Skocz do zawartości
IGNORED

Nie wiem jaki sprzęt kupić do pokoju....

luki34

Rekomendowane odpowiedzi

witam.

jestem początkującym audiofilem jeśli chodzi o sprzęt domowy bo jak do tej pory bawiłem się tylko różnym sprzetem w samochodach.

ale do rzeczy. chcę wyposażyć swój pokój w konkretny sprzęt grający: chodzi mi o 2 kolumny i do tego jakiś fajny i dobry wzmacniacz. mogę przeznaczyć na całość około 2000 zł. mój pokój ma 6 x 4 metra. na jednej ze ścian są meble ale jest ich bardzo mało. słucham wyłącznie trance hause i takie tam ale również rap i hip-hop. poszukuję takich kolumn, które dadzą mi dźwięk czysty, gdzie każdy ton bedzie słychać bardzo dobrze. nie muszą one mieć 400 watt ale chodzi mi o to aby miały bardzo dobre brzmienie. no i to co ważne aby bas był bardzo mocny. bardzo częzto słucham muzyki naprawdę głośno i potrzebuję mocnego zestawu. czasem w salonie około 35 m2 robi się jakies imprezki :). myślałem o kolumnach tawo 352 ale z tego co widziałem na forum to jednak zrezygnowałem z ich zakupu. nie mam pojęci jaki sprzęt wybrać. bardzo proszę was o pomoc.

z góry ogromne dzieki.

Sorki za szczerosc, ale do raperki czy innej muzycznej bandytki ;-) sprzet za 2000 zl to stanowczo za duzo. Jakies techniksy + altusy a allegro i chwacit. Nikt z ziomali nie zczai, ze cos to gra nie tak... Zreszta, raperki nie produkuje sie z definicji jako hi-end czy nawet hi-fi...

• Redaktorzy

Do tego Reloopa proponuje poszukać jakiś skrzynek Heco, albo Magnata. Braku basy nie będzie a zagraja na pewno lepiej od altusów.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

"bas był bardzo mocny. bardzo częzto słucham muzyki naprawdę głośno i potrzebuję mocnego zestawu" - goraco doradzam kombinacje wzmacniacz (najlepiej z pre-out) + monitory + sub aktywny.

za grosze moge mieć wzmacniacz w bdb stanie aiwa 2x200W RMS. co o tym myślicie?? i jakie do tego fronty założyć bo z subem to już mniejszy kłopot. czy ten wzmacniacz jest dobry? a może lepiej amplituner technicsa lub aiwy 5x60W??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.