Skocz do zawartości
IGNORED

Okablowanie Sonus Oliva

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

Wyglądem pewnie sie nie różnią, ta lepsza wersja ma w śrdoku więcej drutów i podobno gra pełniejszym dźwiękiem z większą masą instrumentów. W tych IC których słuchałem tego mi jeszcze brakowało do pełni szcześcia.

• 2 tygodnie później...

Zildjian- już wróciłem:):):) spalony atlantyckim słońcem i zasolony morskimi falami. Muszę coś "łyknąć" by odeszła choroba ziemska.Mimo 20metrowej łajby ziemia się rusza:):)

Jak odsłuchy? Pozdr.

Zydelek

Ileż to uszczelek i kolanek uświadczyłeś ? Jeśli nie w biznesie "plombier" to może na plaży?

Ad rem - i/k Sonusa zdecydowanie zostaje,w duecie ze Stereovoxem stanowią znakomicie dobraną parę,

mam teraz wersję bez ekranu;sprawdzę jeszcze model z dodatkową jedną żyłą.

Głosnikowy właśnie się rozgrzewa.....

BRODA

Sonusy to ułamek ceny Leluma,ale też to nie ten poziom.

Ale ,wydając 300 czy 500pn do 1000-1500pn nie mają konkurencji(a może i w grę wchodzą większe pieniądze).

Typowy przykład drogich kabli nie mający odniesienia cena-jakość to Tara L. i NBS.

I tu śmiało można skorzystać z oferty Sonusa.

Lelumki jednak są ponad nimi.

pzdr

:):) uszczelki to były w trudno otwierających sie ostrygach... a kolanek prawda:):)...na plaży nigdy nie brakuje.

Frank troszkę przesadza, bo nigdy bezposrednio Sonusa nie porównywał z Lelumkiem. Lelumka,którego miałem u siebie modelu niepamietam, ale kosztował coś około 2800zł. O jakości prezentowanej przez Sonusa niech świadczy choćby fakt zakupu tych kabli przez posiadacza Lelumka, który go zamienił w systemie na Sonusa. Mało tego, mając cztery czy pięć I.C. każdy z osób które go posłuchały, po odsłuchach pozostawiły je u siebie. Prawda jest też taka,ze idealnegokabla nie ma.Jeśli więc brać pod uwagę stosunek cena/jakość to Sonus jest arcymistrzem świata. W moim systemie pobił wiele uznanych i drogich marek. Pewnie... można zawsze jeszcze lepiej, ale trzeba wówczas wydać znaczna kasę.

lepiej mozna i w ramach witkowych kabli, ale tez cena rosnie znacznie, jak to juz bywa z drogimi kablami - placi sie gruba kase za jakies subtelnosci.

tez mam u siebie kabelki witkowe i zostaja, ic swietne, glosnikowe tez bardzo dobre. polecam. zalet nie chce sie wyliczac, ale to gra :)

Spoko:):)

W piątek jestem w Sonus Oliva. Póki nie otrzymam zgody toniemogę publicznie.... a może ja stanę się dystrybutorem tej zacnej marki??? :):):)

Tymczasem wszystkich pozdrawiam.

Zildjian- w piątek przez parę godzin jestem na wybrzeżu- szkoda, że tak krótko.Na wszystko z pewnością nie starczy czasu.

Zydelek - Czyli będziesz dystrybutorem polskich kabli produkowanych w Gdańsku Oliwie , czyli TERAZ POLSKA :))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

:):) Broda- cieszę się, że jesteś równiez patriota.Na najbliższe Audio show wybiorę się nieza kierownicą. MASZ U MNIE WELKIE PIWO jak mawiają południowi sąsiedzi.

Jeśli jesteś zainteresowany pisz na priva.Sorry,alepublicznie.... nie mogę.

Rozmawiałem w dniu dzisiejszym z Panem Andrzejem, bardzo rzeczowy i kontaktowy człowiek, bardzo duża wiedza. Wstępnie zamówiłem już kabelki do kolumn 2x2,5 m. Oferował też swoje interkonekty ale niestety za późno się dowiedziałem o istnieniu tych kabelków a dopiero co zakupiłem dwa komplety.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.