Skocz do zawartości
IGNORED

YAMAHA CA-810 słyszał ktos ??

jaj0ne

Rekomendowane odpowiedzi

witam .

co myslicie o tym wzmacniaczu , jest to dosc stara konstrukcja . Czy jest on wart zainteresowania ??czy ktos go miał okazje usłyszec?? czy lepiej zainwestowac w cos inego ??

za wszelkie info z góry dzieki....

Dane techniczne:

pasmo przenoszenia 20Hz-20.000 Hz

MOC pobór 560 W

MOC 2 x 100 W prz 8 Ohm 2 x 120 W przy 4 Ohm

wyjscia INPUT

PHONO 1 -pasmo 0,01 %

PHONO 2 -

PHONO SELECTOR 100kOhm , 68 kOhm , 47 kOhm

AUX - 0,02 % , Impedenjja 120 mV/45kOhm

TAPE 1

TAPE 2

BARWA

BASS TREBLE

WYMIARY: 43,5X15 x 30 cm WAGA koło 20 kg

wskazniki METER od dostrojenia i mocy sygnału

ORGINALNE KONCÓWKI MOCY -- NIC NIE NAPRAWIANE i W 100 % sprawne technicznie i w bardzo dobrym stanie wizualnym

TONE DEFEAT

BASS 500 Hz , 125 Hz + potenciometr

TREBLE 2,5 kHz , 8 kHz + potenciometr

FILTERS

LOW Filter 15-70 Hz / 12 dB

HIGH Filter 8 -12 Hz / 12dB

LOUDNESS na potenciometrze

MUTING - 20 dB

mono/stereo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/19584-yamaha-ca-810-s%C5%82ysza%C5%82-ktos/

Ja slyszalem model nizej czyli CA-610, ba nawet go mialem!! Jesli sie dobrze poszuka w necie to mozna jakies tam wzmianki na temat tych sprzetow znalezdz. Ciezko mi cos napisac o dzwieku w tym momencie bo wetdy mialem jeszcze Altony;) ale ten sprzet to klasa sama w sobie. Z tego co kiedys czytalem jest to podobno najlepsza w calej historii seria Yamahy. Napewno warto kupic i posluchac. Sam sie zastanawialem nad tym modelem. Jakis pan na allegro pozbywa sie kolekcji:) moze potarguj sie wg mnie 300 zl jest wart w takim stanie:) no w porywach do 350. Ale sprzet jest wysmienity, polecam, nawet bez odsluchu.

Witam

Jeśli chodzi o stare wzmaki to trzeba uważać. W wiekszości nadają się do remontu.Nie znaczy, że nie są godne polecenia...miałem niedawno Pioneera SA-8500II i grał przepięknie. Myśle, że brzmieniowo ta Yamaha będzie ok, a nawet lepiej, zwróć uwagę, czy nie była naprawiana - to najważniejsze. Często do naprawy uzywa się zamienników niskiej jakości i to już nie jest to brzmienie.

Pozdrawiam

• 2 miesiące później...
  • 2 tygodnie później...

no to trzeba odswierzyc watek ... osłłuchałem sie juz z mym pupilkiem:D i wyłapałem jego słabe strony .. swietne radzi sobie z wysokimi i srednmi ale kuleje z basikiem to znaczy , czasem da sie wychwicic pewnien niedosyt ... rozwazałem sprzedanie go ale zakochałem sie w nim :* całkiem inny standard .. inna epoka .. teraz sie robi wszystona masówke cienkie gówniane scianki ( jak sie cos na górze postawi ciezszego to sie odkrztałca:D)a ten wzmak to kawał dobrej roboty drewniane boczki hmmmm miodek:D

Wiec postanowiłem go ztiuningowac i wymienic kondy ( elektryk ze mnie taki jak żągler cyrkowy :D ale lutownicą potrafie sie posługiwac i kondy wymienic tez potrafie ale jak ktos mi pokaze jaki i na co zamienic) i tu jest moja prosba do Was forumowiczów jak wykonac taki tiuning i ile by mnie to wyniosło , ostatecznie moge dac komus go aby go ztiuningował .... za wszelkie sugestie dzieki :D

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 lata później...

mam problem z rozświetleniem jej. za każdym razem przepala się żarówka z początku szeregu. najpierw się chwilę dymi coś, potem pali się połową mocy ,a potem gaśnie. czy ktoś wie może dlaczego tak się dzieje??

"Wolę błędy entuzjazty od obojętności mędrca" - Anatol France

• 6 miesięcy później...

w nawiązaniu do problemu poruszonego przez Kopczasa - amplitunery Yamahy z tych samych lat czyli seria CR 400,800,1000 i pochodne, też mają problem z przepalającymi się żarówkami w skali i wskaźnikach. Jakie żaróweczki tam można (powinno) się zastosować? , ewntualnie jakieś inne wskazówki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.