Skocz do zawartości
IGNORED

Pepsi czy Piwo - co jest zdrowsze???

gregin

Rekomendowane odpowiedzi

>Kwas fosforowy w niej zawarty występuje w małym stężeniu niemal we wszystkim co jemy.

Ale jak kiedys kolega zmierzył pH coli to było ok. 2. Więc całkiem niezły ten kwas. Chodzi o to, że kwas jest potrzebny w żołądku do trawienia a nie do przełykania. Poza tym jak się tego kwasu systematycznie dostarcza, to żołądek przestaje sam go wydzielać, bo po co. Leniwieje proces trawienia. I tak potem robią się grubasy:-)

nawet wladza nakazuje

jak tu sie sprzeciwiac???

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Qubric->

"Wczoraj "pogromcy mitów" w TV udowodnili..."

Widze, ze wszystek chlam programowy polskie telewizje kupuja na pniu. Smutne to.

Czy "Fear Factor" z nagminnym zjadaniem gasienic i innych obrzydliwosci tez juz sie pojawil? Zapewniam, ze w kolejce czeka jeszcze wiele wysokiej klasy produkcji. Howard Stern i podobna chala...

pozdr.

"Pogromcy mitow" to taka "SONDA" dla ubogich...

KotFilemon, 28 Maj 2005, 17:08

>"Pogromcy mitow" to taka "SONDA" dla ubogich...<

"Pogromcy mitów" walczą z "mitami dla ubogich" właśnie. Czyli z tym co się nazywa "suburban legend", a jest przejawem powszechnego zidiocenia, lub łagodniej mówiąc niezrozumienia cywilizacji technicznej.

Jeśli ogląda je "ubogi", to dla niego tez może być ten program jak najbardziej. Najwyrażniej jednak masz kłopot z odróżnieniem programu wykpiwającego "suburban legend" (lgnące się w głowach amerykańskich analfabetów, a czasem też zakamarkach agencji reklamowych), od programu popularno-naukowego jakim była "SONDA".

Widzę że chciałbyś zaliczać się do tych, którzy stosują Colę zamiast odrdzwiacza (nawet jeśli jest droższa :)))

jar1, 28 Maj 2005, 14:07

chyba się czepiasz? A co ma pH do zawartości składników? :)

Poza tym przestaję jeśc kiszone ogórki.. to znaczy pił będę ale nimi nie zakąszał :)))

KotFilemon - to nie jest program naukowy, ale co to ma wspólnego z tematem wątku??? (zdejmij te intelektualne okularki i przestań się mądrzyć ;)

Jedno można na pewno powiedzieć o piwie...

Nie luzuje zardzewiałych śrub, nie czyści chromu ani miedzianych monet, nie zmywa tłuszczu, krwi itd. itp. Nie robi wielu jeszcze innych rzeczy, które się przypisuje Coli albo które się bedzie jej przypisywało w przyszłości.

PIWO SŁUŻY DO PICIA!

i dlatego jest lepsze :)))

Nie wiem czy piwo jest zdrowsze, ale wiem że jest lepsze.

Demonizowanie pepsi mnie śmieszy. Przetestowały ją już całe pokolenia i mają się dobrze.

Zobaczcie lepiej jaki skład mają rodzime wynalazki.

A co do odrdzewiania... Włóżcie śrubę do kwasu żołądkowego to będzie dopiero efekt.

Lecha Żywcem! :D

to moje ulubione, czasem tatra wpadnie.

dębowe jest beeeeeeeeeeeeeeeeeeee

a co do mleka - jest zajebiste.

i nie wiem skąd te teksty o sraczce po mleku?????????

pije w zasadzie kilka razy na tydzien przedp pojsciem spac 1-1,5 kubkow mleka

albo mleka z kakao i jest ok.

a poza tym mleko JEST DOBRE. nie każde oczywiście, bo niektore sa strasznie słabe,

ale te droższe są ok.

