Skocz do zawartości
IGNORED

Cd Onkyo tylko jaki.. 3 warunki

Tymen

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich specjalistów audio. Proszę o pomoc jaki model Cd onkyo byście polecili. W gre wchodzi tylko Onkyo mimo ze wiele osób powie Mu zdecydowanie NIE.

A oto jakie warunki musi spełniać.

1) Laser który można w przyszłości wymienic i jest dostepny na rynku polskim

2) Przywoity dźwięk w przedziale cenowym do 200 PLN , chodzi o zakup z Allegro

3) Nio i musi być czarny, zeby pasował do wystroju. ;)

PS. Prosze odpowiedziec czego unikac jakich modeli i jak wygląda numeracja CD z firmy Onkyo, czy modele z serii 6XXX sa duzo gorsze od 7XXX.

Pozdrawiam i prosze o wyrozumiałosc.

Tymen

https://www.audiostereo.pl/topic/18645-cd-onkyo-tylko-jaki-3-warunki/

Taki wmiare pasujacy do opisu, to moze 7111, mialem jakis czas u siebie wpietego, ale troche za ostry byl i cos tam jeszcze nie pasowalo, w kazdym razie wyladowal w kuchni i tam sobie gra, odziwo laser nie padl mimo ciezkich warunkow, rw i tak nie czytal, ale ogolnie wmiare nie stary model , gra calkiem calkiem i za 200zl moze ponizej nawet dostaniesz .....

Mialem przez kilka miesiecy DX-7511, czytal wszystko jak z nut, laser to jakis Sony wiec tani jak barszcz. Gral naprawde dobrze, moze troszke jasno ale mi akurat to odpowiadalo. Obsluga wygodna tylko dosc skromna ilosc funkcji. Jedyny feler to obslugiwany byl jedynie z pilota od wzmacniacza, niby mial przy wyswietlaczu szybke za ktora moglby kryc sie sensor do pilota ale nie byl opisany wiec nie probowalem czy zadziala.

Tylko cena to 300 zl, za tyle kupilem i za tyle sprzedalem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - tu masz nawet moja aukcje (nieraz nie chce sie doczytac zdjecie), opis jest oczywiscie troszke ubarwiony ;) ale jezeli chodzi o technike to sama prawda.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Posiadam 7211 i cóż mogę powiedzieć kawałek przyzwoicie zrobionego CD, czyta wszystko, nawet porysowane CDR'y, dźwięk mi odpowiada, i pewnie kupisz za 300 zł. Pracuje bezawaryjnie juz ponad 5 lat. Polecam wyklejenie całego środka, obudowy, trafa i napędu matą bitumiczną, można skakać i walić w CD a on nie przeskoczy, po za tym nabrał zacnej masy, na pewno nie jest to jakieś cudo, jednak mi w zupełności wystarcza.

Tu masz fotki, obklejonego i przed operacja.

Ukryta Zawartość

post-1617-100006438 1170270016_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam

Osobiscie w danej chwili mam DX7051.Jestem zadowolony z niego,choc pelnych wlasciwosci nie mialem mozliwosci sprawdzic,gdyz mam jeszcze fatalne kolumny ktory zmieniam niebawem:)))).Laser w nim jest KSS240A.Jest on dostepny i kosztuje 75 zl brutto.Na allegro mozna taki kupic w granicach 150 zl(ogolnie Cd padly cenowo:(( ).Ma 2 wyjscia liniowe i cyfrowe.Jedno liniowe jest stale,a drugie regolowane za pomoca potencjometru od sluchawek.

Nie wiem czy jeszcze go zobaczysz

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dziekuje za aktualne wypowiedzi :) Przeważają CD modeli 7XXX czyli: 7111, 7511, 7211, 7051. A czy ktoś moze cos dobrego powiedziec o modelach serii 6XXX czy lepiej sobie dać z nimi siana i wcale na nie nie patrzeć. Pytam bo sporo takich modeli mozna znalezc na allegro. Czy to już antyki ???? Pozdrawiam Tymen

Śmiało mogę Ci również polecić model 7211. Miałem go ponad 4 lata i nigdy nie zawiódł. Czarne modele są troszkę tańsze i na allegro powinieneś znaleźć taki model do 200 zł. Tańszy od niego będzię 7111, który różni się tylko brakiem przycisków bezpośredniego dostępu i brakiem pilota (możliwe sterowanie pilotem systemowym przez połaczenie R1). Dźwiękowo modele te niczym się nie różnią.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

Witam ,dobrym wyborem też jest DX 7511 mam go 8 lat i zero problemów laser to kss213 bez problemów do kupienia za nieduze pieniądze , do tego pilot z obsługą magnetofonu, aluminiowy(czarny) panel czołowy wyjscie cyfrowei i optyczne , 2 pary wyjsc analogowych, pamięć 200 płyt , bardzo dobra korekcja błędów (czyta płyty z 2 cm uszkodzeniami).Podatny na wszelkie przeróbki (ma w odpowiednich miejscach zasilania mostki które można z powodzeniem wykorzystać).Po tuningu dzwięk staje sie soczysty z bardzo dobrym basem i przestrzenią.(o innych walorach dzwięku sie nie wypowiadam ze względu na kiepskie głośniki średniotonowe)

Aktualnie na allegro! Wystawione sa dwa modele DX-7211. Wiec moze choć jeden uda mi sie kupić ;) Jeden jest w opcji kup teraz pytanie czy warto.

Ukryta Zawartość

A drugi aukcja sie rozwija:

Ukryta Zawartość

Wiec jaka jest dobra cena dla tego modelu. Pozdrawiam Tymen ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.