Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki CD do przeróbki u p. Stelmacha?

qrczak

Rekomendowane odpowiedzi

>Od jakiegos czasu obserwuje dziwny fenomen. Nie ma tygodnia aby na allegro nie pojawil sie jakis

>tuningowany CD-ek.

Nie dziw - tak się rozwija polska przedsiebiorczość;-) Słowo tuning jest 'modne' - i są chetni, aby na tym trochę dorobić. Allegro na pewno nie jest dobrym źródłem na takie zakupy. To przecież zwykły bazar...

Przynajmniej za jedną "firmę" z allegro mogę ręczyć - speca o nicku "rusha" (sporadycznie pojawia się na forum). Byłem u człowieka na Śląsku z wizytą, bardzo sympatyczna i kompetentna osoba, na pewno wie, co robi, zresztą, w jakiejś mierze świadczą o tym zamieszczane na allegro opisy (które tu gdzieś cytował jako wzór sam Maestro McGyver). Ja od pewnego czasu słucham tuningowanej przez rusha yamahy - słucham z prawdziwą przyjemnością. Na tyle dużą, że powierzyłem rushy kolejny odtwarzacz - Pioneer PD-S802 - który właśnie lada dzień ma do mnie dotrzeć (może napiszę opinię?). Tak więc nie każdy tuning z allegro to bazarowe cwaniactwo!

zwolennik łagodności

Piotrek608>>>>

Po prostu zamiast odpowiadać hurtowo na takie maile napisz to wszystko na forum i ewentualnie kieruj za pomocą linka zainteresowanych - znacznie mniej czasu ci skradną;-)

• 1 miesiąc później...

Jako,że mam problemy za znalezieniem CD Sony pod DAC Andrzeja Stelmacha w rozsądnej cenie mam pytanie:

Jaki CD Denona i Onkyo warto rozważyć jako dawcę:

Na Allegro aktualnie jest coś takiego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy może ktoś, kto posiada cd z przetwornikiem Pana Andrzeja i mógłby umożliwić odsłuch, mieszka w okolicach Torunia bądź Włocławka? Chętnie bym się przekonał co ten przetwornik potrafi bo po tym, co miałem przyjemność czytać, chodzi mi po głowie chęć zamówienia ów przetwornika. Jeśli z okolic tych miast nie ma posiadaczy dzieła Pana Stelmacha to chętnie nawiążę kontakt z kimś z innych rejonów.

Pozdrawiam

Warszawa powiadasz? :) To się nawet dobrze składa bo mam zamiar wybrać się do peperoniego tylko jeszcze nie wiem dokładnie kiedy. Może na AS by mi się udało wyjechać ale to bardzo wątpliwe jest. Chociaż najbardziej opłacalne by to było dla mnie, jesli Ty i peperoni znaleźlibyście dla mnie czas w tych dniach. Miałbym wtedy 3w1 :) Dziękuję za zaproszenie fenixx3000! Napisz prosze czy ten termin by Ci odpowiadał, ja tymczasem skontaktuje się z peperonim.

Pozdrawiam

P.S.

Może jakiś wspólny odsłuch?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

gregass to bylo do mnie? jestem w stalym mailowym kontakcie z p Stelmachem ale mialem tez mozliwosc sluchania tuningowanego przez niego sprzetu - wrazenia delikatnie mowiac srednie... niezle ale to jeszcze nie to... znam lepsze sposoby na dobre brzmienie cdeka

disco71 co to za sposoby? Czy na mojego cd by one podziałały w wiekszym stopniu niż przetwornik Pana Andrzeja? I czy oczywiście by wyszło taniej? :) A cd z przetwornikiem i tak z przyjemnością posłucham.

Pozdrawiam

"Czy na mojego cd by one podziałały w wiekszym stopniu niż przetwornik

Pana Andrzeja?" - chodzi o to czy w cenie jaką zapłaciłbym za przetwornik te sposoby bardzoej podziałają :)

Pozdrawiam

Powiem szczerze, że choć może i taki sobie cdek to jestem z nigo zadowolony. Pamietam jak go kupiłem to usłyszałem od Ciebie, że to badziew i że cena śmieszna. Co do ceny to się zgadzam ale za to oko jak cieszy :) Na privka kliknę za momencik.

Pozdrawiam

>gregass

Jak jesteś z Włocławka to możemy się jakoś spróbować umówić na odsłuch. Mam ONKYO 7222 po tuningu u p. Stelmacha. Kontaktuj się ze mną na priv.

