Skocz do zawartości
IGNORED

Aleph5 - końcowe uwagi - proszę o pomoc

Matthew

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zakłdam, że na kanał wystarczy 4x20 cm w/w profilu. Przy zamówieniu 8 szt trzeba wziąć 2m czyli jakies 150 zł

Jeżeli znalazło bysię parę osoób to koszt tych radiatorów może spaść do 100 zl+wysyłka.

Zaraz po świętach będę zamawiał.

w

jestam zainteresowany tym radiatorem, wziąłbym 8szt po 25cm. Na zdjęciu nie zgadzają się proporcje wymiarów, według podanych 44x108 profil powinien byc bardziej płaski.

Jak wyglądałaby sprawa cięcia, czy zgrubne i potem frezowanie we własnym zakresie, czy można liczyć od razu na precyzyjnie przycięte kawałki? Jak jest z jakością wykonania tego profilu?

Witam,

wymiary jak ma rysunku powyzej a długosc wedle rzyczenia ja będę zamawiał 8x20 cm

Jak ktos jest zainetresowany to na priva.

Cena za 20 cm kawałek około 16 zł + wysyłka

Witam, dostałem odpowiedź w sprawie ceny:

wychodzi 1.7 zł za cm brutto profilu + wysyłka

chyba, że jest ktoś kto mógłby to w koszty wsadzić wtedy by było 1.4zł za cm

Ja i tak będę zamaiwał więc jak ktoś chętny to priva (tylko na priva przyjmuje zgłoszenia i wysyłam nr. konta)

i była lekka (!!!) pomyłka w wymiarach:

A=100mm

B=95mm

Więc bardzo proszę o odpowiedź doświadczonych czy 3 szt 100x95x200 wystarczą na kanał?

wtedy cena jest spoko

w

>wojtekr

jeśli to ten profil to wkradła się jakaś pomyłka. Metr bieżący tego radiatora (profil RM) waży 9kg i cena którą podałeś wydaje się podejżanie niska

9.1 kg za metr

15.1 zł za kg

9.1*15.1=138*1.22=168

W zaokrągleniu 170 zł brutto za metr czyli 1.7 za cm

koszt wysyłki 20 kg to około 50 zł

wysyłka po kraju pewnie podobnie

to nie jest podejrznie mało tylko zwykła cena przyzakupie więcej niż parę kilo.

A swoją drogą czy ktoś może odpowiedzieć na pytanie czy 3x20 cm ustawione pionowo wystarczy na jeden kanał A5?

Wtedy wystarczy kupić 120 cm a nie 160 cm. Oczywiście wszystkie wymiary nie uwzględniają cięcia (pewnie 5mm na szt.)

>wojtekr

obliczenie wymaganych wymiarow radiatora to dosyć skomplikowana sprawa. Robiłem kiedyś zgrubne wyliczenia radiatora dla A5 i profilu RF z DACPOLU (zdjęcie poniżej). Wynikało z tego, że powinny starczyć 3 kawałki po 20cm na kanał, ale to profil o niższej rezystancji termicznej (waga ponad 13 kg/mb). Nawiasem mówiąc lepiej nadaje się do zastosowań, gdzie trzeba łączyć kilka odcinków radiatora - ma płaską powierzcznię montażową. Profil RM, który proponujesz, trzeba dokładnie frezować przed połączenim odcinków w jedną całość jakimś kawałkiem blachy aluminiowej czy płaskownikami w celu uzyskania maksymalnej powierzchni styku całości. Ja w każdym bądź razie wchodzę w to zamówienie: 6 x 25cm (jeśli wstępnie dojdzie do skutku potwierdzę na priva).

Profil RF chyba również rodią Kęty, może warto się zainteresować tym profilem (niższe koszty dalszej obrógki)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.