Skocz do zawartości
IGNORED

Oświadczenie Power Audio Laboratories

Power Audio Laboratories

Rekomendowane odpowiedzi

Sądzę ze temat listwy powinniśmy skończyć , z palem na pal. i tak sobie nachlapał i nie pomoże zadne tłumaczenie - stracił wiarygodność - nieważne słusznie czy nie

a to sie jeszcze okaze. proponuje pierwszy weekend wrzesnia, zeby sie o tym przekonac. skrzynka kontaktowa dla wszystkich zainteresowanych moim happeningiem proponuje uczynic watek o podobnej tresci na forum hfim. nie chce mi sie dublowac wpisow:-)

MaruśkK... (to K... to po mamusi ?). Nie odpowiadaj na moje wpisy dopóki się nie nauczysz czytać ze zrozumieniem. Bo nie dość, że przez większość wpisu pier**lisz nie na temat to jeszcze bez sensu.

majo, 6 Sie 2005, 17:32

Co chcesz udowodnić i po co? Klient kupił produkt, który wg niego i wg tego co sam wewnątrz niego zobaczył nie zawiera tego o czym zapewniał producent, że powinien zawierać.

Producent na razie wypiął dupę (bez względu na to czy to bezczelne oświadczenie napisał PAL czy ktoś się pod niego podszywający). Producent nie wyjaśnił dlaczego są różnice między opisem zawartości listwy, a zawartością. Nie zaprzeczył również że takie różnice są, nie stwierdził że różnic być nie powinno i w związku z tym sprawę zbada... Nie zmienił też chyba opisu zawartości listwy na swojej stronie Internetowej.

Być może – czego nie wiemy właśnie realizuje reklamację klienta i wszystko skończy się jak trzeba. Ale w takich sprawach strategicznie powinien przeprosić za pomyłkę (nawet jeśli to klient się pomylił - bo moze tam w środku jest kilogram skrzetnie ukrytych warystorów i innych bajerów zabezpieczających których klient nie zauważył?).

Albo chociaż zrobic wzorem Accuhorna po tym jak wysmiewaliśmy bzdury wypisywane na ich stronie Internetowej - czyli udać że to ciepły deszczyk i po prostu zmienić opis listwy na stronie Internetowej.

majo, 6 Sie 2005, 17:32

Twoje eksperymenta byłyby uzasadnione gdyby mogły wykazać, że w listwie było jednak to co być powinno... A tego udowodnić nie zdołasz.

Uprzejmie się pytam czy Waść się z czegoś nie urwał jak się spieszy to odpytaj w ramach przyjaźni polsko radzieckiej kogoś z za Buga robili tego od groma i w dodatku na lampach o mocy od 1 kW do 5 kW kilka typów podobno 2 lub trzy modele o mocy znacznie większej niż 5 . Polecam pielgrzymkę po serwisach sprzętu audio może ktoś ci załatwi polski o mocy 2 kW albo przynajmniej pokaże ci schemat abyś wiedział co jest w środku i ile

części do tego nawet zdrowo przepłacone są warte i ile,mógłby kosztować montaż i wytworna obudowa.

To było do GUTEKBULLA [ sorry jesli nicka przekręciłem ] rozmawiałem ze znajomym z Automatyki i Robotyki o mocy 1-1.5 kW z honorarium dla składającego [obudowa komputerowa układ zrobiony na półprzewodnikach od 1200 do 1500 zł. [dane aktualne z dnia dzisiejszego]

niespokojny => ???

Nie czytałem całego wątku bo chyba szkoda czasu, ale rozumiem, że kolega "soundtrack" chce firmę

"Power Audio Laboratories" podać do sądu ,chyba słuszna decyzja, należy walczyć z tego typu nieuczciwością ;-)

OTO kolejne oświadczenie PALa, skopiowane z konkurencyjnego forum:

""> W nawiązaniu do naszej dzisiejszej rozmowy telefonicznej m.in. w celu wyjaśnienia całego powstałego zamieszania oraz odpowiedzi na pytanie Redakcji o zgodność opisu z produktem informuje, że produkowana przez nas filtrująca listwa sieciowa Powerport i jej opis na serwisie www jak i w materiałach informacyjnych jest ZGODNY i nie zawiera żadnych sprzeczności, niejasności czy rzekomych ukrytych obietnic.

