Skocz do zawartości
IGNORED

Kupiłem plazmę i....

WIOSNA

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie zauważyłem,że po tygodniu cena mojego JVC spadła o ponad 1.500 zł.Jestem wściekły i to nie dlatego,że spadła, ale dlatego,że na pytanie moje dotyczące ceny w niedalekiej przyszłości,przedstawiciel firmy Camcoo,odpowiedział,że to bardzo niska cena i nic nie wskazuje na to,żeby nagle spadla,,,Po czym ta sama firma w ciągu 3 dni obniża ją o ponad 1.500 zł.Rozumiem chęć zarobku, ale jest jeszcze coś takiego jak doractwo i uczciwa informacja.

- > Jazz :-)

To co piszesz ma "ręce i nogi". Mogę z tym się zgodzić. Do TV zwykły CRT, do DVD i własnych produkcji na DVD - projektor lub plazma. Niech tak będzie.

Problemem jest to, że sprzedawcy usiłują nam wmówić, że plazma jest właśnie do wszystkiego a to co widzimy na jej ekranie oglądając TV to tylko nasze złudzenie.

pozdrawiam

Gustaw

Nieuczciwi sprzedawcy to niestety codzienność

widać nie tylko na forum

to że plazmy bedę w ciągu pół roku o kilkadziesiąt procent tańsze (może już w cenie 8000 będzie można kupić plazmę z matrycą HD) to kolejny argument żeby narazie wstrzymać się z zakupem

Tym podejrzliwym o potencjalne konspiracje wynikajace z nieuczciwosci wobec klienta zasugeruje inna mozliwosc do rozpatrzenia. Czesto nie sam detal, lub nawet nie dystrybutor, ale producent zaniza w strategicznym dla siebie czasie, rynku, innych przyczyn cene - az do pionu detalu. Wynika to z umow i pomimo, ze moze nie byc standardowa calorynkowa polityka, wiekszi, moze tez lepiej zorganizowani producenci majacy znaczaca penetracje rynkowa potrafia zanizyc ceny z godziny na godzine w dowolny sposob bez zadnej partycypacji lub poprzedzajaca zmiane cenowa wiedzy o nadchodzacych znizkach przez wlasnie grupy dystrybutorow i/lub sprzedawcow detalicznych.

"Nieuczciwi sprzedawcy to niestety codzienność" pewnie głownie siebie masz na myśli.

Po co Ci plazma HD jak wieszasz psy na HDTV . Ty lepiej ostań się przy swoim Daewoo - Waść. To Twoj szczyt możliwości emocjonalnych i empirycznych.

Przecież każdy przed zakupem ogląda obraz z takiego źródła jakie sobie życzy. I co ? dla kaprysu sprzedawcy udaje ,że mu się podoba. Ludzie ktorzy kupują Plazmy czy LCD obeszli nie jeden sklep , często poczytali wiele informacji w czasopismach specjalistycznych i w internecie. Wysłuchują nie jednego sprzedawcy .Wysłuchują rownież wszystkie przeciw - i co - i kupują . Ba mają takie swoje widzimisie.

Ja w przeciwienstwie do Ciebie / OGOR/ szanuję każdego - i tego od plazmy i tego od Daewoo. Składam Ci niniejszym rownież szacunek . Bo masz Swoj styl - często nieokrzesany - ale swoj.

Pozdrawiam

"Nieuczciwi sprzedawcy to niestety codzienność" pewnie głownie siebie masz na myśli.

a) nie jestem sprzedawcą

b) nie Ciebie miałem na mysli więc nie wiem po co ten text

c) ale skoro się do tablicy zgłosiłeś to pewnie masz coś na sumieniu

"Po co Ci plazma HD jak wieszasz psy na HDTV"

pokaż mi gdzie wieszam psy na HDTV.

"Ty lepiej ostań się przy swoim Daewoo - Waść"

kompleky masz?? samochód Daewoo stoi w garażu i połowa sprzętu AGD RTV tej firmy?? przykro mi. zmień zawód to się może czegoś dorbisz.

"To Twoj szczyt możliwości emocjonalnych i empirycznych"

Chciałeś się słownictwem pochwalić a nie potrafisz ich użyć we właściwym kontekście.

