Skocz do zawartości
IGNORED

Pomysł na piękny pokój odsłuchowy:)

amras

Rekomendowane odpowiedzi

Założyłem ten wątek by pomóc sobie i innym użytkownikom w aranżacji wnętrza pokoju odsłuchowego czy nawet małego kącika w którym można by posłuchać muzyki. Nie chodzi mi o informacje jak rozstawić kolumny, bo na tym forum bylo na ten temat dość dużo informacji by prawidlowo to zrobić. Chciałbym byście podzielili sie pomysłami, linkami do stron ze zdjęciami pomieszczeń pokojów które wam się podobają. Może macie jakieś fajne pomysły na zamontowanie piramidek, czy sposób ustawienia sprzętu, znacie ciekawe na ten temat strony...

Może zaczne :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Wcześniej było w TV o inwestycji w sklep, teraz o pokoju odsłuchowym, liczba userów naszego forum rośnie, projektory tanieją... mam nadzieję że ogólna tendencja się utrzyma, chociaż nie odważę się wysuwać przypuszczeń, że coś w naszym światku zaczyna się na stałe zmieniać...

Zwłaszcza że otacza nas świat kina domowego za 700zł.

A parę dni temu na polsacie widziałem program o samochodach, a w nim starego Mersedesa. Właściciel mówił że wytłumił auto 150 kg ustrojami a sprzęt grający ma za 100 kzł. Co więcej - prowadzący program nie mogli pojąć o co chodzi w zjawisku naskórkowości, mimo że gość im tłumaczył. Wyszedł trochę na dziwaka :) bo uświadamiał, że jeden z najlepszych materiałów na membranę to sprasowana marihuana :D

I co ? oglądał ktoś ten program ? Bo ja niestety nie mam TV...

A wpis Amrasa to jawna reklama. Na tej stronie która podał pisza tak mało że szkoda gadać...

Tutaj jest konkurencja dla Amrasa

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Właśnie że nie reklama :) ...może podanie tego linku to był nienajlepszy przykład...

Chciałbym byście podzielili sie pomysłami na aranżacje wnętrza, a nie miejscami gdzie można kupić ustroje akustyczne, choć z drugiej strony ta informacja też może się przydać.

Proszę zatem, jeśli znacie jakieś linki do zdjęć ciekawie urządzonych pokojów, podzielcie sie :)

• Redaktorzy

nie warto zawracać sobie tym gniotem głowy. Poddasze ma być ładne i już. Laski prowadzące to koszmarnr dyletantki, dla których audiofil to człowiek słyszący dźwięki (one widocznie dźwięków nie słyszą). Układ i typ okien nie był dobierany pod wględem akustyki pomieszczenia, tylko, żeby właściciel nie walił się w głowę podczas ich otwierania. Oczywiście sprzęt grający w tym audiofilskim gniazdku ma być.... dobry ( i z tego co było widać do KD). Lipa i tyle ;-(

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Jeszcze nie wiadomo czy do końca lipa. Właściciel - ponoć audiofil - praktycznie się nie odezwał, a chyba jego zdanie powinno się tam liczyć? Na razie łaził z jakimś wielkim magnetofonem i słuchawkami, którego to sprzętu podobno używa do nagrywania dźwieków (?? ...wyobrazam sobie śpiew ptaków i szum drzew... ;) )

Niestety stylistki nie mają zielonego pojęcia o akustyce, więc ktos musi je poprowadzić... A jak nikt nie poprowadzi, to faktycznie lipa.

• Redaktorzy

adse - ten kolo to dźwiękowiec stylistek. A jeśli się nie odzywa tylko kiwa głową jak psiak na tylnej półce w samochodzie na ich debilne pomysły to będzie miał stylowo i ładnie ale akustycznie do dupy.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

A ja tam jestem dobrej mysli... zaczeli moze niemrawo (niewalace w glowe okna) ale w nastepnym odcinku sie rozkreca i jedyne na co beda zwracac uwage to walaca w glowe muzyke...

Fakt, gosc dzwiekowiec w pierwszym odcinku byl lekko niemrawy, ale mysle ze jesli to prawdziwy audiofil to w razie dziwnych pomyslow super stylistek pogoni je z chalupy i wyjasni nam na czym to wszystko ma polegac!

;)

Tak na czasie, to właśnie na TV4 leci takie coś jak dekoratornia. Mają za 10 minut urządzać kącik audiofila na poddaszu u jakiegoś faceta. Jestem mocno ciekaw co dekoratorki zrobią w tym zakresie:)

czy zna ktos jakies linki do zdjec? szukam w googlach, lecz znajduje tylko glownie reklamy ustrojow roznych firm z przykladowo urzadzonymi pokojami, czyli pianka i gola sciana ;) ...czy audiofile nie lubia chwalic sie swoimi kacikami???

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.