Skocz do zawartości
IGNORED

Co jest lepsze GG,Tlen,WP czyCośInnego ?

JFSebastian

Rekomendowane odpowiedzi

Kożystałem z tego kiedyś. Faktycznie zajmuje mało pamięci ale niektóre pluginy były niedopracowane...

Czy miranda nadal "żyje" czy już chłopaki dali sobie spokój ?

Gość _avw_

(Konto usunięte)

Witam:

Może AQQ ?

Integruje Tlen i ICQ mozna pobrac wtyczki do GG i WP kontakt. Można z jego pomocą szukać kontaktów na tych komunikatorach. Trzeba tylko logować się na ich serwerze.

Kiedy nie wykorzystuje się AQQ zawsze można właczyć poprzednio stosowany komunikator i nie traci się jego funkcjonalności - jak to się dzieje przy integracji GG do Tlenu lub do WP Kontaktu.

• Redaktorzy

dla mnie najwygodniejsza jest Miranda - wtyczki do wszystkiego + pogoda dla danego miasta (on line) +metacontacts (jeśli Twoi znajomi są zarejestrowani jednocześnie na GG,O2,itd to możesz stworzyć taki metacontact i mieć każdego z nich jako jedną "ikonkę" a nie kilka), blokada spamu itd.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Fr@ntz, 4 Sie 2005, 13:52

>dla mnie najwygodniejsza jest Miranda - wtyczki do wszystkiego + pogoda dla danego miasta (on line)

>+metacontacts (jeśli Twoi znajomi są zarejestrowani jednocześnie na GG,O2,itd to możesz stworzyć

>taki metacontact i mieć każdego z nich jako jedną "ikonkę" a nie kilka), blokada spamu itd.

O wreszcie to zrobili... Faktycznie ciekawe...

Nie można określić, który klient gg jest lepszy. Ja przetestowałem tlen, aqq, mirande, wpkontakt, konnekt, hapi i najbardziej lubię tlena+wtyczka zahadum.

Sciągnij wszystkie i sprawdz samemu!

• Redaktorzy

A można w innych komunikatorach (niż miranda) ustawić równie przyjemne tło?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

"I am an audiophile"

W tlenie można nawet takie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wszystko powyzsze to bzdety i zardzewialy zlom. Najlepsze i najnowoczesniejsze rozwiazanie to jabber i do tego dowolny klient np. psi. Do obslugi gg wykorzystac odpowiedni transport.

Gość _avw_

(Konto usunięte)

WP kontakt opiera się o sieć jabber. Serwer jabber jest wpisany w identyfikator użytkownika - @jabber.wp.pl . AQQ musi stosować podobne rozwiązanie, bo również za jego pośrednictwem można obsługiwać WP kontakt.

• Redaktorzy

używałem przez prawie rok, ale po ostatniej reinstalce winzgrozy już go nie wgrywałem, miałem go dość, albo po prostu mi się znudził. Za to u moich rodziców Mamuśka i Babcia są zachwycone, bo mogą bez limitu "wisieć na kablu" z rodzinką z całego świata. Jakość dźwięku już przy połączeniu 128/128 jest bardziej niż zadowalająca a do opóźnień można się przyzwyczaić, bo na stacjonarnym przy interkontynentalnych też są.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Na razie badam WPkontakt i bardzo mi sie podoba. GG i Tlen odpada bo nie wspiera jabbera. na razie nie korzystam z jabbera ale w przyszłości będe. W Polsce i tak wszyscy korzystają z GG. Jak miałem konto jabber to nikt na nie nie pisał, tylko na GG....

Pozatym mój admin sieci zrezygnował z pomysłu własnego serwera jabber :((

• 8 miesięcy później...

PANOWIE POMOCY!!!!

Właśnie zablokowali (w pracy) mi dostęp do Gadulca. Nie znam się na tym całkowicie ale chodzi o jakieś porty na firewallu czy coś. Można to jakoś obejść? W jakiś inny sposób wyjrzeć na świat i pogadać chwilkę z paroma osobami?

Szlak człowieka weźmie.... Czasu na pogadanie miałem i tak niewiele (raczej do śniadania albo czekając na zakończenie pracy przez kogoś) ale i tak udało mi się nawiązać kontakt z paroma przesympatycznymi osobami z tego forum, a tu taka klapa......

HELP?!

Słuchając rozumu....

foni, najprawdopodobniej zblokowali bezposredni dostep do serwerow GG, zainstaluj sobie np. tlen i polacz sie via tlen do gg.... Jesli to nie pomoze, to jabber i via jabber do gg... No chyba, ze puszczaja ruch tylko przez proxy... Wtedy raczej dupa...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

kiedyś widziałem że było coś takiego jak GG na stronie www

ale dzis nie mogę już tego znaleźć więc albo zaniechano tego rozwiazania albo po prostu *upa blada jestem...

czyli jak poblokowali wszystkie porty na firewall tu kicha totalna?? nie straszcie !!!

Słuchając rozumu....

foni

>czyli jak poblokowali wszystkie porty na firewall tu kicha totalna?? nie straszcie !!!

No jest to mozliwe :) Ale najczesciej to miszczowie blokuja tylko IP serwerow GG... Wiec testuj transport GG via tlen lub jabber... Hie hie hie... A jak proxuja to uwazaj, bo moze szef ma dostep do logow proxy i widzi, ze siedzisz sporo na forum ;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

---> foni

To jest tutaj:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Panowie!

Jestem Wam i tak suuuuper wdzięczny. Zadziałało GG z jakiegoś web.gadu-gadu.pl czy coś w tym stylu.

Dla mnie to i tak rewelacja choć komunikator jest w bardzo mocno ograniczonej formie. Niestety skorzystać z tlenu, spika czy innych wynalazków nie mogę bo......mam zablokowane pobieranie ze stron www plików o rozszerzeniach exe, zip i coś tam jeszcze. Policja nawet tak nie działa.

Będę walczył dalej bo ta wersja GG jest mało satysfakcjonująca, choć w stosunku do stanu z przed godziny i tak jestem uradowany.

Jeśli macie inne pomysł to bardzo chętnie wypróbuję.

BTW wychodzi na to, że jednak jestem *upa blada......

Słuchając rozumu....

mama pytanie , czy ktoś ma instalkę gg sprzed wersji 7, czyli np dowolne rozszerzenie wersji 6, lub wczesniejsze . jesli tak to prosze o przeslanie na adres mail, ktory jest w " o mnie". pzdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.