>

> Listwa Powerport to proste i solidne urządzenie, które może funkcjonować oddzielnie lub wraz z kondycjonerem zwiększając liczbę podłączanych urządzeń, który to ją wspomaga w aspektach filtrowania i przeciwdziałania przepięciom. Naiwnością byłoby nie rozsądnie przypuszczać że urządzenie o wymiarach 380 x 55 x 70 mm w którym ledwie co mieści się okablowanie wraz z gniazdkami znajdują się jeszcze układy i filtry żywcem wzięte z kondycjonerów, ...a, jednak w przeciwieństwie do niektórych podobnych konkurencyjnych produktów takowe zawarliśmy w listwie, w uproszczonej formie, na tyle aby ich wpływ był jak najmniejszy w odwiecznym kompromisie pomiędzy;gęstością filtrowania; i jej wpływem na brzmienie, ceną, a efektem końcowym. Listwa Powerport SE różni się lepszym okablowaniem, jakością gniazd wyjściowych oraz inną charakterystyką i skutecznością (czyt. przewymiarowaniem) elementów filtra.

>

> Na stronie www jak i w materiałach informacyjnych znajdujemy następującą informację:

>

> Co najważniejsze listwa posiada szereg zabezpieczeń takich m.in jak: skuteczny filtr przeciwzakłóceniowy, filtr absorbcyjny, ogranicznik udarów i przepięć oraz bezpieczniki topikowe>

> ..co daje słusznie do myślenia, że nie mamy do czynienia ze zwykłym pustym pudełkiem Nikt tu nie pisze o żadnych magicznych filtrach czy układach. Elementy są wręcz DOKŁADNIE wymienione po kolei. Listwa jest w uproszczeniu filtrem dolnoprzepustowym i zgodnie z poniższym posiada elementy odpowiedzialne za:

>

> 1.Rolę elementu przeciwzakłóceniowy oraz przeciw przepięciowego pełni pokrótce przeciwzakłóceniowy kondensator klasy X2, który (jak podają podstawowe źródła wiedzy na temat działania elementów elektronicznych) spełnia w obwodzie elektrycznym funkcje tłumienia zakłóceń oraz ochrony urządzeń elektronicznych i elektrycznych przed przepięciami w sieci elektrycznej.

>

> 2.Rolę filtra absorbcyjnego pełni dławik ze specjalnego rdzenia ferrytowego który przeciwdziała zakłóceniom przenoszonym drogą przewodzenia i wzbudzaniu się pasożytniczych sprzężeń i rezonansów leżących poza pasmem napięcia użytecznego. Taki filtr zwiększa indukcyjność przewodów linii zasilającej w skutek czego ogranicza również szybkość narastania prądów zakłócających.

>

> 3.Dodatkowo rolę ogranicznika udarów i przepięć pełni warystor wraz z bezpiecznikami topikowymi, które poprzez przepalenie odłączają fizycznie zasilane urządzenie po przekroczeniu zadanego progu maksymalnego skutecznego napięcia zadziałania warystora. Pełni to funkcję ochrony przed impulsami przepieciowymi oraz absorbuje określoną wartość energii szkodliwego impulsu.

>

> 4.Układ z zasilaniem diody świecącej sygnalizuje obecność napięcia w gniazdkach wyjściowych.

>

>

> Zaistniałą sytuację mogę chyba wyjaśnić jedynie tym, że wybujała ułańska fantazja nabywcy audiofila posiłkowana cybergodzinami zmarnowanymi na forum w zakładce DIY każe mu domniemywać, że wewnątrz znajdują się czarodziejskie układy, których rzecz jasna sam nie jest w stanie lub nie potrafi zrobić.

>

> Opisy opisami, z wiadomych przyczyn tajemnicy zawodowej nie będę nikomu ujawniał szczegółowej budowy, schematu, wartości elektrycznych elementów czy ceny podzespołów JAKIEGOKOLWIEK z produkowanych przez nas urządzeń, bo to rażąco uderza w interes firmy. Zarówno koszt produkcji jak i końcowa cena sprzedaży produktu to wartości co do których nie mam obowiązku się z nich nikomu tłumaczyć i nie będę.

>

>

> Co do zdjęć produktu.. proszę bardzo, załączam je w tym mailu natychmiast (rozbierając pierwszą lepszą sztukę) aby nie być posądzonym o preparowanie listwy, choć dam chyba sobie rękę uciąć, że zostanie to odpowiednio skomentowane przez osoby tym zainteresowane. Zresztą nie widzę problemu, każdy może udać sie do dealera celem zakupu listwy, po wcześniejszym zaopatrzeniu się w Castoramie w młotek, obcęgi, siekierkę i flex.. i zobaczyć co siedzi w środku, nie widzę przeszkód, wręcz przeciwnie :-).

