Skocz do zawartości
IGNORED

Zwrotnica do klonów ProAc 2.5

Matthew

Rekomendowane odpowiedzi

Ja stosuje frezy palcowe do metalu, 4 lub 6 ostrzy zamiast 2 (jak do drewna), ostrza jak zyletki, stal pozadna (jak do metalu to musi byc pozadna). No i na gotowo wychodzi bajeczka.

iAMP, iPSU, iSMPS i kto tam wie co jeszcze :D

rogusa proac

niezłe nawet :)

nie wiem, czy mnie nie zaszlachtuje za tą samowolkę

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

a gdzie to zdjęcie ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

wczoraj zrobiłem eksperyment z ustawieniem proacków, zdecydowanie jest lepiej jak mają za sobą dużo miejsca, czyli conajmniej 1m od tylnich ścian...scena w głąb leci, rozdzielczość i lokalizaja lepsza.. robi się kłopot bo jednak mam za mały pokój... ;(( i na słuchanie trzeba przemeblowanko ;)

Mag, no i narobiłes człowiekowi kłopotów ...

Zachciało ci sie fotki zamieszczać i wyszło szydło z worka.

Przykro mi to pisać ale Rogus ma żle umieszczony tweeter w swoich klonach. Cytat ze strony

Ukryta Zawartość

>>Tweeter positioned 50mm from top of cabinet and off set 35mm from side edge (Note: CAD drawing mistake should read 84mm from side of cabinet not 74mm), with 10mm gap between drivers. Woofer located 25mm from side edges or centred in middle of cabinet and 160mm from top. Both drivers are recessed into the cabinet.

Ukryta Zawartość

...there is no spoon...

Patrz, a mag cicho siedzi . Nic nie pisze . Napawa sie sukcesem swojej podstępnej intrygi . Niby nie wie co sie stało .Tak sobie od niechcenia zamieścił zdjęcia . Ile w takim młodym człowieku jadu sie nazbierało . Napij się z takim piwa a on ci nóż w plecy wbije pokazując zdjęcie odchodzącego forniru na głośniku albo kondów Jantzena w zwrotnicy .Niby nic ale cały świat juz wie . Właścicielowi to spać nie daje , już liczy koszty nowych skrzyń...stresy, wyżywa sie na współpracownikach i bije żonę , pije , stacza sie wreszcie i kończy w rynsztoku...

...there is no spoon...

wizja nieunikonego końca czy jak ?

:/

kto bije żonę?

Rogusa klony grają aż miło. Po ostatnich odsłuchach u niego się do nich przekonałem. Nie sądziłem, że moga tak dynamicznie zagrać.

A z tą kopułką to rzeczywiście Maciek już roztrządał sprawę, nie powiem jak co :/, ale mozę właśnie dzięki temu nieumyślemy wypadkowi one tak grają ?

arturp, 1 Mar 2006, 12:47

>To tylko żarty były. Bo jak lakier schnie to nuda . Trzeba bzdety pisac ,żeby zabić czas .

Artur - albo wlewaj troche utwardzacza, maluj wodnymi albo weź jeszcze jakąś dodatkową robote bo widać, że Cie nosi.

Zrobisz mi obudowy ? (tylko się nie śmiej!).

Tak, nawet nie wiecie jak byłem wściekły kiedy wynikła sprawa z tymi kopułkami. Pieściłem, pieściłem, a tu taki klops. Przez pierwszy miesiąc słuchania miałem w głowie tylko te kopułki ;-) Chciałem nawet robić nowe obudowy. Ale kiedy raz je ustawiłem i usłyszałem holograficzną przestrzeń to mi trochę przeszło. W każdym bądź razie przy napływie gotówki buduję drugie, te oddam siostrze :-) Przy budowie Proaców świetnie się bawiłem, czemu by tego nie powtórzyć. "Niektórzy" poszli na łatwiznę i zlecają wykonanie obudów stolarzowi czy znajomym z forum, nie wiedzą co tracą ;-);-);-)

No odpalił, dzisiaj byłem posłuchać i jak dla mnie rewelacja, dawno nie wracałem tak zadowolony z odsłuchu. Dynamika, powietrze, głębia, piękny, prawdziwy wokal, lokalizacja, świetny bas. Nie miałem się do czego przyczepić, oczywiście biorąc poprawkę na tymczasowe kolumny. Rośnie nam konkurencja dla Passa ;-)

No to napiszczie coś o tej Drakuli. Jaka wersja, jakie płytki, jakie elementy, jakie dźwięki..., jak to się ma do GC, Pass-a, ...., ..., ....;)

Mam gdzieś płytki od DeToma, no i chyba czas się za to wreszczie zabrać. :)

Grip

Składaj, naprawdę warto. Co do części to niech Mag się wypowie. Ja napiszę jeszcze, że z Nos Daciem to bardzo zgrany duet, z Sony 779 ES dynamika zabija :-) I to na monitorach. Nie mogę się doczekać odsłuchu na swoich kolumnach. Co do porównania do Gainclona, to napiszę po prostu, że Scany o wiele bardziej lubię się z Drakulą.

Dzięki Mag za dzisiejszy odsłuch, był bardzo pouczający.

>>Przykro mi to pisać ale Rogus ma żle umieszczony tweeter w swoich klonach. Cytat ze strony

Ukryta Zawartość

>>Tweeter positioned 50mm from top of cabinet and off set 35mm from side edge (Note: CAD drawing mistake >>should read 84mm from side of cabinet not 74mm), with 10mm gap between drivers. Woofer located 25mm >>from side edges or centred in middle of cabinet and 160mm from top. Both drivers are recessed into the cabinet.

Ukryta Zawartość

też jestem, nazwę to, zwolennikiem clonowania,hehe. zrobiłem nawet w fornirze klona, jak clon to klon.

I co ciekawe też miałem moment zwątpienia z pozycją kopułki, ten mylący pdf, już miałem frezować, i patrze, krawędzie głośników są w lini ! co za adrenalina....

Niestety wprowadziłem swoje innowacje estetyczno praktyczne , foto:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.