Skocz do zawartości
IGNORED

Monster Cable Interlink 400 Mk II

dinus

Rekomendowane odpowiedzi

Robiac porzadki w szafie znalazlem ukryty interkonekt Monster Cable Interlink 400 Mk II. Pomyslalem sobie fajny kabelek, moze go podepniemy, zobaczymy co on potrafi. Kiedys byl uzywany ale po zmianie szafki stal sie zbyt krotki (0.5 m), zostal zastapiony jakims zwyklym kabelkiem ze sklepu z czesciami rtv. No to do dziela. Wydobylem z szafki CD 63SE, wzmacniacz MF E11 i podlaczylem kabelkiem oba klocki.

Zdziwilem sie kiedy uruchomilem sprzet. Bas stal sie strasznie ciezki, wolny, wczesniej bylo przejrzysciej, szybciej.

Co jest grane?

https://www.audiostereo.pl/topic/19892-monster-cable-interlink-400-mk-ii/

A zmieniałeś kabelki z powrotem?

Mam dokładnie tego Monstera, tylko z konfekcją DIY, bo oryginalne turbinki są zbyt niebezpieczne dla sprzętu. Ale raczej nie można 400mk2 porównywać z "drucikami od kompletu".

Cos musi być nie tak na styku. Albo ten drucik masz jakiś hiendowy ;)

Mialem kiedys tego konekta do Akai GX 75 . Bas jak w kazdym Monsterze ogromniasty , wtedy wydawalo mi sie ze tak jest OK . Teraz smialo moge powiedziec , ze w porownaniu z innymi przewodami tej klasy nadmuchany . Uwaga widzialem tez podroby tej firmy , ale latwo je odroznic , bo juz na oko widac Taiwan i to bardzo podly . Monster wskazuje tez kierunkowosc , ale zakladam ze o tym wiesz .

Ja mam dokladnie taki interkonekt i w porownaniu do zwyklych niemarkowych kabli szczegolnie srednie tony sie wzmocnily. Moze nawet az nadto, ale w sumie nie narzekam :-)

U mnie interkonekt lacze wzmak SONY i cd SONY, do glosnikow mam Monstery XP a same glosniki B&W 301.

Wszystko wedlug mnie gra niezle i jakos nie mam zamiaru pozbywac sie moich Monsterkow :-)

Pozdrawiam,

Pawel

Ten interkonekt, ktory mam jest oryginalny. Mam wrazenie, ze nadto eksponuje niskie tony.

W takim razie jaki interkonekt wprowadzi do mojego systemu lekkosc, powiew, przejzystosc, wspaniala srednice?

Ostatnio eksperymentowałem z ustawieniem kolumn na różnych ścianach. Przestawiłem kolumny ze ściany ze skosem na prostą ścianę. Zmiana w brzmieniu naprawdę duża, inny charakter grania. Dzwięk bardzo analityczny, przejrzysty, wręcz sterylny, trochę nawet za bardzo. Kolumny ustawione na płytach granitowych. Do końca nie pasował mi ten dźwięk, za chłodny. Usunąłem płyty granitowe, przejrzystość została, a ogólnie dzwięk się trochę ocieplił, stał sie przyjemniejszy w odsłuchu. Myśle, że takich różnic w brzmieniu nie uzyska się kabelkami. Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.