Skocz do zawartości
IGNORED

Okablowanie Sonus Oliva

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

Gutekbull

Na pewno nie zniósłbym dwu Stereovoxów.

Jednak w kategorii kontrola basu i rozseparowanie iinstrumentów Stereo trochę Sonusa przewyższa. Zgadzam sie,że muzykalność i barwa czyli "fun" jest czymś,w czym SONUS góruje. Poproszę Pana Andrzeja o drugie bardziej opasłe egzemplum.Może uda mi się zsynchronizować odsłuchy z refererencją głośnikową,którą mam nadzieję mieć w domu niebawem.

zidijan => ja takiego basu jaki ma S.O nie słyszałem u siebie jeszcze, ale to może być jakieś indywidualne dopasowanie.

A teraz mam w domu na testach preamp lampowy pana Witka i scena - przestrzeń jest niesamowita, a przecież kable nadal są te same czyli S.O. !!???

Gutekbull

... pażył i uwidił - pod względem przestrzeni trudno lampie dorównać; zanim kupiłem Manleya testowałem Witkowego preampa , wybrałem Shrimpa - ale łon i droższy......

re Stereovox - czyż nie trochę za mocno polegasz na wyobrażni ?

Chyba nie odpowiada mi lampowy pre ,zaczynam to sobie uświadamiać.

Witkowy pre ma klasę, ale chyba do ostrzejszej końcówki, no i to czekanie ,grzałem go pół dnia, a dopiero wieczorem pokazał co potrafi.

Mac jest za ciepły dla niego, potrzebny jest bardzo neutralny - przezroczysty pre.

Jaki ?

Ale jakie kolumny wczoraj grały u pana Witka.

Wszystkim poszukiwaczom nowych skrzynek radzę się zainteresować.

Cena niewygórowana , a dźwięk ........... palce lizać.

Jak znajdę czas to napiszę coś o tym odsłuchu.

Gutekbull

......i nie dziwota , że Mac to nie kompania dla pre lampowego. Jaki ??? Może jednak żaden ?

re grzanie - u mnie wystarcza max 3 kwadranse po powrocie z fabryki, w ciągu tychże leci sobie radio jak doradzała EverAnne Manley;na noc nie wyłączam

Hmm... po dwoch dniach odsluchow przyznaje, ze to naprawde bardzo dobry kabel (zwlaszcza w tej cenie!) - zgadzam sie ze "zwiewnoscia" dzwieku, ale wg mnie wynika ona z jednak niewystarczajacego wypelnienia srodka, gora jest bardzo ladna, dol (jak na moj system) tez, ale nie ma takiego srodka jak lubie (czytaj jak AudioNote Lexus) - moze jakies 30h grania to jeszcze za malo i bedzie dalsza poprawa.

Natomiast co do przestrzeni - jesli dla kogos jest ona najwazniejsza to powinien posluchac nowego IC Audionovej - kabelka na razie nie oceniam bo tez sie dopiero wygrzewa, ale hektary przestrzeni ma od pierwszej chwili.

Mam I.C Sonus Oliwa na RCA bez ekranu i nie mogę go nigdzie założyć bo ma wtyki " Australijskie - nie pamiętam nazwy" - mam wrażenie ,że jeśli mocniej wcisnę to mi gniazda wskoczą do środka, a kabla nie założę.

Czy ktoś miał już z tym do czynienia ?

BulletPlugi Eichmanna - dobre wtyki, faktycznie dosc ciasne - ale "wyrabiaja sie" i wciskanie przestaje byc az takim problemem.

Nie robilem bezposredniego porownania OS z Nykielem, a na Nykielu nie gram juz od kilku miesiecy wiec trudno mi je do siebie odnosic - jak znajde chwile to moze porownam na kilku kawalkach i cos szkrobne.

Do d................y te wtyki ,kabla nie odsłucham bo nie założe !!!!

Jak jeden mi się udało to drugi za ch........e

aby drugi założyć to muszę pierwszy zdjąć !!

Przecież to deblizm, już kiedyś miałem na odsłuch załatwione dość drogie kabelki Venustas czy jakoś tak i też nie posłuchałem bo nie chciałem uszkodzić WBT w kolumnach .

Kto to robi takie p..............

bardzo nieelastyczne firmy - klient sie wykosztowal, kupil ich klocki, potem chce posluchac kabelka i nie moze bo taki Mac pakuje jakies cholerne gniazda do klockow do ktorych australijskie wtyki nie pasuja :))))

venustas nie zalozyles glosnikowych, bo to strasznie sztywne kable a u ciebie ciasno dosyc za sprzetem, poza tym terminale glosnikowe mogly by tez byc wygodniej rozmieszczone.

co o bullet plugow ja mam i mi pasuja bez problemow wszedzie.

Ja też mam i nawet nie próbuję ich założyć bo rozwalę sprzęt.

Także kable chyba wrócą nie przesłuchane i ewentualnie wymiana końcówk na jakieś przyzwoite-to znaczy takie które można normalnie założyć niczego nie uszkadzając !

Pitdog chyba nie wątpisz ,że mogę je wcisnąć na siłę tylko co dalej..............

wcisnac mozesz, razem z calym terminalem hehe

moze masz jakies wyjatkwoo ciasne czy wypaczone te bullety? w kazdym razie u mnie nie bylo jakos specjalnie ciasno (moze moje z kolei sa zbytnio "wyrobione"?)

niewazne, teraz jade posluchac tam gdzie wczoraj

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.