Skocz do zawartości
IGNORED

Audiomeca Mephisto II

tomek7776

Rekomendowane odpowiedzi

czy ktos mial z tym transportem doczynienia

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/19227-audiomeca-mephisto-ii/

Tomek- jeśli w dobrej cenie bierz w ciemno. Audiomeca nie robi niczego nijakiego:):)

Wiesz przecież,że od dawna poluję na Kreaturę:):):) Ten ze strony wygląda wybornie. Z pewnością będzie O.K. dla Twego przetwornika.

Dosyć mocne słowa :=) niemniej z jednym się zgodzę „Audiomeca nie robi niczego” a od siebie dodam, że od bardzo dawna. Oczywiście powyższe zdanie nie wyklucza fajnych klocków w ofercie, niemniej pozostanie pytanie ile kosztuje to logo na półce?

Miś- robi! Bądż pewny. Miesiąc temu kolega osobiście od Pierra nabył odtwarzacz, którego miałem przyjemność widzieć u niego w Paryżu. Nie słuchałem, bo nie było czasu. Audiomeca to nie jakaś tam firma. To maleńka manufaktura na wzór naszych "dłubaczy".

Ukryta Zawartość

Tu znajdziesz dokładniejsze dane tego transportu.

Ukryta Zawartość

Fajany, pamiętaj tylko że brak mu płytki z I2s - a to łącze jest zdecydowanie najlepsze dla sonica którego posiadasz, nie ma również Glassa, drugiego po I2S. łączenie Twego DACa po "zwykłym" druciku znacznie go ogranicza. Można rozważyć dokupienie czegoś takiego w sonicu i instalację na miejscu.

Transporcik jest bardzo fajny, ale utrzymanie go w czystości - koszmar.

To prawda, czyszczenie jest dosc uciazliwe, bo naczarnym akrylu widac kazdy pylek, a do tego latwo go porysowac. Ja czyscilem sciereczka do okularow i bylo OK (tzn nie zostawiala rys).

Co do braku I2S to osobiscie sprawy bym nie przesadzal. IMO Mephisto II to duzo lepszy transport niz SF T3, wiec calkiem mozliwe, ze mimo braku tego zlacza i tak bedzie lepiej.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Tak transport jest wysmakowany, nie wiem tylko jak z trwałością, w jedynce dość często padały elastomery ( takie trzy gumko - gąbki na których spoczywała mechanika )średnio co 1,5 roku, ale w MkII chyba jest to inaczej rozwiązane ( słyszałem, ale nierozbierałem ). Można by się jeszcze czepiać, czy dźwiękowo pasuje do sonica, jest raczej bardzo melodyjna. Niesłuchałem Mephisto z trójką, ale z dwójką ( to co prawda inna liga ) było trochę za pięknie, choć uroczo...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.