Skocz do zawartości
IGNORED

Kto ma amplituner PHILIPS FR986

il Dottore

Rekomendowane odpowiedzi

Wieeeem - g*** i do tego stare! :)

Ale słyszałem plotki że zapakowali tam do środka bebechy z najtańszego Marantza (przecież to ten sam koncern i na logikę by im się nie opłacało opracowywać czegoś nowego) tylko z gorszym zasilaniem i czymś tam jeszcze.

Ile w tym prawdy? Jak naprawdę to gra? A może tam są bebechy z najtańszego LG? :))))

Czy może odezwać się jakiś właściciel tego ampli?

Pytam bo mam okazję kupić toto za groszę ale gość mieszka cholernie daleko i nie pojadę na odsłuch z braku czasu i przekonania że Philips może zrobić dobre ampli.

A może się mylę?

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

https://www.audiostereo.pl/topic/18610-kto-ma-amplituner-philips-fr986/

mam ten model ,nigdy nie zagladalem do bebechow,,gra w miare ,jesli nie jestes audiofilem i nie dzielisz wlosa na czworo bedziesz zadowolony/a/ . amplituner lepszy w kinie ,niz w stereo . ja jestem zadowolony , a tak na marginesie za ile masz okazje go kupic. pozdrawiam

Ewentualnie bym go używał tylko do kina. Do stereo na pewno nie. Zasilałby komplecik Jamo z tych najtańszych np. E310PDD. Takie rozwiązanie tymczasowe aż do zakupu docelowego systemu - byle grało... A nie chcę kupować "kina w pudełku".

Twierdzisz zatem że warto? Gość woła 500 złotych. Porównywałeś to np. do Yamahy 350? Można ją mieć za 2-3 stówki więcej.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

witam. mam przed sobą numer radioelektronika 8/2002 w którym testowali Philipsa FR985 czyli model praktycznie ten sam. patrząc na zdjęcia "bebechów" tego ampli nie mam wątpliwości że urządzenie to nie ma nic wspólnego z marantzem. w środku siedzą dwie kostki STK, jedna trójkanałowa druga dwukanałowa. marantz raczej nigdy nie stosował stk'ów. redaktor napisał: "ręka księgowego jest widoczna". z tego co wiem to yamaha RXV350RDS też ma stk w środku wiec klasa ta sama,tylko wyposażenie lepsze.

Bardzo Wam dziękuję za rzeczowe odpowiedzi. STK mnie nie odstrasza - słuchałem Y350 i jak na budżetówkę grała ładnie z Jamo E310PDD. Jeśli Philips gra tak samo to daj mu Boże zdrowie... :)

Oczywiście cudów się nie uzyska ale jako tymczasówka spokojnie by mi wystarczyło.

Tylko tak się w życiu składa że prowizorka jest najtrwalsza... :)

Jeszcze raz dziękuję.

Żeby już nie zaśmiecać: adamm - możesz skrobnąć mi coś więcej na maila (jest w "o mnie") o dźwięku tego klocka?

Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki!

• 2 tygodnie później...

Nie kupiłem i chyba dobrze. Nie dlatego, że to "tylko Philips", bo ja nigdy nie podchodzę do sprzętu z uprzedzeniem, tylko z powodu, że wpadło mi ostatnio troszkę pozaplanowego grosza i może kupię coś z oferty nowych amplitunerów.

Chociaż... mam na oku piękny wzmacniacz stereo i też kusi - niech to cholera! ;)

Zna ktoś jakieś tańsze hobby?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.