Skocz do zawartości
IGNORED

Behringer DEQ2496

OLES

Rekomendowane odpowiedzi

>czy ktoś ma tu ustrojstwo obecnie w domu?

mam już od dłuższego czasu. Po ostatnim dość zaskakującym odkryciu spisuje się znakomicie. Najpierw używałem wejścia cyfrowego, bo uznałem za oczywiste, że musi być najlepsze. Ale była kicha - obcięte wysokie tony. Robiłem teścik, mogę pokazać widmo. Ostatnio z ciekawości spróbowałem analogi i widmo prawie idealne! Tylko niewielkie osłabienie w najwyższych rejestrach, ale ja tego nie słyszę już...

Mikrofonu pomiarowego nie mam, i powiem szczerze trochę nie bardzo wierzę że automat mi wszystko wyprostuje, nie obcinając przy tym muzyce tego co najważniejsze ;). Robię korekty manualne, na podstawie wiedzy o akustyce mojego pokoju i charakterystyki samych głośników. Ale niewielkie. Tu nie można przesadzić bo dźwięk staje się martwy. Oprócz tego kilka presetów do różnej muzyki np. lekki kontur do starszych nagrań z poobcinanymi skrajami pasma.

josef, 12 Lut 2008, 15:21

>jak to obcięte wysokie tony po cyfrówce? nawet jak ustawisz bypass?

tak, i nie tylko, jeszcze lekko wyeksponowana średnica, po prostu wszystko nierówne LOL

Było słychać od razu, co dopiero skłoniło mnie do testów, na których wszystko wyszło jak na dłoni, jutro wrzucę obrazek (albo zobacz tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

Próbowałem zarówno we. optyczne jak i coaxialne - bez różnicy.

Czy to przypadkiem nie wynika z niezgodności taktowania w CD i w DEQ, np. z niedokładności kwarców?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

wovo, 13 Lut 2008, 11:08

>raczer - skąd wiesz że masz flata jak nie masz mikrofonu pomiarowego ?? A co do automata to nikt

>nie każe Ci go robić.

nie wiem, i zapewne nie mam :) Kieruję się trochę słuchem, a trochę danymi pomiarowymi głośników oraz pomieszczenia (to zmierzyłem sam mikrofonem WM-61 podpiętym do kompa, niestety z DEQ on nie działa)

też mam od kilku lat ale właściwie nie urzywam - choć fajne efekty się uzyskuje. Wczoraj akurat podłączyłem do sprzętu i jak to zwykle bywa (z nowinkami) chwilowo szczęka mi opadła. Tak jakoś nie do końca dobrze ale bardzo fajnie się słuchało. Przesiedziałem w fotelu całą płytę bez jednego przyciśnięcia "next track" ;-)

DEQ napędzał cyfrowo DCX2496 tak dla wyjaśnienia.

• 1 rok później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.