Skocz do zawartości
IGNORED

Zapisy na kable sieciowe

Frycu

Rekomendowane odpowiedzi

ZAPOMNIAŁEM ZDJĘCIA

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

++ CLASSIC:

robi 3

i_nemes 6

marekzawa 6

Hiszpan 5

josef 6

WarrioR 5

marcinb 13

Tymian 20

wo1 6

suma: 70

++ SERVO:

WarrioR 3

McGyver 6

Stanley 3

jodel 13

jaro_001 3

olekbiker 4

Marcin (g) 6

i_nemes 6

Vonda 6

ibuks 3

krzych 6

karbidoczaszka 4

Ptyś 10

borrrys 4

aztec 4

wo1 4

suma: 85

SERVO zostało 8 metrów, (wiecej niz 100 nie bierzemy - ja też mam ograniczone fundusze!), CLASSIC'a jest 70 m, wiec albo już kończymy i tniemy do pełnej dychy, albo uciągniemy te 30 metrów i zaoszczędzimy 50 zł..

pomysł z wtyczkami jest bardzo dobry...jednak czy organizator zamowienia kabli podjałby sie tego wyzwania?... to kolejne obowiazki... (swoja droga juz teraz chyle czoła przed tym co robi, bo zdaje sobie sprawe, ze jest to ogrom pracy!)...

Ja również jestem za wtyczkami (zarówno z jednej jak i z drugiej strony). Stąd prośba do WarrioR'a: Najlepiej byłoby gdybyś to Ty wszystko zamówił i później rozesłał gotowe (ale jednak nieskręcone :) zestawy. Jeśli nie masz $ to ze spokojem moglibyśmy Cię przedpłacić a w końcowej fazie zamówienia uregulować resztę zobowiązań w stosunku do Twojej jakże miłej osoby :)

aztec: musze sie przyznać że masz rację, podliczyłem ile na tę chwilę wyszło $ i wychodzi mi 2150 zł ... trzeba będzie jednak zorganizować jakieś przedpłaty (niekoniecznie dla wszystkich - może dla tych co biorą za więcej niz XXX zl netto), bo nie mam takich funduszy na koncie :( Jak ogłosiłem zamówienie to myślałem że bedzie problem zeby uzyskac darmową wysyłke (1000 zł) a tu tak się wszystko rozwinęło ...

Z wtyczkami nie jest głupi pomysł , bo i tak będę zamawiał, ale $$.. Trzeba coś wymyśleć, bo mam max 2000 zł..

UWAGA: Lista chętnym na SERVO zamknięta. Mamy 100 m. Nowi chętni na CLASSIC'a znajdą mój mail w "o mnie".

Prosze WSZYSTKICH zamawiających SERVO o sprawdzenie czy ilość sie zgadza:

++ SERVO

McGyver 6

Stanley 3

jodel 13

jaro_001 3

olekbiker 4

Marcin (g) 6

i_nemes 6

Vonda 6

ibuks 3

krzych 6

karbidoczaszka 4

Ptyś 10

borrrys 4

aztec 4

wo1 4

LucasD 3

MPB 4

W. Piotrowicz 8

WarrioR 3

olekbiker: jezeli wszystkim bedzie odpowiadała taka forma to mi to tylko pomoże. Dowiem się tylko jakie są ceny kopert bąbelkowych i wysyłka Pocztą Polską w zależności od wagi i obliczymy kto ile powinien wpłacić.

tez jestem za wtykami i gniazdami

warrior - jeszcze będziesz przeklinał dzień, w którym podjąłeś się tego wyzwania :) - samo pocięcie kabla doprowadzi Cie do szewskiej pasji, a pakowanie spowoduje potok niecenzuralnych słów ;)

=> WarrioR

B. ciężko będzie Ci określić dokładną kwotę jaką ludzie mieli by Ci przedpłacić tak, żeby zgadzała się z końcową ceną za wszystkie elementy+koszt wysyłki (waga). Może przedpłacimy Ci za sam przewód a resztę dopłacimy jak już będziesz miał wszystkie elementy i będziesz wiedział ile za to wszystko policzyć.

Ja chciałbym wiedzieć czy nie będzie kłopotu z podłączeniem 2x1,5 do każdego z bolców we wtyczce. Dzisiaj widziałem w OBI takie duże, czarne, gumowe wtyczki, jak ktoś wczesniej prezentował na zdjęciu. Każdy bolec był zakończony taką dziurką ze srubką. NIe mam pewności czy da się tam wepchnąć 2x1,5. One mogą być przystosowane tylko do 2,5. Podobnie może być z tymi niebieskimi. Chyba, że zostawi się 2 żyły nie podłączone i wsadzi się 1x1,5 albo jakoś to zlutuje.

Tak nieśmiało zapytam (bo nie wiem czy mi sie przyśniło czy nie): jest taka opcja na poczcie, że wysyłam paczke na koszt odbiorcy? To by chyba ułatwiło mi troche sprawe.. wpłacalibyście tylko za towar + koperte (ew. karton)..

A i podajcie jakies propozycje wtyczek IEC. Ze swojej strony moge powiedziec ze dostałem dzisiaj "na spróbowanie" z tme.pl wtyczki PC-113

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , ale to są zwykłe, żadne audiofilskie ;D

Ukryta Zawartość

Przyzwoite wtyki IEC sa do dostania w Lodzi (elektronik, przejscie poziemne obok dworca Lodz Fabryczna) ;) Niemiecka firma, przyjmuja przewod do 2.5mm2. Lepszych w tej cenie (ok. 13zl) nigdzie nie znalazlem.

Kilka zdjec:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Uwaga do wszystkich zamawiających servo ! Skoro lista jest już zamknięta proponuję dokonać wstępnych przedpłat na konto WarrioR'a w kwocie 20 pln za każdy zamówiony metr bieżący (16,34+PodatekOdWartościDodanej). Reszta do uregulowania przy wtyczkach.

Pamietam, ze kiedys kupowalem jeszcze katowe (troche trudno jest tam wcisnac kabel) - jakos przyzwoita.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I jeszcze jedno ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>WarrioR

Nie ma co kombinować. Proponuję zrobić to w taki sposób:

1) zbierasz zamówienia na elementy

2) gdy masz juz pełną liste piszesz do dystrybutorów i ewentualnie negocjujesz cene... przy duzym zamówieniu jest to bardzo możliwe

3) otrzymujesz potwierdzenie cenowe od dostawców i najlepiej mase danych elementów!

4) wyliczasz koszty przesyłki (majac na uwadze mase)

5) podajesz na maila ludziom dokładna kwote jaka maja wpłącic

6) czekasz na wpłaty

7) gdy juz wszystkie pieniadze są wysyłasz je przelwem na odpowiednie konta dostawców..

8) otrzymujesz towar=bez pospiechu wysyłasz do Nas

I NAJWAZNIEJSZE:

WSZYSCY SA USMIECHNIECI, NIKT CI NICZEGO NIE ZARZUCA (NAWET NICH NIE PRÓBUJE!)....I KAZDY CIESZY UCHOI OKO KONSTRUKCJA DIY:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.