Skocz do zawartości
IGNORED

Ile czasu poswiecacie....

kaszanka7

Rekomendowane odpowiedzi

... na ,,normalne'' sluchanie muzyki w domciu. Nie mowie tu o np. robieniu kolacji dla dziecka i nasluchiwaniu jednym uchem tego co dobiega z innego pokoju, tylko o klapnieciu na 4 literach w wygodnym foteliku z kieliszkiem (tu do wyboru) i sluchaniem MUZYKI, pisze z duzej litery bo tez nie chodzi mi o sluchanie sprzetu - kabelkow, nowego CD, czy kolumn. Pytam bo ja niestety tego czasu mam bardzo malo ;( - wlasnie np. w kuchni na ,,jamniku'', w samochodzie, przed spaniem - radiobudzik no i w pracy na MD. Moze trzeba ten swoj caly sprzet oddac tym co maja czas go sluchac ;)

Pozdrawiam kaszanka7

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

https://www.audiostereo.pl/topic/18735-ile-czasu-poswiecacie/

Tak, to jest problem kiedy się jest w wieku "rodzicielskim". Ja słucham głównie wieczorem jak dziewczyny pójdą spać, na HD-580. To jest teraz mój główny system :) Poza tym jak pójdą na spacer to sobie mogę puścić przez kolumny, ale właściwie nie dla przyjemności tylko żeby coś przetestować, pomierzyć itp. Na "audiofilskie" słuchanie "przyjemnościowe" z kolumn za mało czasu.

pozdr.

graaf

Co prawda nie mam klonów, ale na sluchanie muzyki ostatnio mam bardzo mało czasu, jak znajde godzinke dziennie na SŁUCHANIE to na prawdę sie ciesze.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Dla mnie ostatnio najlepiej slucha sie muzyki dosc poznym wieczorem, siadam sobie o godz 23.00 swiatlo zgaszone, tylko lampka swieci na niebiesko, kieliszek wina jak najbardziej i tak ze 2 godz...nigdy wczesniej nie sadzilem ze az tak moze to relaksowac...

pozdr...

Jedyny moment kiedy nie gra muzyka to ten, kiedy spie albo ogladam filmy :-)

- Rano od razu radio pin na dzien dobry

- w samochodzie do pracy radio, ewentualnie mp3

- w pracy przez sluchawki

- w samochodzie do domyu radio, ewentualnie mp3

- w domu radio pin / plyty

- czasem przed snem jeszcze mp3 z przenosnego

Chyba trzeba bylo to podpiac do dzialu zboczenia :)

A bardziej powaznie mowiac o sluchaniu z pelnym poswieceniem to glownie wieczorem. Powiedzmy po 21szej.

Tylko, ze ja nie siedze w fotelu tylko klade sie na podlodze i otaczam plytami - nie pytajcie czemu... :)

Jakos tak lubie

Nie, uprzedzajac domysly powiem, ze NIE OCIERAM SIE O PLYTY.

One sobie tak leza - ja sobie leze - slucham - i wybieram cos ze sterty i wkladam raz do DVD a raz do CD, sprawdzajac w ktorym bedzie slychac lepiej (no i wyszlo kolejne zboczenie...)

Urozmaicam sobie jakos nudne zycie melomana :)

slucham caly czas ;)

rano budzi mnie muzyka, w drodze do pracy slucham z mp3 plyera, w pracy tez slucham, druga po przyjsciu do domu czynnosc (po zdjeciu butow) to wlaczenie muzyki, gdoziny miedzy 18-24 spedzam na intensywnym sluchaniu badz tworzeniu muzyki, do snu oczywiscie tez slucham ok godzinki na sluchawkach.

Rano slucham glownie pop i j-pop ^^, w pracy roznie, po pracy glownie rock a do spania jakis spokojny ambient np. deuter. Oczywiscie sa tez wyjatki np. caly tydzien slucham dyskografii tool'a albo muzyke symfoniczna albo new age . .. ale generalnie jak nie spie to slucham ;)

>czasami wypadalo by jakis posilek wszamac;))))

:P

jak jem to tez slucham (juz nie przez duze "S") . . ale faktycznie jak czasem mnie strzeli wena i zaczne cos ukladac to zapominam calkowiecie o obiedzie/kolacji.

Obecnie mam wakacje ..aż do października, więc czasu na słuchanie muzyki jest bardzo dużo. Słucham obecnie na słąbych słuchawkach thomsona , lecz kolumny DIY już prawie gotowe , lada dzień je skończę. Najlepiej słucha się w nocy- powiedzmy od 22 do 1 w nocy ..ze słuchawkami to pewnien problem bo po kilku godzinach zaczyna mnie głowa boleć i musze odstawiać je na pewien czas.

NIe wiem czy próbowaliście ale świetnie sie słucha muzyki podczas popołudniowej drzemki - raz mi sie przysniło że jesten na koncercie King Crimson. :)

Pozdrawiam

Wojtek

p.s pozatym czas najwyższy zakupić jakiegoś discmana.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.