Skocz do zawartości
IGNORED

Oświadczenie Power Audio Laboratories

Power Audio Laboratories

Rekomendowane odpowiedzi

BlueMax => właśnie o tą niezgodność w punkcie 3 chodzi.

Ja jestem gotów sprzedać mój kabel od komputera z zabezpieczeniem ferytowym po promocyjnej cenie 900zł ;-)

Qubric, nigdzie nie pisałem, że przedsiębiorca płacąc skladkę płaci więcej niż reszta(procentowo), moze poza kretyńką stawką na ubezpiecznie zdrowotnie -wyższa niż podstawa naliczenia składki na reszte ubezpieczeń(?)

Debila, który to wymyślił serdecznie z tego miejsca pozdrawiam.

Pisałem, że płacąc zus mamy do czynienia z przymusowym zakupem kabli Velum i listwy PALa, za przynajmniej 2 x większą kasę niż sobie rzyczy konkurencja. Placą tak wszyscy, a polityka poje...go zusu, który porozdawał renty to jego problem. Tak jak obecny rząd powinien z własnej kasy dożywotnio bulć emerytury górnikom. Ja daję prezenty za własne pieniądze.

Jest taki kraj na świecie, 11% wzrostu, system gospodarki nakazowo-rozdzielczy, urzędnicy mają sie tam świetnie, coś dla prawdziwego konesera:)

To tyle na temat logiki i dalekowzroczności działalności zus i niebyłbym sobą, gdybym nie dopisałświń przy korycie.

Pozdrawiam

Jeszcze tej listwy kolega nie oddał?:)

...aha, odpisuję po takim czasie bo oczywiście właśnie żarłem, chlałem, mieszkałem, kształciłem dzieci(oups,wakacje, no to byłem na wakacjach na koszt dzialalności), woziłem dupę(a nie powinienem, bo chlałem:)) i pieprzyć dziwki(mniam, mniam:)) na koszt własnej działalności. Zastanawiam się jak po kilkudziesięciu latach pracy pójść na emeryturę, bo przy takim trybie życia to pociągnę z 200lat.

Do Gutekbulla a z czego kocie najślicznieszy ja te ferryty mam tnie się kabel tuż przy ferrycie, nacina gumoplastyk,którym jest powleczony i ciągnie i co my mamy dwie wtyczki ferryt i od metra cienkich przewodów nieźle się lutujących. Dzisiaj inwestując 37 złotych w części dodając na wyjściu jeszcze jeden ferryt na wyjściu przed gniazdkami i dodając 4 godziny własnego czasu - dwa wypalone papierosy zmontowałem listwę działa i to

dobrze sprawdzona [sprawdzanie wliczone w czas montażu

niespokojny, no i o to chodzi, tak robisz, sprzedajesz to za 1000zł w ilości miliona sztuk dziennie,a w między czasie robisz to co kolega Qubric poradził:)

No i ta nieszczęsna recenzja ;-)

Czytam ją i mam wrażenie ,że robią z nas idiotów.

Naprawadę bardzo poważnie myślałem o kondycjonerze Power Audio Laboratories, ale jak to ma mieć poziom tej listwy ?!

Są tam jakieś puszki - pewnie puste?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

gutekbull, wypożycz i posłuchaj. Jakie to ma znaczenie co jest w środku, jeżeli Ci zagra? Opisy sa klamliwe i trzeba być tego świadomym przy zakupie. Przynieś kondycjoner do domu, jak zagra fajnie, to go rozkręć i sam sobie napisz recenzję, nie kupujemy przcież dla recenzji? Bo jeszcze sie zaraz okaże, że Ci co mowią, że audiofile słyszą rankingami i recenzjami mają rację.

lancaster

Tylko że praktycznie kondycjonera nie można pożyczyć od PAL-a ! Owszem można go kupić i ew. zwrócić

cytuję "w ciągu 72 h od otrzymania przesyłki" co praktycznie daje 1 dzień czasu na odsłuch świerzego,

niewygrzanego urządzenia, czyli o jego wpływie na dziwęk dowiesz się g...

Te warunki odstraszyły mnie swego czasu od kontaktów z PAL-em i testowania PB.

Rozmawiałem z kilkoma osobami które odsłuchiwały PowerBoxy i ich podsumowując icjh uwagi to v. 3 jest dobrym urządzeniem ( w przeciwieńswie do 2.1 ), lepszym od konkurencji zagraniczniej w tym zakresie cenowym,

ale bynajmniej nie high-end jak to przedstawiono . w recenzji w MHiM.

Pewnie trzeba wziąć na tą recenzję odpowiednią poprawkę bazując na recenzji tej nieszczęsnej listwy :).

