Skocz do zawartości
IGNORED

Electrocompaniet: gdzie posłuchać?

gutten

Rekomendowane odpowiedzi

Zgadza sięz RBO - Electrocompanet jest b.dobry. Miałem EC2 - doru wzmacniacz , choćtrochę jasny. Ostatnio kupiłem EC I i ............ przeżyłem szok. Porównywałem go z Coplandem 28 (porażka), Densenem B200 B300 (też lepszy) w końcu z Musicalem A1001 - i dopiero o tym porównaniu zdecydowałem się gokupić. Za 6000 nie ciężko znaleźć równie dobry wzmaniacz.

słuchałem EC 3 w Warszawie, był bardzo dobry, dzwięk żywy, przestrzeń super, niestety koszt nowego to 7.5k - prezentacja nie na twarz, ale bardzo uporządkowana; w ostatnim porównaniu hi-fi choice ten wzmacniacz wygrał z innymi - na równi (choć muzycznie inny) był Exposure 2010 S, NAD 372 został oceniony najsłabiej z grupy; inne: Cyrus 6, Rega były w środku grupy

w sumie o mały figiel i miałbym pewnie do teraz ECI3 no ale trafiło się bliskie spotkanie trzeciego stopnia z Delta Studio i nie było już odwrotu. W każdym razie Electrocompanieta cenię sobie bardzo zwłaszcza, że mam okazję często słuchac muzyki na dobrze zaaplikowanym ECI2 u kolegi. Co do second-hand ECI-1 to trafił się kiedys mocno rozgrzebany egzemplarz, który pewnie chodzi po dziś dzień po polsce -trzeba uważać. Wpis ...darka... troszkę mnie zdziwił bo porównał jedynkę z trzema innymi bardzo dobrzymi wzmacniaczami ale o różnych charakterach (CSA28 to najbardziej "inne" brzmienie z całej czwórki) i na tej podstawie ocenia że jeden jest badziewny, drugi jakiś a trzeci genialny. Konfiguracja Panowie konfiguracja!!!

Witam,parę słów chciałbym dorzucić w sprawie ...

Posiadam ECI-3; Alchemist APD32A Nexus, kable Fadela THE Stream Bi-wi , Aerolink i kolumienki Dali 470; mam ten sprzęt od 2000roku i nie mam zamiaru zmieniać . Zestaw gra bardzo kulturalnie , szczegolnie w małych składach ,wokale jak dla mnie bardzo ale to bardzo naturalne, przy dużej orkiestrze trochę brakuje mu dynamiki ale to margines moich zainteresowań. Szokda ,że firma ma kłopoty mam nadzieję, że serwis się jednak u nas pojawi. Pozdrawiam.

=> Zbig

Chodzi o to, że nie miał prawa się zepsuć....Jak byłem młody i głupi też przekładałem inerkonekty i kable głosnikowe przy właczonym wzmaku i nigdy nic nie pierdykło, a miałem jeno Technicsa ;-)

• 2 lata później...

Odświeżę temat..

Mieliście może okazję posłuchać preampów electrocompanieta ? Mam na myśli modele ec4.5 i ec4.6.

Z tego co wyczytalem w sieci, modele te były produkowane rownocześnie, przy czym ec4.5 (2000 EUR) byl po prostu modelem niższym od referencyjnego ec4.6 (3000 EUR). Jak możecie opisać różnicę w brzmieniu miedzy tymi pre ?

Różnią się zasadniczo charakterem czy to tylko jakieś szczególiki?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.