Pozdrawiam

Pit

Onkyo 7511 jako napęd jest przeciętny. Laser Sony KSS210. Gadanie, że jako naped jest lepszy od Sony ES to zwykłe brednie. Może być co najwyżej równorzędny najbadziewniejszym ESom typu XA2 czy XA3. Przetwornik taki sam jak w Marantzach CD63, tylko zasilanie i analogówka dużo gorzej zrobione. Racjonalnym tuningiem nie wyciśnie się z niego za wiele, przyzwoicie stuningowany Marantz CD 53 zagra lepiej. Najlepsze co z nim można zrobić, to właśnie przetwornik Andrzeja Stelmacha. Jeżeli ktoś twierdzi co innego, to znaczy że nigdy nawet nie zajrzał pod maskę DX 7511.

Słucham od jakiegoś czasu Sony Xe700Qs z przetwornikiem A.Stelmacha, nie mam wielkiej skali porównawczej a sprzet towarzyszący nie jest najwyższych lotów na moim systemie słuchawkowym porównywałem go niedawno ze sklepowym NAD-em 541 i stwierdziłem że NAD nie ma najmniejszych szans. Zdecydowanie poległy też przy nim także starsze konstrukcje: Pionek PD8700, Rotel 930AX i Denon 1520. W sumie z tym CD-kiem jest tak że na początku nie doceniłem jego pełnej klasy - nie to żeby grał źle, grał bardzo dobrze, ale dopiero z czasem odkrywałem jego pełne mozliwości - gdy na kolejnych dobrze znanych płytach docierały do mnie dźwięki których istnienia się nawet nie spodziewałem. Sprzedawca w nautilusie stwierdził że bije go z posiadanych przez niego własciwie dopiero Meridian (modelu nie pamiętam).

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

chyba juz kiedys napisalem ze to cienizna - zdaje sie zanim nasz kolega zdecydowal sie na kupno tego cudaka

o ile pamietam to drugi model od gory - wstyd dla firmy

Słuchałem te Onkyo parę razy.Był to model tuningowany bardzo gruntownie.

Grał bardzo przyzwoicie,w bezpośrednim pojedynku był o klasę lepszy niż Sony 30ES też tuningowany od stóp do głów.

Jednak osobiście wolę przerabiane Marantze,są zdecydowanie bardziej melodyjne.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

ja rowniez sluchalem ale bez tuningu - katastrofa - niezla srednica choc nie az taka jak powinna byc i jakies takie niemrawe klopoty z basem i za malo rozdzielczosci

a moze to kwestia systemu?

Disco -trudno powiedzieć,mój kolega jak dostaje cedeka do rąk,to zpomina o bożym świecie i od razu w nim grzebie.

Ostatnio nabył Teaca/Vrds ze Stelmachem na pokładzie.

Niestety ,przetwornik już został usunięty i znów nie zdążyłem posłuchać tak słynnego wyrobu na forum.

:-(

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Frank a dlaczego zostal usuniety? Czyzby mial sluzyc wylacznie jako naped? Moj znajomy mial takiego kumpla szalenca - niestety juz nie zyje - ktory wyrzucil wszystkie bebechy z pewnego Denona nie wiem czy nie DCD 2500 albo cos takiego w kazdym razie z wyzszej polki - obciazyl go do 30kg i zrobil z tego wylacznie naped. Zreszta wysmienity.

McGyver, 10 Lis 2005, 10:56

>Onkyo 7511 jako napęd jest przeciętny. Laser Sony KSS210. Gadanie, że jako naped jest lepszy od

>Sony ES to zwykłe brednie. Może być co najwyżej równorzędny najbadziewniejszym ESom typu XA2 czy

>XA3. Przetwornik taki sam jak w Marantzach CD63, tylko zasilanie i analogówka dużo gorzej zrobione.

>Racjonalnym tuningiem nie wyciśnie się z niego za wiele, przyzwoicie stuningowany Marantz CD 53

>zagra lepiej. Najlepsze co z nim można zrobić, to właśnie przetwornik Andrzeja Stelmacha. Jeżeli

>ktoś twierdzi co innego, to znaczy że nigdy nawet nie zajrzał pod maskę DX 7511.

McGyver coś ci sie model pomylił bo w Onkyo 7511 jest laser Sony KSS213C (prawdopodobnie szklana soczewka)

, co do zasilania to nie jest tak zle zaprojektowane tylko kiepskie elektrolity w nim siedzą a część analogową to faktycznie mogli lepiej zaprojektować ale b.dużo cd ma nielepiej.Sam napęd jest rewelacyjny czyta wszystkie płyty poza CDRW,bez problemów czyta cd których Marantz nawet niepotrafi wczytać, testowe upuszczenie cd Onkyo z kilku cm zatrzymuje tylko na ułamek sek. odczyt niepowodując zgubienia ścieżki ani przeskoczenia.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.