=> piter

Mariusz Malinowski nie zakwalifikował Powerboxa v.3.0 do hi-endu. v.2.1 był za to produktem roku, czy jakoś tak - juz się gubię w tych wszystkich rankingach ;-)))

Produkty PALa są dostępne tylko u producenta? Jeżeli są sklepy, to można wypożyczyć i posłuchać juz wygrzenego urządzenia. Albo nawet w PALu można się umowić, żeby prezsłali egzemplarz po kilkudniowej pracy w sieci. Wtedy 1 dzień na testy w 1 systemie wystarczy. Kilka przelączeń między listwą od kompa a PALowską i wiadomo będzie, czy warto wydawać kasę. Jak dla mnie za różnice na "granicy percepcji" nie wart placić 1kzł, lepiej tą kasę wydać na koncerty(zdecydowanie lepiej), ale jezeli różnica jest wyraxna to czemu nie...Jeżeli urządzenie ma za sobą kilkadziesiąt godzin pracy, to słychać jak wplywa na dźwięk w naszym systemie i albo zostaje, albo wraca. Po cholerę nakręcać jakąś fobię, tu nie ma obowiązku zakupu, producent w razie czego urządzenie odbiera i zwraca kasę. Może sam pożyczę, tylko poproszę o jakis dluższy czas na odsłuch, zebym mógl pojeździć po znajomych i posłuchać ew. różnic w kilku systemach.

piter, 72 godziny od otrzymania przesyłki to dokladnie 3 dni, ani mniej, ani więcej:)

lancaster

- w trójmiescie nie ma sklepów które sprzedają PAL-a

- PAL dawał mi tylko jedna opcję - sprzedaż z możliwością zwrotu w ciągu 72h , nie było mowy o innych możliwościach,

choc pytałem

- pomimo starań nie udało mi się dowiedziec precyzyjnie co znaczy te 72h , czy to dni robocze, czy wszystkie,

i czy przesyłka może być wysłana po 72h ode mnie czy ma w ciągu 72h od otrzymania dotrzeć z powrotem do

producenta, więć stwierdziłem że podejście PAL-a do klienta mi nieopowiada i sobie odpuściłem.

piter, jeżeli pisza, że można zwrócić to jak dla mnie jest oczywiste, że dostajesz listwę, słuchasz i jeżeli ci nie odpowiada, to po 72 godzinach odsyłasz. Zadzwonie do PALa i pogadam.

lancaster

Nie zauważyłeś, albo ja niewyrażnie napisałem, że rozmawiałem nie o listwie, tylko o kondycjonerze za prawie 5 tys.

Który podobno powinien się wygrzewać ok.100-150h.

lancaster- a co jest możliwosc, że po podłączeniu nie zagra???... sprzęt, aha czyli może być tak, że nie dostarczy prądu i nie będzie możliwości włączenia. Czy dobrze rozumiem?

Gutek odpuść sobie.Prościej pociągnąć od skrzynki przewody do pokoju.

piter, przed momentem zakończyłem rozmowę z PAL-em, bardzo mily facet.

Dystrybutora swojego kondycjonera masz w Gdańsku w firmie Proton. Dokladnie, firma nie jest dystrybutorem, ale będzie nim prawdopodobnie w najbliższym czasie. Kupowali już urządzenia w tym Twoje Powerboxy w PALu i nie wykluczone, że jeszce je tam mają. Zapraszają.

Co do samych urządzeń, na obecną chwilę w PALu nie kupisz nic, bo magazyn pusty, czas na urlop, a produkcja ruszy "wczesną jesienią", czyli połowa/koniec lipca już coś będzie na stanie.

Facetowi z PALa było bardzo przykro, że soundtrack nie skontaktował się bezpośredni z nim.

Jak w każdej firmie zdarzają sie niezadowoleni klienci. PAL moim zdanie postępuje bardzo elegancko.

Ewentualny zwrot towaru nastepuje po 72 godzinach, czyli łopatologicznie:

odbierasz paczkę w poniedziałek rano, słuchasz cały poniedziałek, cały wtorek, całą środę,a w czwartek rano odsyłasz.

Wybuliłem sie na komurkę w nieswojej sprawie, żeby przerwać tą suchą dyskusję, czasmi lubię poczytać sci-fi, ale jak nikomu to krzywdy nie robi, a tu się rozkręcała powieść "Witamy w polskim piekle"

Pozdrawiam

lancaster

Ten dystrybutor to chyba jest od paru dni, no ale dobrze ,można będzie mozna rozstrzygnąć wątpliwości.

Niespecjalnie mam w tej chwili ochotę na kondycjoner PAL-a , ale w sumie co szkodzi spróbować jeśli będzie

pod ręką.

Szkoda że PAL nie był tak konkretny w mailach ze mną...

Zydelek, na jaki koncert? Prowadzisz działalność, czy nie? Qubric nic nie pisał o koncertach, przeczytaj jeszce raz co kolega wcześniej napisał i zastosuj się do instrukcji:))

Tak serio, to też cos muszę upolować w przyszłym tygodniu, bo dawno muzyki na żywo nie słuchałem.

:):) ja nie, bo nic od niego nie kupiłem:):)

Ale jak będę chciał komuś kogo nie lubię zrobić swiństwo to polecę zakup czegoś od Pala:):)

Znikam na koncert, bo zostało 9minut.

Czółeczko ^^^

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.