Bez sensu jest ta nasza wymiana zdań. Chcesz pogadać to zapraszam na priv.

Ogor - ogłaszam zawieszenie broni. Fajnie bylo sie pomądrzyć ale czas do działan merytorycznych.

Cieszę się jeśli cokolwiek skorzystali czytający.

Plazma JVC 42 B50 - jest naprawdę super. Jeśli otrzyma dobry sygnał odwdzięczy się super jakością.

pozdrawiam

"TV plazmowe wypełniają wszystkie studia telewizyjne i stanowią dobre źródło jakości."

Niezly gag. Jedyna niewlasciwa informacja jest, ze te plazmowe tv tam nie sa dla jakosci, lecz jako dekoracja.

Natomiast jako monitor tv, uzywane sa wylacznie szklane kalibrowane 50Hz cacka. I nie ma sie czemu dziwic, poniewaz signal PAL produkowany przez wiekszosc telewizji jest signalem o synchronizacji 50Hz i odtwarzanie go na 100Hz tv lub LCD czy plazmie nie odpowiada budowie obrazu w tym systemie i jakkolwiek podlaczymy, obraz zawsze bedzie - sczegolnie w ruchu - gorszy.

Co do jakosci signalu tv w Polsce, to czesto sie myli obraz z kablowek lub z cyfrowej staelity z signalem plynacym bezposrednio z telewizji. Sprzet TVP jak i standardy techniczne nieodbiegaja niczym od jakosci na zachodzie. Co z tego zrobi kablowka, jest inna sprawa.

Ivan,

Niestety to co piszesz o "szklanych cackach" jest po czesci zupelna bzdura. Jezeli chodzi o studio telewizyjne/monitorowanie wizji przykladem moze byc LUMA Sony zastepujaca serie PVM. Nie zadne 50Hz, lub 100Hz, ale SMTE i EBU oraz waveform/verctorscope, a i plazma sie tez czesto znajdzie i nie tylko w roli confidence monitor.

Niepokojace sa tutaj czeste manifesty czegos tam, na podstawie indywidualnego domniemania i goracej potrzebu wpisania.....czegokolwiek.

Jazz nie przesadzaj. Zanim mnie podejzrzewasz o potrzebe pisania bzdur, to pomyszl, ze byc moze jestem czlowiekiem pracujacym dla kilku profesjonalnych telewizji - miedzy innymi ZDF, BBC i TVP Ty uzywasz pojmow prawdopodobnie nie wiedzac wogole o czym mowisz. Oscyloskop obok monitorow telewizyjnych jest oczywiscie takze potrzebnym narzedziem do pilnowania poziomu signalu - lecz tak jak vektorskop jest narzedziem dodatkowym a my mowimy o obrazie tv. Pokaz mi jednego montazyste, ktory oglada na plazmie! Pewnie tez na 16:9 splasczonym obrazie nie? O technicznych roznicach wyswietlania obrazu na zwyklym tv i plazmie chyba nie ma sie co rozwodzic. Wazne jest, jaky standard produkuje tv - plazma i inne cacka taky signal dla swojich potrzeb przerabiaja.

Moze inaczej - tutaj jest zdjecie z niemieckiej rezyserki. Prosze cie o zdjecie podobnej rezyserki gdzie zamiast monitorow ze szklanymi ekranami beda plazmy.

Dla dodatku - nie SMTE, lecz SMPTE = Society of Motion Picture Television Engineers (wyznaczajaca standardy - jednak co ma to do systemu ekranu? - Tak samo jak Europen Broadcasting Union =EBU?) Co to ma do 50 i 100Hz?

To, ze Sony wkracza na rynek profesjonalny powoli tez z panelmi LCD nie oznacza, ze sa juz powszechnym standardem, lub ze oferuja lepsza kontrole nad obrazem jak klasyczne monitory. Zwiazane jest to przedewszystkim nie ze zwykla produkcja telewizyjna, lecz z montazem filmowym i HDTV - gdzie rozdzielczosc standardowego PALu niewystarcza - jak oczywiscie w sprzecie przenosnym.

