Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmak do DT 880?

pcstud

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

pcstud - znalazłem trochę info o tym VAL E1. Zrobiony jest na dwóch LM386N National Semiconductor.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-2651-100007644 1170268248_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

a tak wygląda w wersji "uncenzored"

Ukryta Zawartość

post-2651-100007642 1170268251_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

a tutaj pełny test (ze zdjęciami) ww urządzonka ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

"I am an audiophile"

• 3 tygodnie później...

pcstud -> Znalazles juz wzmacniacz do DT 880? Jesli nie to warto wzic pod uwage WooAudio 3. Bardzo dobrze wspolpracuje z tymi sluchawkami. Jest to lampowy wzmacniacz OTL pracujacy w trybie single ended triode (SET).

Mozna go kupic prosto od producenta z USA. Nie jest produkowany w Chinach. Nie ma tez problemow z zasilaniem, bo jest przystosowany do 220V.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Szczerze mowiac zarobiony jestem ostatnio okropnie i troche odpuscilem temat. Poki co mam pozyczonego prosiaczka w pierwszej wersji i chociaz pierwsze odczucia byly mieszane, to teraz slucha mi sie tego zestawu bardzo dobrze. Moze to byl efekt niewygrzanych sluchawek... ale jakis nie podejrzewam siebie, ze bylbym w stanie uslyszec roznice- wiec to pewnie przyzwyczajenie i tyle. :) Bezwglednie jednak w przyszlosci czeka mnie dokupienie porzadnego zrodla, bo wzmacniacz niewiele pomoze, jak dzwiek idzie z zestawu sredniej klasy KD. :-/ niestety ciezko zonie wytlumaczyc, ze w domu potrzebne jest czwarte urzadzenie potrafiace plyty CD odtwarzac. :-) No i miejsca jakby za malo sie w mieszkaniu robi, a w zime ogrzewanie bylo wlaczone tylko w sypialniach i lazience, bo w pokoju od calej elektroniki dosc ciepla bylo. ;-)

Co do zakupu w Stanach to jestem chyba za duzy cykor. ;-) Wole przesluchac sprzet przed zakupem, oszczedzic sobie klpotow z ewentualna reklamacja, zalatwianiem cla itd. Ale mimo to dzieki za info. ! :-)

horatio -> Sluchalem WooAudio 3 z Sennheiser HD-650. Dzwiek byl bardzo, bardzo przyjemny o wiele lepszy niz Musical Fidelity X-Can v2. Bardziej plastyczny, zywy. To w bezposrednim porownaniu. Sluchalem kiedys HD-650 z Antique Sound Lab MG Head DT OTL MKII. Wydaje mi sie, ze WooAudio 3 brzmi lepiej, bardziej powiedzmy "high-end". Pamiec bywa zawodna, wiec nie moge powiedziec jakie dokladnie sa roznice miedzy nimi.

ok Parsec. Dzieki.W jaki sposob moge zamowic to cudo?Czy mozna gdzies posluchac tego w Polsce?Czy zamawiajac cos ze stanow musze jeszcze oplacac clo itd? Jestem zielony w tych sprawach. Jesli cos wiesz to pomoz.pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.