>

> Kolejnego oficjalnego naszego stanowiska na forum nie bedzie i nie damy się sprowokować do uczestniczenia w tej pasjonującej dyskusji, bo nie mamy się z czego tłumaczyć.

>

> Na wszelkie informacje i wątpliwości odpowiadamy jedynie w osobistym oficjalnym kontakcie czy zapytaniu.

>

> Na tym chyba kończę, ufając resztkami wiary w rozsądek, szeroko otwarte oczy i uszy przyszłych nabywców oraz niezmiennie dobre imię prasy,

>

> ...a ja robię swoje.

>

> Pozdrawiam i jestem do dyspozycji

> Adam Szubert

>""

"...listwa posiada szereg zabezpieczeń takich m.in jak: skuteczny filtr przeciwzakłóceniowy, filtr absorbcyjny, ogranicznik udarów i przepięć oraz bezpieczniki topikowe."

Owo "takich m.in jak". pomijając niezręczność gramatyczną, oznacza, że oprócz wymienionych znajdują się jeszcze INNE ELEMENTY. Interpretacja takiego sformułowania jest jednoznaczna i bezdyskusyjna ;-)

Do GUTEKBULLA to co pisałem z specjalnie dla Ciebie to jest Cena KONDYCJONERA A LISTWA NIE POWINNA KOSZTOWAĆ WIĘCEJ NIŻ 5O ZŁOTYCH 60 TO JUŻ ZDZIERSTWO KOMPLETNE FILTRY ZABUDOWANE Z REWELACYJNYM FERRYTEM KTOŚ Z TEGO FORUM JUŻ NAMIERZYŁ NAWET PODAŁ NAMIAR ZE STRONĄ ICH PRODUCENTA ROZUMIEM WOLNY RYNEK PROSZĘ BARDZO ALE BEZ PRZESADY TO CO WAM WCISKAJĄ W BEZSZCZELNY SPOSÓB TO JEST ROZBÓJ W BIAŁY DZIEŃ NA PROSTEJ DRODZE I KWALIFIKUJE SIĘ JAKO PRZESTĘPSTWO GOSPODARCZE . Jeśli ktoś mieszka w Krakowie i ma aparat cyfrowy lub skaner dostanie schemat

filtra który żadnych zakłóceń nie przepuszcza a od poprawiania kształtu sinusoidy stabilizacji napięcia służy kondycjoneri dzisiaj to już pisałem części + robocizna to 1500 góra z dopłatą za ekspres a 5000:1500=3.33333

czyli to co chciałeś kupić ma cenę zawyżoną . Gdyby nie to, że muszę się zajmować obecnie innymi, którzy są w

nienajlepszym stanie to namówiłbym znajomego aby do swojej działalności usługowej dopisał produkcyjną w ilościach jednostkowych góra 10 -20 gotowych miesiąc w miesiąc.

-> Marek

Wtrącone 'm.in.', co by nie powiedziec o znaczeniu całego zdania, jest jednak dośc niewinnym chwytem reklamowym (w porównaniu z opiewaniem pod niebiosa, wymyślaniem kosmicznych nazw dla niekosmicznych pseudotechnologii itd.). Ja chcę wiedziec coś innego - jest ten warystor w środku, czy go nie ma? Inna sprawa, ze nie mam pojęcia co to jest :)

yesfan- przytoczony przz Ciebie wpis przeczytałem trzy razy.

Nie chcę zrobić niczego..., ale k**wa!!!! nóz się otwiera w kieszeni. Nie ważne, że nie chodzi o mnie. Jesli to tak się pozostawi, za miesiac, czy dwa znajdzie się następny, który znów cos wymysli:):) by wyjąć za friko od nas forsę. Przecież toparanoja. A moze ja jeszcze spię? Nie, bo jak się uszczypnąłem,to bolało:):) Gościu, robi sobie jaja i ma wszystko i wszystkich w dupie. A moze to koleś Millera???:):), ze tak wszystko olewa, jest butny itp.?

Zobacznie co znalazlem na jednym z serwisow prasowych:

"Dzis ok. godz. 6.00, w bramie jednej z Warszawskich kamienic, znaleziono zwłoki Adama Sz. Jak wynika z ogledzin policyjnych zostal on uduszony przez nieznanego sprawce. Narzedziem zbrodni byla prawdopodobnie, znaleziona przy denacie, listwa zasilajaca z kablem. Adam Sz. byl znanym w kregach audiofilow, wybitnym specjalista od public relations i marketingu zatrudnionym w firmie Power Audio Laboratories. Policja wiaze zabojstwo z ostatnia afera wokol produktow firmy PAL."

q., ja nie rozumiem tego twojego postu. ja proponuje prosta rzecz - rozkladamy na czynniki pierwsze zlota wersje powerporta. mnie gowno obchodzi, jak kto sie bedzie czul przed, po - albo w trakcie.