Myszle, ze powinienies troche przyhamowac swoje opinie o innych uzytkownikach, bo niedysponujesz potrzebna wiedza na osadzanie i masz zupelnie niepotrzebnie ten niemily ton.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

-----> locoloco ta plazma jvc którą tak polecasz to nawet hdtv ready nie jest

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

oczywiście że nie

jak plazma z rozdzielczość W-VGA (852 x 480 pikseli) ma wyświetlić obraz HDTV 768i 1080i 1080p

tylko po skalowaniu w dół czyli z utratą jakości. Nie będzie to miało nic wspólnego z HDTV.

to że coś akceptuje sygnał nie znaczy że go wyświetli

A tak przy okazji

prawdziwego 1080p żadna plazma nie obsługuje

w sumie przy 42" plaźmie aż tak zaskakującej różnicy nie będzie

dopiero przy 60" taka rozdzielczość będzie bardzo przydatna

Samsung pokazał plazmę 70" obsługującą format 1080p

pojawienie się w szerszym obiegu plazm z rozdzielczością 1920x1080 jest kwestią czasu tylko jak długiego tego nawet producenci nie przewidują. Mozliwe że w plazmach poniżej 50" nigdy się takiej rozdzielczości nie będzie stosowało.

Co do LCD to kilka firm pokazało panele z rozdzielczością 1920x1080, telewizory z tylną projekcją też

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

mam male pytanko na temat PLAZMY LG RZ 42 PX 11 co o niej sadzicie tylko nie porownujcie jej do plazm za okolo 12000-15000 tysiakow bo tyle kasy nie mam mnie to jest tylko potrzebne do dvd bo wiem ze nasza telewizja i jej sygnal naziemny jest do bani.Dzieki z gory i pozdro.hej

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie wiem ile masz kasy ? Bo wydaje mi się ,że nie wiele trzeba dopłacić do Panasonica PA 50/cena 7215- komplet/ , ktora odbiera znacznie lepiej. Obrazowo to jest tak jakby na LG była nie zdjęta cienka folia /przy sygnale HDTV - ktory plazma odbiera/ Ma fajne wyposażenie ./cena 7150 / jeśli chcesz więcej info gg 2868228

pozdrawiam

widzę locoloco że prostactwo zaczyna się ujawniać coraz bardziej

odbiera a obsługuje to dwie rózne żeczy

najwidoczniej brakuje Ci klepek żeby to pojąć

cóż

głupiego nie nauczysz

proponuję bardziej uważć na tych Twoich szkoleniach

bahahahahaha

obsłużyćobsłużyć dk VIb, ~żę, ~żysz, ~służ, ~żył, ~żony — obsługiwać ndk VIIIb, ~guję, ~gujesz, ~guj, ~iwał, ~iwany

«wyręczyć kogoś spełniając niezbędne dla niego czynności; spełnić czynności konieczne dla właściwego funkcjonowania jakiegoś urządzenia lub maszyny; zaspokoić potrzeby w danym zakresie»

Obsłużyć gościa w restauracji, hotelu.

Być dobrze, źle obsłużonym.

Obsługiwać przędzarkę.

Autobus obsługuje trasę między dworcami.

obsłużyć się — obsługiwać się strona zwrotna czas. obsłużyć — obsługiwać

W barze mlecznym obsługujemy się sami.

Słownik PWN

Ta plazma - z pewnością i obsługuje i odbiera - sygnał HDTV /komonent/

Prostactwa uczę się od Ciebie - "MÓJ MISTRZU"

locoloco żebyś Ty jeszcze rozumiał co w tym słowniku jest

istnieje coś takiego jak rozdzielczość

ale Twoja główka tego nie łapie

HDTV to telewizja wysokiej rozdzielczości

Ukryta Zawartość

masz tutaj coś z czego więcej się nauczysz niż z tych Twoich szkoleń

ta plazma ma rozdzielczość za małą zeby obsłuzyc sygnał HDTV

łatwiej już tego napisać nie potrafię

jak nadal nie załapiesz to sory ale nazywać Cię głupim to komplement

Ukryta Zawartość

taka mała odskocznia, HDTV to nie tylko plazmy, samsung wypuścił crt hdtv ready:

