Skocz do zawartości
IGNORED

Co McGyver zrobiłby za 600zł?

e-gregor

Rekomendowane odpowiedzi

Durango, 19 Maj 2005, 11:12

>Ludzie odj......cie się od MG !!! powiedzcie lepiej co wy potraficie zrobić za 600 zł co zagra

>!? ( oprócz picia wina panienek itp chyba że wasza wiedza się na tym kończy )

Durango coś taki wrażliwy odj......się sam, nikt tu się nikogo nie czepia, wykaż się bardziej inteligencją emocjonalną.

(po co ja to pisze, a może trzeba?)

Skoro przy naszej forumowej złotej rączce jesteśmy, ciekaw jestem, co by McGyver powiedział na możliwość zrobienia takiej oto koluny:

- czterodrożna np. 35 - 650 - 2000 - 6000 - 30000

- dół na stożku

- góra i oba środki na kopułkach odpowiednio coraz większych

- niewyśrubowana efektywność, możliwość "grania szeptem"

McG, co Ty na to?

Durango, 19 Maj 2005, 11:41

>guzia tak się składa że do niektórych inteligentne zwroty nie trafiają , to trzeba do nich z

>grubej rury

Czy dyskutowaliśmy gdzieś?

Nie przypominam sobie abyś użył wobec mnie inteligentnego zwrotu, który do mnie nie trafił.

>Durango

Miej chłopie więcej poczucia chumoru.....

McGywer zrobił charytatywnie ładnie wyglądajace boxy...

========Dla twojej wiedzy:

Para nisko-sredniotonowców od 100 do 200ZŁ

wysokotonowce od 100 do 200 ZŁ

prymitywne 6 lub 12dB/okt zwrotnice [jabelki albo ręczne motki..50 do 100 ZŁ

obudowy wiórówka ok 50 do 100 ZŁ.

Czyli zarobek przy tańszych speakach ok 150 do"0 " ZŁ....

========

Charytatywnie na urodziny do zrobienia... w celach zarobkowych brak szans,o kwestji dostepności na pólce nawet niema co wspominać.

========

Jak kto kumaty to takie boxiki moga zagrac lepiej od kolumienek za np.1300ZŁ

Nic ponadto!

Pamiętam moje dziecinne czasy....

Durango, cool. Przeczytaj sobie wpis Józwy, on doskonale wyjaśnił co się tu stało. Ja się nie czuję napadnięty. Zapytali to odpowiadam, jest OK. A że niektórzy jaja se robią, to zjawisko na forum powszechne.

Ururam, można coś takiego zrobić (do nagłośnienia pomieszczenia wielkości stodoły, bo z bliska się nie będzie dało tego słuchać), ale nie ma dla kogo. Chyba że dla dobra nauki sfinansujesz eksperyment

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ba - i tu jest cały problem.

Nie potrzebuje nagłasniać stodoły. Zastanawiałem się nad czterodrożną kolumna grającą cicho - tak do 20m^2, nadającą sie też do nocnego słuchania - i taką pewnie bym i sfinansował! ;-)

Ale wygląda, że szans nie ma na takie cudo.

Ze względu na ilość głośników musi być niestety spore. Do 20m nie bardzo warto się w to bawić, ale posłuchaj moich Minas Anor, albo trójdrożnego Credo (to projekt Grzegorza, ostatnia szansa bo wkrótce zostaną sprzedane). Kolumna nie musi być wielodrożna żeby grała dobrze w niewielkim pomieszczeniu. Do cichego słuchania w 20m nadaje się też świetnie Encore (nasz pseudoklon ProAca R2,5). Generalnie żeby grało cicho i dobrze to musi być na łatwych do napędzenia, miękko zawieszonych wooferach, a takie są właśnie SS 18W8535, Vify M18WH, XT18WH, i parę innych jeszcze.

To na credo pewnie się nie załapie, bo u mnie to dalsza perspektywa (koniec wakacji najwcześniej), ale Minas Anorów i innych Twoich koństrukcji chętnie bym posłuchał, może uda się jakoś umówić, żebym kiedys wstąpił z moją Lubą na odsłuchy do Ciebie.

Gipsy2,, zależy który. 18W8545 jest cholernie ciężki do ruszenia, ale już 8535 jest mięciutki i nie będzie gubił szczegółów przy cichym słuchaniu. Podobnie kewlarowa "18", ale nie ma już tak znakomitych średnich.

Gipsy2,, zależy który. 18W8545 jest cholernie ciężki do ruszenia, ale już 8535 jest mięciutki i nie będzie gubił szczegółów przy cichym słuchaniu. Podobnie kewlarowa "18", ale nie ma już tak znakomitych średnich.

Dlatego właśnie myślałem o kopułkach średniotonowych, one ponoć (ponoć bo sam nie sprawdzałem) są łatwe do ruszenia. Ale że to nie moja działka, wolałem sie upewnić.

• 3 miesiące później...

No i piękny wątek.

Moze tu sie dowiem czy za 600zł składac cos u McGyvera na uzywanych przetwornikach czy kupi Tannoy M2 i troszke je poprawic wymieniajac zwrotnice, okablowanie i może wytlumienie ??????????????

Kiedyś na Allegro były tanio bardzo stare Vify P17WH. Ze względu na wiek zakup takich głośników jest raczej ryzykowny. Lepiej kupić głośniki podobne jak z moich konstrukcji tutaj przedstawionych (są to tajwańskie NMB). W dobrej aplikacji potrafi to zagrać lepiej niż oryginalne Tannoy M2.

Dobre, dobre!!!

Ale ostrożnie z forumowym GURU!!!!

Osobiście chciałbym mieć kiedyś w Warszawie okazję posłuchać kolumn Mistrza tuningu.

Chciałbym także skonfrontować moje Tannoy M2 z jego wyroben na NMB z Tajwanu które mają grać nawet lepiej?

A może jakiś salonik by McGyver ruszył w stolicy, tu rynek zbytu jest baaaardzo duży...

jeśli prawdą okazałoby się że za powiedzmy 600zł zrobi coś lepszego niż Tannoy M2 to gratuluję i facet ma receptę na sukces marketingowy

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.