim poltroniku i jutro mi mają dać odpowiedź ( podobno niecałe 200 zł - przy normalnych cenach 300 zł ) - jak chcesz to moge się spytać o laser do twojego pionka

było by super. Ja nie wiem w jakim stanie bedzie laser u mnie. Podobno jest ok, ale jutro będę mial dopiero sprzet. Wole jednak się zabezpieczyć i kupic takie ustrojstwo tak na wszelki wypadek :)

pozdr. dawmac

gratuluję zakupu, możesz zerknąć na temat tuning Pioneera PD 8700, w Twoim nie będzie az tak dużo do zrobienia jak u mnie, gdzie oszczędnośc widać na każdym kroku ale zawsze można sporo podrasowac

W trakcie usuwania konta.

--> dawmac

dzwoniłem dzisiaj do poltronic'a i niestety o moim laserze nic narazie niewiadomo ( niech pan zadzwoni za pare dni :) ) - a co do twojego lasera to otrzymałem odpowiedz ze nigdy takiego niemieli ( ale jak chcesz to zadzwoń 071 329 84 40 i pomęcz ich - sądze że mają dobre źródło i jakbyś ich nakłonił to mogłoby Ci się to opłacić )

Pioneer przyszedł - cały i zdrowy, testowany z miniwieżą SONY :) za 500zł bo na razie wzmaka nie mam bo nie wiem co kupić a kolumny się robią. Wszystko działa i jest ok.

Dzięki LKK !!

pozdr. dawmac

>dawmac

Bardzo ładny odtwarzacz, wygląda imponujaco :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

możesz sie spytać dcaudio o laser, z tego co czytałam na forum, załatwiał paru osobom jakieś nietypowe czytniki, sama także korzystałam z jego porad ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

PWY 1006 juz o tym pisalem jest drogi i b trudny do zdobycia. A tak na marginesie jako byly posiadacz nie jednego Pioneera PD 9300 stwierdzam ze ma nieselekcjonowane DAC'i 18-bitowe PCM 58 z serii P a nie K jak pisze DC Audio. Zreszta to widac na zdjeciu.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Oba egzemplarze kupowane byly w Niemczech. W tzw miedzyczasie sprawdzilem i musze przyznac ze masz racje. PCM 58 P ale przy okazji K. A swoja droga mam do sprzedanie PD 9300 z nowym laserem PWY 1006 po pelnym upgrade z pilotem. Stan idealny. Pozdrawiam i sorki.

• 1 rok później...

pozwole sobie odswiezyc watek. Mam pytanie co do modyfikacji pd 9300. Jesli zalozyc podstawowy warunek- wlozony wklad finansowy na poczatek- od czego warto rozpoczac? Tzn co- mowiac prosto z mostu- warto 'najsamprzod' pogrzebac? :) Zegar? Zasilanie? Opampy (mam akurat 4 AD979) wymienie sam, z reszta pojde pewnie do ushy :)

ps. i jeszcze jedno pytanie- juz kiedys gdzies pytalem- ile wart jest taki dziewiczy pd 9300 z nowka laserem?

• 8 miesięcy później...
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

stp adamhiend byl specjalista w upgradowaniu tego Pioneera - potrafil z niego sporo wydusic, w sumie swietne zrodlo

w miedzyczasie zweryfikowalem nieco poglady na temat roznic w cenie miedzy 9700 a 9300 i przepasci nie bylo, moze w Europie bo w Japonii to 15.000 jenow (80 kontra 95.000) i co ciekawe 901 (9700 z Legato Link) byl drozszy od 9300 o 25.000 jenow

oto i w/w cedeki w wersji na Japonie: 9300, 9700 i 901:

post-1457-100008795 1170311226_thumb.JPG

post-1457-100008796 1170311225_thumb.JPG

post-1457-100008797 1170311224_thumb.JPG

Bardzo ładnie wygląda pd9700 (szuflada o innym kształcie) . Adamhiend - przykro dowiadywać się o takich wypadkach. Mam innego Pilota w swym PD9300 taki wąski ale też Pioniera. Discomaniak jak zaczne dłubać to poprosze o pomoc ty ich przażuciłeś kilka ,szukam serwisówki narazie . Niedługo będe miał jeszze Marantza cd10 niedłubanego to porównam je przed tuningiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.