Skocz do zawartości
IGNORED

Telewizor LG 29FA 34 RX 100Hz, czy warto

J-23

Rekomendowane odpowiedzi

witam serdecznie

znalazłem telewizor (29 cali) firmy LG 29FA 34 RX 100Hz za 1500 zł. Jaki to jest sprzęt? Czy warto kupic LG czy raczej dołozyc i kupic panasonica lub sony. Słyszałem ostatnio sporo dobrego o LG, ale sam nigdy nie miałem styczność z tą firmą. Jeżleli ktoś ma taki telewizor prosze o opinię.

Pozdrawiam

Po ostatnich obiżkach flagowego telewizora Panasonica 29 PX 10 w cenie 1745 zł - to najlepsza oferta na rynku.

Do tego dochodzi jeszcze bon za 150 zl ktory otrzymujesz z Panasonica. Ja bym został przy Panasie.

Lg 29 RX 34 to niezly telewizor , ale do Panasonica mu daleko.

pozdrawiam

locoloco Ty wiesz wogóle co znaczy flagowy model telewizora danej firmy??

po tym co napisałeś raczej wątpię

kolega ostatnio kupował TV i jego wybór padł na Sony

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

cena 1800zl

miałem okazję już trochę przy nim posiedzieć i dla mnie jest bardzo dobrze

porównać z LG nie mogę ale jak kolega wybierał to pokazali mu kilka modeli róznych firm i ten wypadł dla niego najlepiej

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jedna pani drugiej pani .Ktoś powiedzial ,że ktoś widział.

A Ty mając jeden przed sobą telewizor orzekasz ,że jest najlepszy. Ten model akurat nie wyszedł firmie Sony co podkreslają inni. Porównaj biel w tym telewizorze i w Panasonicu a sie zdziwisz. Wszyscy podkreślają nawet klienci - aby nie Sony. Kiedyś rewelacja dziś - gorzej.

pozdrawiam

"A Ty mając jeden przed sobą telewizor orzekasz ,że jest najlepszy"

miało być zawieszenie broni a Ty przekręcasz fakty i znów kręcisz

nie napisałem nigdzie że jest najlepszy

kolega wybierał, oglądał i ten dla niego był najlepszy

a porównanie było głównie z Panasonic-kiem i odpadł on za wyblakłe kolory

ja tego nie widziałem to zdanie mojego kolegi

Zgadzam się z locololo (chociaż raz! :) ) że w konfrontacji Sony vs. Panas ten pierwszy nie ma szans.

Ale flagowy model 29-calowca Pana Słonika to chyba PX20 a nie PX10, co?

Przy okazji pytanie do locololo: też myślę o TV 29 cali... które z dostępnych na polskim rynku TV 29' mają wejście komponentowe ale nie po scarcie tylko normalne 3 cinche?

Niektóre modele CRT akceptują też sygnał z progresywnym skanowaniem, znalazłem takie info, jednak tylko o TV 32 i 36' - czy są na rynku odbiorniki 29 cali akceptujące sygnał bez przeplotu?

Nie potrzebuję TV panoramicznego a zależy mi na jak najlepszym 4:3 29 cali.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

>Przy okazji pytanie do locololo: też myślę o TV 29 cali... które z dostępnych na polskim rynku TV

>29' mają wejście komponentowe ale nie po scarcie tylko normalne 3 cinche?

Panasonic 29 PX20 ma wejście komponent z skanowaniem progresywnym - sprawdzone organoleptycznie :)

>>>>ppred

No to mamy zwycięzcę w kategorii 29' :))), przynajmniej jeśli chodzi o moje potrzeby ( telewizor do nie najlepszego sygnału z kabla, do czasu zakupu projektora również do DVD).

Polska TV jest głównie 4:3, nie mam potrzeby zakupu panoramy a do filmów DVD i tak nic nie zastąpi projektora.

Nawet myślę czy do sprawy nie podejśc ekstremalnie i nie kupić takiego taniego LG czy Samsunga... w końcu po co szaleć ze szczytowym modelem jeśli sygnał z kabla jest nie najwyższych lotów...

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

---> il Dottore ten panasłonik PX20 ma componenta a do tego jest niedrogi wiec odradzał bym zakup LG czy samsunga, zaoszczedzisz niewiele a różnica w obrazie bedzie widoczna wiec niewarto.

Dla mnie TV absolutnie nie jest artykułem 1 potrzeby... aktualny ma z 11 lat i jak podłącze mojego Filipka nawet po scarcie i bez progresywnego skanowania to obraz jest śliczniutki. TV nie oglądam niemal wcale, głównie filmy na DVD. Pewno że chciałoby się lepiej ale najpierw chyba na liście zakupów jest amplituner i projektor.

W każdym razie gdybym miał kupić TV to tylko tego Panasa. Przekonaliście mnie, Panowie. Ma absolutnie wszystko czego potrzebuję: 4:3, płaski ekran, akceptuje sygnał bez przeplotu i wejście komponent. Bajeczka, spełnia każdą zachciankę! ;)

Inna sprawa że widziałem w sklepie Panasa 32 z systemem Acuity i kineskopem Quintrix SR- w życiu nie widziałem lepszego obrazu z telewizora, plazmy czy LCD! Szok... No ale to panorama, więc mnie nie interesuje. Do tego drogi jest. Ale lepszych TV za te pieniądze to chyba nie ma.

A ja wreszcie odpowiem na pytanie i gorąco polecę LG-ka. Mam niemal taki sam model o którym w tym wątku rozmawiamy. Towar mam od roku i działa bez zarzutu. Kolorki ok, jakość obrazu też, aczkolwiek dopiero dobry sygnał z kabla albo z DVD daje poznać piękne kolory i ostry obraz.

Do tego zaskakująco dobry dzwięk z całkiem przyzwoitym basem - tego nigdy bym się po koreańczyku nie spodziewał.

Jeśli miałbym dokładać 200-300 zł i kupować Pana... albo Sony to tylko po wcześniejszym obejrzeniu i porównaniu obrazu. W ciemno nie ma co kupować bo jesli chodzi o telewizory jak i monitory CRT i LCD to firma LG niczym nie ustępuje wcześniej wspomnianym i nie ma co przepłacać za ich markę.

PX20 ma PIP, ale nie ma 2 tunerów w przeciwieństwie do LG.

Panasonic ma wg mnie lepszy obraz (oczywiście czysto subiektywnie) i pilota, ale mniej bajerow - typu niebieskie tło, kurtynowe wygaszanie i "subwooferowatego" podbicia basów w LG.

Duzy minus: PX20 włącza się dosyć głośno - degauss z rana może obudzić rodzinkę :)

LG też za cicho się nie włącza ale dla mnie mocniej wkurzające jest to że długo załapuje obraz po przełączeniu z kanału na kanał.może da się to zmienić gdzieś w service mode ale jeszcze nie próbowałem.a PIP bez dwóch tunerów to nieporozumienie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.