Skocz do zawartości
IGNORED

3 pytania w jednym aby nie zasmiecac

Radi 83

Rekomendowane odpowiedzi

1) Mam zamiar sprzedac swoja wieze Technics SC-EH 760 i mam kilka pytan aby nowy wlasciciel sie nie czepial.

Podczas glosnego sluchania przycina piosenki a czasem zacina sie na amen wiec zrobilem test podnoszac CD do góry podczas odtwarzania i efekt zniknal ( wieza stoi na jednym poziomie w regale blisko jednej z kolumn ) Pytanie brzmi czy to wina ustawienia ( wibracji ) czy popsuty CD ?

2) Ta sama wieza podczas wlaczania, zmiany utworu, przelaczania na radio czy kasete wydaje taki dzwiek "puk" i slychac go jakby w kolumnach dodam tylko ze raz wydaje ten dzwiek a innym razem go nie ma. Co to moze byc ?

3) Mam subwoofer postawiony na zlozonym kocu wysokosci okolo 7cm tak mi polecil sprzedawca jak powiedzialem ze nie mam dywanu a sub nie ma zadnych nózek czy to dobrze ze tak stoi ?

PS: Czy to normalne ze gdy podchodze do kolumn to slychac gorzej niz z daleka ?

Pozdrawiam i dzieki za jakies rady.

https://www.audiostereo.pl/topic/18826-3-pytania-w-jednym-aby-nie-zasmiecac/
  • Redaktorzy

1) Mam zamiar sprzedac swoja wieze Technics SC-EH 760 i mam kilka pytan aby nowy wlasciciel sie nie czepial.

Podczas glosnego sluchania przycina piosenki a czasem zacina sie na amen wiec zrobilem test podnoszac CD do góry podczas odtwarzania i efekt zniknal ( wieza stoi na jednym poziomie w regale blisko jednej z kolumn ) Pytanie brzmi czy to wina ustawienia ( wibracji ) czy popsuty CD ?

Popsuty napęd CD.

2) Ta sama wieza podczas wlaczania, zmiany utworu, przelaczania na radio czy kasete wydaje taki dzwiek "puk" i slychac go jakby w kolumnach dodam tylko ze raz wydaje ten dzwiek a innym razem go nie ma. Co to moze byc ?

Nie wiem, ale to pewnie jakaś tandeta, więc takie efekty są na porządku dziennym.

3) Mam subwoofer postawiony na zlozonym kocu wysokosci okolo 7cm tak mi polecil sprzedawca jak powiedzialem ze nie mam dywanu a sub nie ma zadnych nózek czy to dobrze ze tak stoi ?

Nie da się odpowiedzieć, bez informacji o budowie urządzenia.

PS: Czy to normalne ze gdy podchodze do kolumn to slychac gorzej niz z daleka ?

Tak.

Teraz wiem ze to kiepski sprzet ale po bum boxie to byl extra. Zamierzam go sprzedac w tym roku puki sa jeszcze w cenie i znajduja nabywców :-)

jozwa maryn

Dlaczego muwisz ze popsuty CD a nie wydaje ci sie dziwne ze gdy nie jest narazony na wibracje to juz nie przycina ? Jakich info ci potrzeba o subie jest z bass reflex jesli to cos pomoze i ma glosnik od frontu.

pozdr.

• Redaktorzy

jaroomen, skąd takie słowa? Jak można nienawidzieć marki sprzętu gospodarstwa domowego? Cóż to za język, za dużo relacji z sejmu oglądasz?

Co do przeskakiwania: gdyby przeskakiwało i blokowało się podczas przenoszenia, byłoby to normalne, no, przynajmniej w miarę. Jeśli natomiast zachowuje się tak przy normalnym użyciu, i (zakładam), nowe tak nie robiło, to musi być coś schrzanione. Niewykluczone że może pomóc oczyszczenie i przesmarowanie w serwisie.

• Redaktorzy

Jeśli subwoofer nie ma głośnika ani wylotu BR na dół, to niech sobie stoi, na czym chce. Ale dywan przed głośnikiem basowym nie służy do tego, aby ograniczyć jego drgania, tylko żeby zmniejszyć odbicie fal od podłogi. W tej sytuacji koc złożony w kostkę raczej nic nie daje.

Czy ja cie nazywam glupcem nie wiec prosze mnie nie obrazac.

Czy nowe tak robilo to nie wiem bo kupilem uzywana a podczas sprawdzania nic nie wyszlo bo podlaczalem na lózku i tam nie przeskakiwalo. Niektóre patenty tez troche pomagaly jak podstawianie gumowych uszczelek czy folii bombelkowej ale i tak juz mi to niepotrzebne bo podlaczylem dvd i daje glosno i jest OK tylko to cykanie :-( ale przynajmniej nie skacze.

Koc pod subem mial zniwelowac drganie coby sasiedzi sie nie denerwowali a ja nic nie pisalem o dywanie przed subem :-)

jar1 Ja tez najbardziej podejrzewam regal bo jak postawilem kolumny na pufach przed regalem bylo git.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.