Kefir - świetna rzecz na kaca.

maślanki naturalne są ok, owocowe też da się wypić,

ale już nie mają tego fajnego posmaku.

A najlepsza jest mineralka bez gazu :)

człowiek dorosły niepowinien pić mleka bo po okresie młodości zanika u ludzi możliwość trawienia laktozy - ale wiadomo - jak ktoś ciągle pije mleko to taki efekt nie nastąpi - ale podobno zsiadłe mleko jest już bardziej ok

ja lubie woda mineralna z naturalną zawartością co2

Browar od czasu do czasu jest ok., nawet dla zdrowia. Mleko, tu już rożnie, np. u mnie tolerancja na laktozę jest przyzwoita, lubię mleko(byle nie uht-brrrr) i piję nawet litr dziennie. Dobre mleko to ok 3zł/litr butelkowe, smakuje jak stare dobre komunistyczne, co to pod drzwi przynosili. Cola-bez jaj przecież to syf, czasami piję do popcornu w kinie, zresztą popcorn też jem tylko w kinie.

Soki, Panowie, soki, bez cukru, drogie cholerstwa, ale pyszotka. Jak mam popijać jakieś E-cośtam, i inne wynalazki, to wolę wode niegazowaną, np. Żywiec.

Kiedyś znalazłem w sieci zdjęcie opakowania z koncentratem CocaColi używanej w McDonaldzie, na opakowaniu były obrazkowe ostrzeżenia takie jak na opakowaniach ze środkami silnie żrącymi ...

A jak już jesteśmy przy budkach MC to polecam artykuł:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ale zapewne nie ma tej strony, bo jest "ścigana"

więc google i "tajnedokumenty.com/MDfrytki.html"

np tu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mleko - do jego trawienia potrzebny jest siakiś enzym, który z czasem zanika, chyba że legularnie mleko się pija; ja nie pijam, więc każda próba go wypicia spowoduje sraczkę - nie dotyczy to przetworów typu kefir, jogurt, maślanka - ale tam mleko jest już wstępnie przerobione przez bakterie (prawdopodobnie owa słynna laktoza jest już rozłożona);

do rozkładu alkoholu też potrzebny jest określony enzym i z czasem organizm go "zapomina" - pewnie zauważyliście, że dłuższy okres abstynencji pogarsza wasze "wyniki"...

pzdr

Ja wolę piwo i od koli i od mleka, choć podobno alkohol iszkadza kłębuszki nerkowe, poza tym metabolizm i wydalanie alkoholu wymaga wody i człowiek po 1 piwie wydala więcej wody, niż z tym piwem przyjął

jar1, 30 Maj 2005, 13:17

>A dlaczego jest "ścigana" i kto ją ściga?

Ktoś w czyim interesie to leży, na zlecenie kogoś komu interesowi szkodzi.

Czy widziałeś stronę i treści na niej zawarte?

mcdonalds, to następny temat rzeka, oglądaliście film o gościu, który przez miesiąc nic innego nie jadl(w zasadzie żarł)? Jak będę chciał zjeść serwetkę z aromatyzowanym sosem, pierwsze kroki skieruję do maka. hehe i jeszcze z ostatniej chwili: wyprawialiśmy urodziny córy w maku. Pani, ktora prowadzila imprezę poprosiła dzieci:"mówcie do mnie droga ciociu":)

Posilek w McDonaldzie wywoluje u mnie moralniaka i wyrzuty sumienia, sami widzicie, a na imprezie zjadłem"tylko"lody:)

...a tak przy okazji jak wam się podobają tewszystkie "wyuczone" zagrywki marketingowe personelu nie tylko mcdonaldsa, rownież np. niektorych stacji benzynowych? Pod względem plastiku podczas obsługi zdecydowanie bryluje "Orlen", na stacjach tej firmy mam wyjątkową przyjemność oglądania popisów aktorskich w stylu chińskich filmow kungfu z lat 70-tych. Mam nadzieję, że przeczyta to jakiś spec od szkolenia personelu w tej firmie i zacznie pisać swoim podwładnym mniej suche instrukcje jak należy dogodzić klientowi. Poza tym zapytanie przy kasie np:"czy słyszał Pan o naszej nowej promocji redbulla?, za 1 puszkę otrzymuje Pan 100punktów na kartę", jest przeze mnie traktowane jak podejście jakiegoś podpitego kolesia.

