Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  248 członków

Cyrus Klub
IGNORED

Wzmacniacz Mission Cyrus Two i inne...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Wiem, że dla ortodoksów zbeszcześciłem kult Cyrusa, ale wymieniłem operacyjne w przedwzmacniaczu z NE5532 na OPA2277...i szczena mi opadła. Jeżeli w standardzie dźwięk był poprawny i tylko poprawny to teraz dostał LSD. Plastyczność, ATAK dźwięku,punktowy bas, masa detali, a przy tym brak natarczywości. Polecam.

W przedwzmacniaczu widzę 2 kondensatory ROE 470/50v mocno zmęczone, podpuchnięte, myślę o ich wymianie, ale zastanawiam się na jakie. Mam wyluty Elny Duorexy II, ale też mają swoje lata. Póki co gra świetnie...teraz THE CURE- PARIS.

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...

Mój osierocony do tej pory odtwarzacz Cyrus CD7 w dniu wczorajszym zyskał towarzystwo w postaci PreX oraz końcówki mocy XPA.

Sprzęt trafił do mnie z Wysp Brytyjskich a to za sprawą i dzięki naszemu forumowemu Koledze Andy M. Z tego też miejsca wielkie dzięki za pomoc w realizacji tego przedsięwzięcia.

piekny zestaw:) swietny PRE, bardzo dobry CD, koncowka moze bez rewelacji.....ale nic wiecej juz do szczescia nie potrzeba....poza ciekawa muzyka:))) no i latwymi do wysterowania kolumnami;)

...a jak nadal bedzie za malo to mozna do CD podlaczyc PSXa - wtedy zadziala jak transport z konwerterem.

Na PSX-R przyjdzie kolej i to mam nadzieje niebawem. Na razie "ćwiczę" temat w obecnej postaci. Sprzęt napędza na zmianę kolumny Totem Staff i Adam Pencil. Kabelki głośnikowe Cardas Crosslink i MIT ExpS1. O IC nie wspominam, bo tutaj również eksperymentuję. Jak na razie w grę wchodzą XLO PRO125, IXOS104, DNM Reson, Profigold, MIT AVt2 i AVt1.

witam, kolegów jastem posiadaczem odgród na starych wysokoefektywnych papierzakach, z racji mozliwości lokalowych bas ( 30 cm) pioniera wstawiłem w obudowe zamkniętą, na górze fullrange/ high bass isophona ( 30 cm ) średnica oval isophon i góra saba green. na razie gram na revox A 78 ale zamierzam wstapic na ścieszke winylowa iszukam na początek dobrego połączenia wzmacniacz phono stage. Słyszałem że cyrus II z psx klasa sama w sobie, i phono super , czy ktos z kolegów ma doświadczenie w takim połączeniu i czy psx jest tak bardzo istotny.prosze o pomoc i jakies wasze opinie na ten temat. wszytkie głośniki maja efektywnośc ponad 95 dB

Post skierowany wyłącznie do posiadaczy jedynek i dwójek lub ich sympatyków :).

Myśleliście kiedyś o tym, żeby przemalować tytanowe obudowy (front + górę) na inny kolor.

Oczywiście mam na myśli profesjonalną robotę u lakiernika. Mimo, że stan obudowy mojej dwójki i psx-a jest bardzo dobry, zastanawiam się jakby wyglądały w innych barwach. Np. stonowany srebrny (kilka warstw) + kilka warstw lakieru bezbarwnego. Ewentualnie zamiast srebrnego czarny. Ciekawe czy lakier trzymałby się dobrze na tych ostrych krawędziach. Być może pomalowane + polakierowane klocki wyglądałyby rewelacyjnie :). Te surowe kształty + modne barwy :).

Myślicie że tak odświeżone klocki straciłyby na wartości?

Na razie nie zamierzam nic zmieniać, ale w przyszłości kto wie.

Jakie jest Wasze zdanie na ten temat ? Jakie wybralibyście kolorki itd ?:)

pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

Quad 21L2 z Cyrusem ciag dalszy....

kolumny nadal sie wygrzewaja ale sa mieszane uczucia. bylem bliski ich sprzedazy i nadal nie wiem czy tego nie zrobie.

in plus - niesamowita przestrzen i taka jakby plastycznosc brzmienia

in minus - nie sa w stanie tak pieknie zreprodukowac ludzkiego glosu jak stare niemieckie konstrukcje (budowa zblizone do Harbetha)

jeszcze nie stwierdzilem czy to kwestia przyzwyczajenia...poki co slucham i porownuje co jest przyjemniejsze dla ucha.

drodzy Cyrusowcy - jest tez watek poboczny.....

wypialem z systemu wszystkie kable typu Transparent Audio, QED, Straight Wire, DNM Reson i spialem to wszystko kabelkami od ProCaba. pierwszy wniosek jest taki - kable 10-15 krotnie drozsze od ProCaba bynajmniej nie sa 10 razy lepsze/ciekawsze. nie sa nawet 2 razy lepsze/ciekawsze.

• 3 tygodnie później...

Witam!

Chciałem zapytać Sznownych Kolegów czy ktoś oprócz mnie będzie próbował kupić ten zestaw:

http://cgi.ebay.co.uk/CYRUS-TWO-PSX-STEREO-PRE-AMP-AND-POWER-AMPLIFIER_W0QQcmdZViewItemQQ_trkparmsZ65Q3a12Q7c66Q3a2Q7c39Q3a1Q7c72Q3a1300Q7c293Q3a1Q7c294Q3a50QQ_trksidZp3286Q2ec0Q2em14QQhashZitem58821ae39cQQitemZ380139922332QQptZUKQ5fAudioTVElectronicsQ5fHomeAudioHiFiQ5fAmplifiersQQsalenotsupported

Od dawna przymierzam się do "Dwójki z PSX'em" i jest teraz okazja. Niechciałbym jednak przepłacać ani nikomu wchodzić w paradę...

Pozdrawiam,

kvist.

• 3 tygodnie później...

Witam.

Mam pytanko odnośnie Cyrusa 8vs2 i 8vs bez dwójki, czym się różnią.

Chcę wymienić mojego Creeka 5350se Classic na Cyrusa może ktoś z Was miał okazję porównania .

Grało by to z Dynaudio 52se i z Denonem 700.

Będę wdzięczny za podpowiedz i Wasze opinie.

8vs2 zosta wprowadzony po wprowadzeniu normy RoHS - zakaz stosowania niklu, kadmu itd. w urządeniach.

Co do zmian konstrukcyjnych to nie wiem co tam ulepszyli...ale jak bardziej okazyjna cena jest 8vs to brałbym jego

Tak właśnie, sporo taniej można wyłapać 8vs. Czyli brzmieniowo nie ma różnicy? między 8vs a 8vs2?

Jeszcze sie waham czy będzie to korzystna zamiana.

Jeśli miał ktoś okazję do porównania Creeka i Cyrusa będę wdzięczny za opinie.

• 3 tygodnie później...

witam

właśnie dziś nabyłem CD Cyrus 8se... przytargałem do domu... i niespodzianka... nie czyta CDR... wczesiej miałełem CD 6 i czytał wszystko...

czy to normalne w tym modelu czy trafił mi się wadliwy egzemplarz?

bede mial do sprzedania kilka sprzetow Cyrusa. wszystko w stanie idealnym, kupowane od polskiego dystrybutora. jesli ktos zainteresowany to zapraszam na PW.

tuner FM6 quartz silver

SmartPower Plus silver (czyli to samo co 8 Power)

PSX-R quartz silver

wszystko jest niewiele uzywane i ma pelen komplet (kartony, papiery, kable)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.