Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  248 członków

Cyrus Klub
IGNORED

Wzmacniacz Mission Cyrus Two i inne...

Rekomendowane odpowiedzi

>Czyżby na zdjęciu był najnowszy szczelinowy napęd Cyrusa ?

Dokładnie tak :-)

>Czy jest wygodny w obsłudze , czyta CDRy ?

Wygodny to za bardzo nie jest. No bo co zrobić gdy taki napęd wysuwa płytę , płyta wystaje ze szczeliny mniej więcej w połowie ..... no i jak ją wyjąć nie dotykając paluchami powierzchni płyty ?

Co do CDRów to nie jest za dobrze. Za krótko miałem do czynienia z napędem Cyrusa aby formułować jakieś ogólne wnioski , ale napęd Cyrusa miał problem z odczytaniem jednego CDRa który bez problemu był czytany przez odtwarzacz DVD za 199 zł .

>Czy warto kupić ten napęd do przetwornika Cyrus DACX, to znaczy czy jest lepiej niż z jakimś

>przypadkowym odtwarzaczem CD/DVD robiącym za napęd ?

Trudne pytanie. Przykładowo z wyżej wspomnianym odwarzaczem DVD przetwornik Cyrusa grał troszkę gorzej niż z oryginalnym napędem Cyrusa, ale różnica była minimalna. Czy ta różnica w brzmieniu jest warta ceny jaką trzeba zapłacić za napęd Cyrusa ? Nie wiem, każdy sam musi zdecydować. Właściciel napędu Cyrusa twierdzi, że warto :-)

>Kiedyś pisałeś o przetworniku Benchmark DAC1 , czy przetwornik DACX Cyrusa jest lepszy ?

Myślę, że DACX Cyrusa jest lepszy.

Benchmark to urządzenie o rodowodzie studyjnym i jego konstruktorzy dążyli przede wszystkim do pełnej neutralności, ale brakuje mu trochę wyrafinowania które odróżnia hi-end od hi-fi. Natomiast DACX Cyrusa to kapitalne połączenie tych cech które powodują , że jego brzmienie jest odbierane z jednej strony jako neutralne, przejrzyste i wyrafinowane, a z drugiej jako bardzo muzykalne - czyli mamy jednocześnie hi-end i radochę słuchania. Oj udał się DAC Cyrusowi ....... a napęd Cyrusa należy traktować jako jedną z wielu możliwych opcji :-)

pozdr.

Arkadix

końcówka mocy 6 pisałem w poprzednich postach . kvist mi trochę pomagał ale nie dałem rady usterki sam naprawić. a pytam na forum czy ktoś korzystał z tego serwisu bo mam z nimi (z serwisem intrady ) małe kłopoty.

z tego co pamietam kolega broy tez mial klopot

wymienial pasek w cd cyrusa

koniec koncow skorzystal z pomocy kolegi forumowego

ktory bez problemu zwrocil sie do producenta o otzymal

chyba za darmo

Potwierdzam!

Pasek dla Broya otrzymalem bezplatnie lacznie z przesylka i pozdrowieniami. A nawet dwie sztuki przyslali. Jezeli jest problem z serwisem w Polsce to polecam kontakt z obslua klienta bezposrednio w UK. Dbaja o klientow nawet jak kupiles sprzet z drugiej reki.

Pozdrawiam,

kvist.

no jest problem niestety

skontaktowałem się z panem Bradley Aves z cyrus UK odpisał że ktoś się do mnie odezwie , minęło dwa tygodnie i ciągle cisz a moja końcówka leży w intradzie od GRUDNIA.

do intrady już nie mam siły dzwonić bo ciągle słyszę jakąś wymówkę że serwisant chory że na części czekają no i że tak w ogóle to za tydzień już sprzęt będzie naprawiony a miesiące mijają.

dlatego chciałem zapytać forumowiczów czy to standardowe zachowanie w przypadku serwisu intrady ???

Dziwna praktyka rzeczywiście, wygląda na to, że Panowie delikatnie zlewają temat...Od grudnia to już trochę czasu minęło, bardzo niepoważne podejście do tematu.

Pzdr

Hej!

Fajny sprzęcik.

Ja mogę pomóc jedynie w kupnie z UK jak coś znajdziesz i się zdecydujesz.

Polecam forum cyrus unofficial, link znajdziesz w tym wątku, dział private.

No i oczywiście ebay.co.uk

Wysyłka do PL to koszt 30.71 GBP z ubezpieczeniem (dhl euro plus).

Pozdrawiam,

kvist.

to czyste szaleństwo dotarła do mnie dziś końcówka z intrady ( pomyślałem nareszcie muzyki posłucham ) no i posłuchałem 2 godziny dopóki dym z niej nie poszedł dosłownie dym. panowie słyszeliście o jakimś dobrym serwisie w którym zrobią raz a porządnie ???

Moje szczere kondolencje :-(

Może spróbuj podzwonić po dealerach Cyrusa w Polsce i podpytać?

Z tego, co tutaj czytam, serwis Intrady (generalnego dystrybutora Cyrusa w PL!) to kpina i jawne olewanie tematu i klientów

Szkoda, marka jest coraz lepiej znana i Cyrus to przecież synonim dobrego, starego brytyjskiego Hi-FI!

I tak wygląda w praktyce 'pełna polska gwarancja' i 'serwis' ;-(((

Ja nawet głupie gumki do napędu CD ściągałem z UK (dzięki kvist!!!;-) )

Proponuję Tobie jednak wysłać kurierem do naprawy do UK i dokładnie opisać sprawę jak zostałeś potraktowany i wysłać również pismo do Cyrusa UK

Tym bardziej, że temat ciągnie się tak długo - to jest skandal!