Majo- ten który rozpętał III wojnę audiofilska juz rozebrał. Obejrzał, porobił zdjęcia i zamiesciłje na forum.Czy zatem mu nie wierzysz? Bo ja wierzę!!! Czy chodzi o zabawęw Sherlocka Holmsa?

W kwestii zawartości wnetrza w stosunku do opisu wszystko zostało wyjaśnione. Rozbierać więc nie musisz, chyba, że lubisz.... :):):)sam wszystko sprawdzić.

Teraz swą uwagę powinieneś skierować na:

1. Czy prasa została wpuszczona w dołek?Czy moze o wszystkim wiedziała? :):):)

2. Kto za tym stoi? :):):)

3.Moze maja szpiegów na forum? Jeśli tak, to kto to taki? :):):)

4. Najlepiej od razu zaprosić WSZYSTKICH na kiełbaskę i gorzałę- samo się wyda! :):)

5. Jeśli nie?! To zabierzemy go w sztorm na morze! Zlęknie się i zacznie spiewać---- a ja mam wszystko w dupie trallalala:):):):)

Smutno, ale prawdziwie.

Pozdr. i piję za tych co na morzu :):):)

Dokładka Panowie to jest nasze zdanie że mamy wątpliwości i większość twierdzi że stosunek części i robocizny

do ceny produktu finalnego jest wyjątkowo niekorzystny ale wyrażajmy swoją opinię bez inwektywów, bez emocji zimno i spokojnie . Sercem każdej listwy jest element wielkości pudełka zapałek tylko nieco wyższy zabudowany szczelnym stalowym ekranem z którego wychodzą odczepy jest ich raptem pięć a więc masa dwa odczepy na wejściu dwa odczepy na wyjściu na górnej płaszczyxnie pudełka symbol i schemat tak robią porządne

firmy. Jeśli ktoś chce się bawić tak jak wasz znajomy a mój przyjaciel to niech spróbuje skorzystać z tak zwanego

UPS-u ponieważ sprzęt reporterski pobiera mało prądu korzystał z wlasnej "elektrowni " gdy to co dostarczał zakład energetyczny miało spadki napięcia i inne wredne przypadłości.

Wracając do owej nieszczęsnej listwy nie mam pieniędzy aby ją kupić nawet gdybym je miał też nie kupiłbym

robiąc coś takiego samodzielnie mogę dopieścić każdy szczegół co jest niemożliwe przy masowej produkcji.

Nie róbmy antyreklamy ani reklamy od tego są inni .

Jakby ktoś przypadkiem nie wiedział gdzie kupić kable i listwy Supra (nie pracuję dla tej firmy!!!!!)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czegoś tu nie rozumie? Czytam i ...Jakis gosc od PoweraPala odpisał nadrekatorowi czy wygadał mu przez telefon (niewazne)ze w ich listwie zasilajacej Powerport se jest kondzior klasy X2 i warystor i feryt i co tam jeszcze ale delikatnie tego ogolnie by nie zesrac czegos w dzwieku i koniec kropka. A tu k...a ja pier...e chca go mordowac, bombe spuszczac,wojne wytaczac ,Posadzaja ze misiek jest rodzina Millera , Kwacha itp !Przecie to jacys mocno p....i kolesie? Roman G ze spec komisji to przy nich anioł ;) To sie nadaje do leczenia srodkami psychotropowymi. Zal mi wielu firm ktore zostaly tu zgnojone i zmieszane z lajnem. Pewnie lepiej tak bo za moment wszedzie wejda zoltki chinskie ( odwieczni zlodzieje cudzych pomyslow) no ale czego sie spodziewac w koncu swoj ciagnie do swojego. A moze to robota ich jakiegos zawistnego konkurenta? Mam tez ta listwe ale zwykla wersje i nie mam jej nic do zarzucenia.Kupilem bo dokonalem takiego wyboru.Slucham muzy i klockow juz jakis czas i trzeba byc naiwym sadzac ze takie ustrojstwo zmieni szokujaco dzwiek.Owszem zmienia ale tyle ile daje sieciowka.Ci co slluchaja a nie tylko bija piane wiedza co grane.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.