Ukryta Zawartość

kosztuje tyle co pół plazmy i wyglada całkiem nieźle

Ukryta Zawartość

nie to się chyba jednak tak nie nazywa

Ukryta Zawartość

tu można poczytać conieco

a propo HDTV nie znalazłem

a tutaj trochę większa specyfikacja

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma co sie kłocic.to mam jeszcze jedno pytanko co powiecie na temat SONY WEGA ENGINE KE P 42 M 1.Bo tez jest w takiej cenie a panowie w sklepie nie dla idiotow powiedzili ze jest super sam widzilem i powiem ze obraz ma naprawde dobry na DVD

Ludziska pomocy jade kupic w poniedzielk plazme ale nie wiem ktora jeszcze sie nie zdecydowalem do wyboru biore tylko LG 42"x11 i SONY WEGA 42"M1 ktory jest lepszy bo widze ze tutaj pare osob jest zorientowana bardzo dobrze na ten temat moze macie gdzies jakies szczegolowe dane tych plazm ja znalazlem tylko same podstawowe.Jak mozecie to napiszcie zdanie o tych PLAZMACH.Pozdro dla wszystkich:):):)

Szkoda ,że nie byłeś na pokazach. Mam nadzieję ,że wybrałeś. Najlepsze oceny na pokazach zdecydowanie zabrała plazma Panasonic PV 500 . Ale ma inną matrycę no i cena jest znacznie wyższa. Pokazy z sygnału HDTV. W klasie podstawowej prowadzi dalej JVC.

Przyjrzalem się dokładniej LG px 11 - extra wyposażona ale trochę gorzej od konkurencji . Już lepiej idzie Samsung.

Powiem tak nie wiem co bierzecie pod uwage ale jak dla mnie to samsung to jest polymka w sztuce obraz kanciaty brak wygladzania pojawiajace sie kwadraty jak dla mnie kicha narazie najlepszy obraz jaki widzialem w cenie do 9000 tysiakow ma SONY 42"M1 potrójny filtr grzebieniowy podwojenie lini w poziomie i pionie 14 bitowy przetwornik obrazu (a nie jak w innych plazmach 10 bitowy)martyca zabezpieczenie przed wypaleniu no i glowna zalety zajebisty system WEGA ENGINE.Jak dla mnie najladnijeszy obraz puszczony z dvd zarowno przez euro jak i przez komponent o telewizji nic nie wspominam bo to sie mija z celem jakosc z kablowek tragiczna.Na CYFRA+ obraz nawet nawet obleci w tloku.Loco nie kupilem jeszcze nic bo sie dalej zastanawiam miedzy LG i Sony pewne sprawy pzemawija za jednym a inne za drugim co do samsunga nie ma polotu do sony i ten panasonic PA 50 tez nie ma polotu puszczalem je obraz spoko ale to nie to co SONY M1.Ale to tylko moje zdanie.Powiem tak kazdy kto kupuje PLAZME powinien sam sobie potestowac sprzet zobaczy obraz ktory mu sie najbardziej podoba bo mysle ze obraz w PLAZMIE to podstawa i reszte bajerow to zbedne bajery (jak dla mnie niepotrzebne).Nie powinien sie opierac na wypowiedziach innch tylko sam sprawdzic nawet jak jest laikiem to i tak jest teraz troche literatura na ten temat i mozna poczytac co jest wazne a co nie.Widzialem tutj wczesnijesze komentarze i kłotnie lub moze inaczej "wymiana zdan ostrzejsza"to powiem wam mija sie z celem.Na koniec powiem tak:JAK KTOS CHCHE KUPIC PLAZME NIECH JA SOBIE SAM OSOBISCIE POTESTUJE KILKA ROZNYCH MODELI I WYBIERZE OBRAZ KTORY MA NAJLEPIEJ ODPOWIADA A NIE PATRZY NA OPIENIE INNCH TAKA OPINIA MOZE SIE TYLKO PODEPRZEC (ALBO ZAGIAC JAKIEGOS PAJAC KTORY PRACUJE NA TV W MEDIA MARKET A NIE MA POJECIA NA ICH TEMAT) to chyba tyle bo sie troche rozpisalem pozdrawiam wszystkich i zycze powodzenia:):):)HEJ!!!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.