Przerabiałem temat z inną zacną marką brytyjską, z szacunku przemilczę jej nazwę ;-(

Trzeba walczyć z rodzimym buractwem!

A donos do centrali napewno zadziała!

pzdr i życzę powodzenia!

nie mam wyjścia muszę " grata" im odesłać , ale co dalej będzie to już na samą myśl dostaje wysypki na plecach , biorąc pod uwagę że już cztery miesiące czekałem ( mniej by chyba bolało jak bym sobie stopę przestrzelił ) a miało być tak pięknie

broy

trochę minęło zanim mogłem sobie pozwolić na kupno cyrusa . nie przelewa mi się , a tu jeszcze taka kiszka.intrada dała 6 miesięcy gwarancji nie mam zamiaru płacić w nieskończoność. a do cyrus uk to ja już maila wysmażę odpowiedniego.

Jasne, rozumiem. Staram się tylko pomóc, bo taką samą gehennę miałem z inną wielką marką z UK...

Naprawa w UK, razem z przesyłką, zajęła mi tydzień i kosztowała grosze w stosunku do czasu, nerwów i kosztów tutaj poniesionych - przez parę miesięcy również...

Tak, czy inaczej - powodzenia. Ale dla dobra nas wszystkich - nie odpuść im tego, napisz konkretnego emaila, zadzwoń do client service'u, no i porządnie opieprz tych ignorantów z Intrady, bo goście się niczego nigdy nie nauczą, nawet jak będą sprzedawać kontenerami..A stracą na tym wszyscy ;-(

I tak to się w naszym kraju niektórym zachciewa hifi...

Witajcie Cyrusowcy :-)

Ostatnio wpadł mi w ręce numer What Hi-Fi z nagrodami za 2008. Do ocen w gazetach podchodzę z dużym dystansem, ale to co zobaczyłem w kategorii na najlepsze źródła 2008 powinno wywołać uśmiech na twarzy każdego Cyrusofila. Oto nagrody na najlepsze odtwarzacze 2008 :

Marantz CD6002 - w kategorii do 300 funtów

Cyrus CD6SE - w kategorii do 300-1000 funtów

Cyrus CD8SE - w kategorii do 1000-1500 funtów

Cyrus CDXTSE/DACX - w kategorii powyżej 1500 funtów

Do tego produktem roku 2008 został odtwarzacz Cyrus CD6SE.

Czyżby chłopaki z Cyrusa opanowali jakąś wiedzę tajemną w zakresie budowania źródeł ;-) ?

A ja nieustająco pozostaję pod wrażeniem brzmienia DACX :-)

pozdr.

Arkadix

• 2 tygodnie później...

Kupiłem niedawno (marzec) 2 Mbloc Cyrusa i był problem z jedną końcówką jak się okazało.

Zawiozłem ją do zaprzyjaźnionego servisu (inne marki).Obejrzał to mój koleś i poddał się .

Bez schematu niema szns naprawić takiej końcówki (może po 1 miesiącu prób i błędów może by doszedł do czegoś mając drugą na wzór, ale to nie takie proste i oczywiście pracochłonne.

Wiec pomysł serwisu w UK jest chyba najlepszy w tym momencie.

Choć dowiedziałem się od gościa z Nautyliusa z Krakowa ,że dla nich klocki naprawia jakiś gość pod Warszawą (prawdopodobnie to Pan Kałuża)ale nie mam do niego namiarów.Ja zwróciłem końcówki i problem zniknął.

To dobrze wiedzieć, bo szczerze mówiąc nie uśmiecha mi się wysyłać cedeka do firmy Intrada lub do serwisu w UK. Jak na razie usterka nie jest może zbyt uciążliwa, ale czasami denerwująca.

Witam

Po zaciętej licytacji stałem się posiadaczem CYRUS'a TWO. Opis aukcji nie wróżył nic dobrego "nie sprawdzony", ale "kto nie ryzykuje, ten nie ma". Przelawszy wylicytowane 200 zł oczekiwałem w niepewności do dnia dzisiejszego. Po powrocie z pracy paczuszka już czekała, po odwinięciu 12 warstw folii mym oczom ukazao się pancerne pudełko na buty, szybko podłączyłem je do prądu-świeci! Następnie źródło i kolumny-cisza...Nie czuć spalenizny, czyli jest nadzieja. Imbus w dłoń, 10 min pracy i zobaczyłem spalony bezpiecznik pod centymetrową warstwą kurzu. Po wymianie bezpiecznika, ku mej euforii wzmacniacz ożył, przesmarowałem jeszcze potencjometr i przełaczniki, skręciłem ...i juz gra w moim systemie. Gra świetnie, neutralność, otwartość i kontrola, może bez pirotechnicznych fajerwerków, ale za to z dużą kulturą. Cały czas oswajam się z brzmieniem. Moja wersja Cyrusa posiada wyjście słuchawkowe-mały jack i balans.

Jeśli mogę wtrącić się do wątku kabli.Z Cordiala najlepszy jako sygnałowy Cordial gitara 122N jeszcze lepszy Belden video 3GHz super jako XLR

Po dokupieniu zasilacza PSX-R do łaski wruciły kabelki Siltech SQ-80G3 które leją wymienione wcześniej kabelki.

Ale jak wiecie siltech gra tylko w dobrym towarzystwie!

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.