Skocz do zawartości
IGNORED

Zapisy na kable sieciowe

Frycu

Rekomendowane odpowiedzi

Pieniędzy starczy, żeby już jutro zamówić kable, wąż i wtyczki IEC. Z dostępnością wtyczek z Bals'a nie powinno być problemu, więc zamówie jak dojdzie do mnie reszta kasy.

Brakuje wpłat od 15 forumowiczów jeszcze.. Powinny one dojść do końca tygodnia, zebym mogł zamówić ostatnią pozycję..

>WarrioR

Jeśli nie sprawi Ci to kłopotu wykreśl z mojego zamówienia 2 wtyki Siltecha; i przepraszam za zamieszanie.

Właśnie urwałem się z pracy na 10 minut i kupiłem w MEGA wtyczki sieciowe ( BBodek dzięki za informację ).

Wyglądają identycznie jak wtyki stosowane przez NEEL-a w kablu N7E.

Zauważyłem ze jest paru forumowiczów z Poznania. Jezeli ktos bedzie preferował odbiór osobisty swojego zamówienia w Poznaniu (dworzec na rondzie Rataje), to oczywiscie istnieje taka mozliwosc (wpłaconą kase na przesylke i karton zwracam). Naturalnie nie moge zagwarantowac, ze moj wypad do Poznania bedzie szybszy niz wysłanie paczki, bo nie jezdze tam codziennie..

Jutro przyjezdzam szukac mieszkania, wiec nie bedzie mnie caly dzien na forum (jezeli nic nie znajde to wroce dopiero w środe). Jezeli reszta wpłat dojdzie do środowego wieczora, to w czwartek zamawiam wtyczki AC.

hey warrior- sory ale nie było mnie , byłem na wyjeździ służbowym , dziś raniutko zrobiłem przelew, powinno się wszystko zgadzać , koszty kabla i wtyków + mały karton+ przesyłka ekonomiczna + cięcie kabla. mam nadzieje że wszystko dobrze policzyłem. przelew poszdł z mbanku wiec za kilka minut będziesz go miał u siebie

no to faktycznie problem ..... niech sie wypowie ktos kto faktycznie w tym siedzi:).... swoja droga w cd i tak nie mam uziemienia:)... wiec to dla mnie nie kłopot....

P.S. Jesli nie mozna to dlaczego?

Hmmm... tak na "chłopski rozum" to "uziemieniem" nie będzie "lecieć" zbyt duży prąd ... więc chyba nic się dziać nie powinno jeśli podłączymy do ekranu .. w końcu on też jest izolowany ... Ale chętnie przeczytłałbym tutaj opinię fachowca - elektryka ;-)

Połączenie powinno wygldać następująco.

Fazę i zero łączymy standardowo: wtyk fazowy z wtyczki IEC z wtykiem fazowym wtyczki sieciowej, a wtyk '0' wtyczki IEC z wtykiem '0' wtyczki sieciowej.

Przewód zerujący wtyczki sieciowej tylko z przewodem zerującym wtyczki IEC.

Natomiast ekran podłączyłbym tylko od strony wtyczki sieciowej do bolca zerującego (w końcu to ekran i ma byc podpięty do możliwie niskiego potencjału sieci, a nie stanowić przewodnika dla prądu). Takim punktem do osiągnięcia jest jedynie wtyk zerujący wtyczki.

Nie widzę logiki w stosowaniu ekranu jako zerowania - nie wiem czy przewidział to producent.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.