Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz jest lepszyod harmana hk

SMITHI

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę,że w tej cenie szkoda zachodu.H/K jest b.dobrym wzmacniaczem i za te pieniadze niewiele uzyskasz zmieniając wzmacniacz,jest to tylko mieszanie w tym samym garnku.Podwojenie sumy zaczyna mieć sens.

A co do Harmana to wejdź na stronę HIGH FIDELITY i przeczytaj test H/K675,za takie pieniądze to całkiem sensowny klocek.Jeżeli wymiana,to zbieraj kasę na coś droższego.

Mysle,ze za ta kwote mozna znalezc ciekawy wzmacniacz uzywany.Za 1500 zl kupilem Denona S10 w idealnym stanie.

Niedawno byly na allegro:Audiolab 8000S i Arcam Delta 290 za 1200zl.Szukalbym rowniez wysokich modeli Marantza

i Sony ES.Vintage klocki sa piekne,zbudowane jak czolgi,zero plastiku.

ale stare i trzeba się znać żeby nie kupić barachła. Do tego różnica w brzmieniu nie musi być zawsze na korzyść tych staroci bo nie chodzi tylko o klasę sprzętu ale głównie o własne preferencje które najlepiej weryfikować podczas odsłuchów w salonach...a przy aktualnych modelach można zawsze pójść posłuchać a potem kupić na allegro. Wg mnie za taką kasę nic ciekawego nie kupisz. Ja sprzedałem Yamahę 1090 właśnie za 1500zł ale teraz myślę że rzeczywiście ten wzmacniacz nie był wart nawet złotówki więce a jego brzmienie nie było przyjemne. Ten wzmak to były tylko parametry na papierze a tak to wielki kaszan....Twój H/K gra niebo lepiej ( wiem bo sam słuchałem), może lepiej zmień kolumny...

PZDR

a do tego typ który go ode mnie kupił wystawił go za 1800zł i jak na razie nie ma frajera na taką cenę:) Myślę że wart jest gdzieś 1300-1400zł ale nie będzie poprawy w stosunku do H/K a raczej dźwięk stanie się płytszy...

>norwidos.

Wynika z tego,ze to ty trafiles frajera.Nie twierdze,ze kolega ma sprzedac Harmana i kupowac uzywke.

Jednakze,majac 1500zl nie kupowalbym wzmacniacza z salonu,ale szukalbym okazji kupna uzywanego.

Nie kazdy staroc to badziew,a wiele za ta kase zagra lepiej od HK670 i ex-twojej Yamahy.

bemol

Może i Ty masz rację chłopie ale powiedz mi o co wogóle chodzi w tej aukcji?:)))))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Myślisz że kolesia pogieło czy poraziło prądem?:)))

Debil i tyle!

Może patafian?

Ja mogę tylko powiedzieć że Yamaha 1090 to dno.

H/K 670 jest lepszy ale czy wiele lepszy to nie dam głowy.

Obecnie jako wzmaka stereo używam ampli Denona 3802 i jest lepiej niż dobrze a Yamaha nie ma szans. H/K też raczej nie podskoczy ale już teraz zbieram siły finansowe na mocną końcówę Rotela bądź jakąś używaną końcówke z przedziału 3-4kzł a do tego rozważam zmianę kolumn bo trzeba mieć co zasilać(moje Tannoy M5 mają raczej małe wymagania) :)

Jeszcze raz określę sprzedającego tytanową Y1090 jako-------FAJFUSA:DDDD

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

był taki moment że wychwalałem Y1090 ale zwłaszcz dlatego że nie znałem konkurencji w jej cenie w używkach:( Obecnie mam pogłąd że nawet tani NAD lub CA mogą zagrać wiele lepiej niż tamten potwór...Czemu, nie wiem ale ostatnio sporo posłuchałem i nie wierzę już w WATY a we własne ucho:)

Co do H/K to uważam że w aktualnych modelach w swojej cenie brzmi prawie najlepiej. Fajny jest jeszcze Reloop z tanizny a potem to droższe rotele...Jeśli chodzi o dziatkowate wzmaki to niezły jest Marantz KI SE, prawie wszystkie LUXMANY oraz Sony z serii ES. Do tego najwyższe modele Denona i niektóre Kenwoody co może wydawać się dziwne ale kiedyś ta firma robiła dobre wzmaki wyższej klasy a nie to co teraz....:(

Całkiem niezły jest też Cyrus ale ten z PSX-R-szczerze polecam. Creek jest dziwnie drogi ale ma przyjemne brzmienie( takie ciepłe)...reszty nie zdążyłem odsłuchać...

