Skocz do zawartości
IGNORED

CYKANIE NAPĘDU - POMOCY

Piwman

Rekomendowane odpowiedzi

Harvi, jesli miewasz problemy na krańcach plyt, to wszystko wskazuje na zwichrowanie ośki silnika, wtedy jak pisał Piotrek608 płyta pływa, wiadomo im dalej na zewnatrz wychył masz większy. Lub też silniczek ma luz na łożyskach efekt jest taki sam.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Sprawa wyglada nastepujaco - cykaja wszystkie cd-r (niektre tłoki też) zauwazylem ze najciszej cykają płyty dobrze wyważone - skąd to wiem? - ano wiem bo u mnie przy słabo wyważonych płytach sliniczek napędu wpada w wibracje i robi sie buczenie/warczenie itp. Szczerze mowiac to wszystko jest zmorą dla mnie i nie wiem jak to zniwelować - wiec jesli jakies sugestie to bylbym BARDZO wdzieczny.

Pozdrawiam

W dużej mierze masz rację. Źle wywarzona płyta będzie cykać. Jednak są CD i CD. Niektóre cykają poprostu i nic tego nie zmieni, a niektóre nie. Przykłady:

1. Myryad Cameo CD - nie cyka - ale jest drogi

2. Moja znajoma mam jakieś koreańskie DVD za 500 PLN :) i to również nie cyka. hihi

pzdr.

Witek

"Myryad Cameo CD - nie cyka - ale jest drogi"- ta plyta to CD czy cdr ? i ile kosztuje i gdzie mozna nabyc ? dziex

PS: no wlasnie to mnie najbardziej wkur... ze jakies tanie badziewy nie cykaja a sprzet renomowanych i uznanych producentów tak, przeciez chyba bardziej pasuje na odwrót :-( ze jak placisz wiecej to powinno byc lepsze.

pozdr.

Cena Cameo to 3600 PLN brutto za sam CD. Odtwarza on wyłącznie CD, więc filmu na tym nie obejrzysz. Zajrzyj na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tam powinna być lista dealerów. W Polsce jedynie w niektórych audiofilskich sklepach go dostaniesz.

Większość DVD do 2000 PLN będzie cykać. Jest to napęd dedykowany do DVD i CD zawsze będzie traktował po macoszemu. Przykład: całkiem niezły DVD Cambridge Audio Azur 540D na CD cicho cyka, na DVD w ogóle go nie słychać.

pzdr.

Witek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

DVD cykaja duzo ciszej, ale tez krazek dvd przy odsluchu muzyki obraca sie wolniej - jak na moje ucho, totez to cykanie nie jest tak dokuczliwe i natezone. Jak dalej sobie nie poradze z problemem to zamkne pianocrafta w szklanej szafce i niech se cyka, warczy do woli... :/

• 2 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.