He, he zagrywki są dobre, mozna z nich "polewać" i gasić tych ludków na starcie (albo jak się nagadają, jeszcze lepiej) jak sprzedwaców-domokrążców i świadków jehowy. Całą ta stronka "oświecenie" jest dobra, texty o fluorze i papierosach na przykład! Spisek, wszędzie spisek, a Wy mi nie chcecie wierzyć :)

No, soki owocowe są extra, najlepiej świeże, te z kartonów i bez cukru też, ale nie wiadomo czy naprawdę nic do nich złego nie dodają, ale Hortex rula!

parmenides, każdy próbuje zarobić na życie, nawet na internet. Chcesz żyć w takim świecie? Nic nie mam do tych ludzi praca to praca, dla mnie większym twardzielem jest sprzedawczyni z "Biedronki" niż endju g. Chodzi o to, żeby głośno mówić, że sposób obsługi jest do d. Pamiętaj, że taka forma sprzedaży jest upokarzająca dla sprzedawcy, a niezręczna dla Ciebie, po grzyba to ciągnąć? Lubię jak sprzedawca jest uprzejmy, ale nie służalczy, a namolność jest moim zdaniem obraźliwa. Ideałem by było, gdyby sprzedawca był sobą, ale cudów nie oczekuję. Czy oni wszyscy pracują dla Dartha Vadera?:)

Panowie, co jest smutne? Jaka to formacja społeczna? Niewolnictwo? Z takim myśleniem to co się ma w tym kraju zmienić? Zacząłem czytać to forum ok. roku temu, można tu przeczytać wiele fajnych rzeczy. Nawet takiemu lamerowi jak ja udalo się dzięki wam zlożyć dwa nawet działające wzmaki(ile to ja fetów w drakuli popaliłem nie policzę:)). Teraz się biorę za preamp lampowy, równie dobrze moglem tego nie robić, po cholerę? Miałbym teraz Cambridga A500 podpiętego do SS i jęczał, że mi nie gra.

parmenides, jak ja ostatnio od pracodawcy slyszalem, że jeżeli jeszcze raz nie spełnię jego kaprysu to się rozstaniemy, poszedłem się odlać, wrócilem i stwierdzilem, że może skróćmy to oczekiwanie na nieuniknione i rozstańmy się od razu. Wiesz co bylo potem? Przepracowałem jeszcze pól roku, w międzyczasie dostałem podwyżkę i rozstaliśmy się jak dobrzy znajomi bez urazy.

Idę sobie chlapnąć szklankę mleka i niu niu.

hmm...to mi spać nie daje, wydaje mi się, że ludzie odstawiają takie szopki na własne życzenie, nikt ich inaczej nie nauczył, a sami na to nie wpadli...rzeczywiście smutne.

Ty nie bądź taki Cezary Baryka;-) Bo niedaleko juz do Lenina:-))

A swoją drogą zastanawiałes sie dlaczego kobiety maltretowane przez mężów rzadko są w stanie wybrać samodzielne zycie?

Zniewolone umysły.

:) No to na co te zniewolone umysły jęczą? Skoro nie mają innej wizji rzeczywistości? Wlaśnie się nauczylem nie przejmować całą tą ponurą ekipą, szukałem, szukałem, a tu się okazuje, że nie ma czego szukać, Ci ludzie tacy są, brrr, prawie jak mleko uht.

jar, to coś jak trolle w mordorze?:), a ja się naczytałem kiedyś, że wszyscy jesteśmy dziećmi Bożymi... Zaraz, zaraz, czytałem też coś o wolnej woli:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.