Odnosnie poteznych mocy wzmacniaczy byl wn starym MHF artykul autorstwa W. Zajakaly.Konkluzja byla taka,ze jesli

komus malo 20W,to przesiadka na wzmak 40W jest bez sensu,trzeba brac 200-watowy.Natomiast pozniej z powodu

nabytej gluchoty 2000W.

Re: bemol, 4 Cze 2005, 11:39

Na podstawie własnych doświadczeń zmodyfikowałbym tę regułę do postaci bardziej realistycznej dla większości przypadków:

"jesli komus malo 2W, to przesiadka na wzmak 4W jest bez sensu, trzeba brac 20-watowy. Natomiast pozniej z

powodu nabytej gluchoty 200W"

A jeśli ktoś by potrzebował 2000W to lepszy i tańszy byłyby taki komapktowy wzmacniaczyk douszny

:)

czego nikomu nie życzę

pozdrawiam,

graaf

SMITHI>

Sorki, nie powiedziałeś z czym to ma grać wobec powyższego jakakolwiek odpowiedź będzie... błędna;-) Przede wszystkim chodzi o kolumny.

Inna sprawa, że np. na allegro jest właśnie Densen Beat B-100 za 1750,- zł, a zatem prawie mieści się w cenie. Tyle, że nie we wszystkich zestawieniach wzmacniacz-kolumny, zagra to dobrze. No i jeszcze przydałoby się wiedzieć, która to wersja, podejrzewam, że v.1, ale pewności nie mam. Poszczególne wersje różniły się brzmieniem.

I w zasadzie, ze zintegrowanych wzmacniaczy, to w zbliżonej do założonej ceny to maksimum, co można osiągnąć. Chyba, że ktoś lubi Arcama Deltę 290, ale - jeśli się nie mylę - to-to ma już swoje latka. Modelu Luxmana oferowanego obecnie niestety nie znam.

Nevmind - nie sprecyzowałeś także swoich preferencji. Czego w HK Ci brakuje, czego oczekiwałbyś by było lepsze, co może być na tym samym poziomie itp.

Norwidos>

Nie wiem, którego Creeka słuchałeś, ja zdążyłem posłuchać 5350, 5350SE, A50i oraz kiedyś dawno temu 4330 i wiele o nich można byłoby powiedzieć - np. że to dobre co do zasady wzmacniacze (5350SE, dla mnie b.dobry) - ale nie, że mają "ciepełko";-)

jesli chodzi o tego densena z allegro, to na pierwszy rzut oka jest to najwyzej mk. 3, ale dokladnie, to tylko po nr. seryjnym mozna powiedziec. niestety fotki sa zbyt malo szczegolowe. inna sprawa, ze nie jestem specjalnie przekonany, czy zagra to dobrze z M1.

cholera, no wlasnie sam nie wiem skad mi sie to nieszczesne M1 wzielo ;) IQ o ile dobzre pamietam graja dzwiekiem raczej otwartym, wiec powinny pasowac do densena. w kazdym razie warto sprawdzic.

jezeli masz na mysli zestaw z harmanem, to wszytsko zalezy od tego dalczego wlasciwie chcesz harmana wymienic. okablowaniem mozna lekko poprawic brzmienie, ale jezeli system ci gra generalnie kiepsko, to zaden kabel tu nie pomoze. jezeli to ten drugi przypadek, to nalezy wymienic brużdzacy element, a kabelki dobrac pozniej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.