Skocz do zawartości
IGNORED

Zapisy na kable sieciowe

Frycu

Rekomendowane odpowiedzi

>Proponuje wspolnymi siłami poszukac kabla z podwojnym ekranem z folii i trzema żyłami - grubosc 2,5

>na żyłę. Taki wybór byłby chyba najodpowiedniejszy..

Czyli zmiana zamowienia?... bo nie bardzo rozumiem... OLFLEX czy nieOLFLEX?:).... bo pisałbym sie na 6m.

olflex classic 100 CY - ma pojedyńcze ekranowanie z siatki drutów miedzianych

olflex-servo 2yslcy-jb - ma podwójne ekranowanie z siatki + folia

dla mnie classic 100 CY odpada...

wziąłbym olflex-servo ale bez tego dziwnego dodatkowego ekranu, bo takiej potrzeby nie ma... ważne jest siatka +folia

pozdr jodel

olekbiker: narazie zostaje OFLEX, ale niektórzy wątpią czy bedzie on odpowiedni. Stad propozycja, zeby poszukać takiego "wypasionego" z dwoma ekranami i 3 grubymi zyłami.. jezeli wszyscy uznamy ze inny kabel bedzie lepszy to ten inny zamówimy..

Jezeli chodzi o ten 2YSLCY-JB to 4 x 1,5 albo maksymalnie 4x2,5 (po dwie zyły na faze i zero, a ekran do PE). Jak sądzą inni? OLFLEX Classic czy ten? Cieszy mnie tu podwójny ekran, ale to jeszcze nie ideał ;-)

hmmm..w takim ukłądzie wstrzymuję sie z deklaracją zakupu, ponieważ nie wiem do końca na czym stanie:).. bede obserwował wątek i jak juz wykrystalizuje sie ostateczna opcja zakupu zdecyduje czy w to wchodze.

Swoją droga jak dla mnie proponowany Oflex byłby wystarczający... do tej pory stosowałem wyłacznie zwykłe kabelki za kilka zł... zadnych ekranow czy gubych zył:)...

Ciekaw jestem czy po zmianie bedzie jakas poprawa:).... moe ktos juz zna wyniki takiego eksperymentu? (chodzi konkretnie o proponowanego Oflexa)...

dla mnie jest najważniejszy ekran, u mnie kabelki głośnikowe przecinają się z zasilającymi, próbuje to jakoś zaradzić ale ekran daje choć odrobinę pewności że w głośnikowe coś dodatkowego nie wejdzie albo że jest tego mniej...

myslę, że jak wydawać pieniądze to już na coś pewniejszego i konkretnego :-))

Zadzwoniłem do Lappkabla tym razem wypytałem o proponowany przez jodla kabel 2YSLCY-JB.

ceny netto:

- 4 G 1,5 kosztuje 11,99 (100 m dostepnych na magazynie)

- 4 G 2,5 kosztuje 16,34 (brak na magazynie)

- 3 x 1,5 + 3 x 0,25 kosztuje 15,62

- 3 x 2,5 + 3 x 0,5 kosztuje już ponad 18.

Ekrany w tych kablach, tak jak pisaliście: jeden foliowy, druki z drutu.

... ludzie, lepszego kabla niż 2yslcy nie ma !! 2-metrowa sieciówka z tego przewodu rozkłada jak chce kabel neela N-7e .. nie mówiąc już o sieciówce z nieszczelnego ekranu ohflexa.. którego porónywałem do moich samoróbek na 12 mm2 - efekt dżwiękowy z 2yslcy to zupełnie inna - o wiele wyższa klasa ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-1598-100004206 1170273422_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sorry Panowie za brak potwierdzenia, wczoraj przysiedziałem do 4 rano nad upgradem CD więc kimałem do późna.

Potwierdzam swoje 6 metrów Lappa, choć nie ukrywam, że wolałbym tego Helukabla z linka który podałem, lub coś podobnego.

Z tego co podał Warrior najbardziej ucieszyłaby mnie decyzja o zakupie kabla 3 x 1,5 + 3 x 0,25 kosztującego 15,62. Obejrzeć można tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Ukryta Zawartość

McGyver: zastanawiam sie nad podlaczeniem tego kabelka.. 2 grube zyly na faze, 1 gruba i 3 cienkie na zero i ekrany do bolca? Jezeli juz to zamowic 4 zylowy i wtedy po dwie na faze i zero a ekrany do bolca.. chyba ze masz inna koncepcje podlaczania?

Im wiecej mysle o tym ktory z tych kabelkow bedzie lepszy tym bardziej pasuje mi 4 zylowy z podwójnym ekranem do falownikow.. tylko ze one sa 2x drozsze... co Wy o tym myslicie? Czekam na wpisy, chyba ze ja sam mam zdecydowac za Was!

hmm... zmiana kabla na dwa razy drozszy (choc zapewne lepszy) z całą pewnoscia zmniejszy ilość zamawianych metrów, a wiec przesyłka wcale nie bedzie za darmo:).. jednak ja sie nie znam na ich jakosci i moze faktycznie wardo dołozyc drugie tyle aby np. otrzymac jakosc powiedzmy 4x wieksza? (w obiektywnej skali?)...

Wprowadziliśmy zamieszanie z tym wyborem kabli, ale było to konieczne, zeby kazdy byl zadowolony z tego co kupi. Mysle ze moglisbysmy zrobic tak, ze wezmiemy np 100 m CLASSIC'a i 50 m SERVO.. kazdy musi sie dokładnie określić jaki kabel potrzebuje! tak bedzie najlepiej.

Do wyboru mamy:

- ÖLFLEX® CLASSIC 100 CY 3x2,5 mm2 w cenie 7,90 netto

- ÖLFLEX-SERVO® 2YSLCY-JB 4x2,5 mm2 w cenie 16,34 netto

Oczekuje maila od kazdego zamawiającego (nick, ktory kabel, ilosc). Poprzednie potwierdzenia uważam w takim razie za nieaktualne.. Mam nadzieje, ze w taki sposob dogodzimy kazdemu ;-)

ja wolałbym bez dodatkowych żył...

jest tańszy i to sporo, prawie 4 zł. A dodatkowy ekran w postaci mniejszych żył, zbyteczny wydatek.

I tak 4-żyłowy wywali najtańsze PAL-e i NEEL-e bo one mają pojedyńczy ekran (z tego co wiem).

piszę się na 4x1,5 :-))

pozdr

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.