Skocz do zawartości
IGNORED

Debiut Mr Stryjeckiego na Triodzie!

MariuszJ

Rekomendowane odpowiedzi

Toż ja nie twierdzę, że my są jak kryształ czyści :-) Zauważyłem tylko zastanawiająco częste odwoływanie się do znienawidzonego zjawiska audiofilizmu i obarczanie go winą za wszystkie grzechy świata. I to niekoniecznie w owej marginalnej zakładce, ale także w wątkach poświęconych sprawom czysto technicznym.

Co do nieszczęsnych inżynierów... wspominałem już dzisiaj w innym wątku, że sztuczny podział na "techników" i "melomanów" wyrządza środowisku audio wiele złego. Obie strony okopują się na własnych pozycjach i prowadzą bezustanny ostrzał przeciwnika. W takich warunkach trudno o jakąkolwiek dyskusję. Doświadczony inżynier, który twierdzi że nie ma różnicy w brzmieniu pomiędzy Diorą a Markiem Levinsonem bo tak mu oscyloskop pokazuje, jest dla mnie równie egzotycznym zjawiskiem co pseudoaudiofil, który słyszy poprawę brzmienia po wykręceniu żarówki w przedpokoju.

>dudivan, to ja Ci wkleje też cos na osłodę. Ze strony 'znajomej triody', a to piekne zdanie wyatukuowane przez jednego ze znanych nam kolegów brrrr.....:-)

"Jakby co to Jasiu nie jest sam. Stoja za nim rzesze inteligentnych, posiadających rzetelna wiedze oraz logicznie i racjonalnie myslących ludzi dla których nie ma rzeczy dla których nie ma jakiegoś wyjasnienia chodzby byly to rzeczy niestworzone..."

Jak już to zrozumiesz, to pewno zauważysz, że jesteś zupełnie sam:-)

Wpisy forumowicza Jasia czyta sie przyjemnie, jedyny problem z nim jest taki, iz twierdzi, ze wszystkie wzmacniacze graja tak samo (np. jego Yamaha i JR Concentra, oczywiscie odsluchiwane w kontrolowanych warunkach).

Proszę odwalić się od inzynierów, bo sam nim jestem. Może i my, to kiwi, czyli ptaki nieloty, ale...

Inżynier ma za zadanie coś zrobic lub zbudować i to cóś nie może wybuchnąć, zawalić się czy porazić prądem użytkownika, dlatego inżynier musi byc dość konkretny i użytkownika powinien bronic Bóg przed np. surrealistycznym poczuciem humoru rzeczonego.

Pocieszam zię, że jestem inżynierem chemikiem, a to już zupełnie inny gatunek. ;-)

>Nowy2

I napewno Ci nie jest głupio?...:-)

A z tymi chemikami, to rzeczywiście dziwna sprawa...Pamietam, jak mnie kiedyś za komuny milicja wieczorkiem dorwała, jak wracałem lekko cięki do domu z imprezki. Jak zobaczyli w papirach żem student chemii, to tylko jękneli, potem ryknęli smiechem i ....puścili spokojnie do domu.

Witam!

Nie sądziłem Panie Maćku, że pojawienie się na naszym forum będzie traktowane jako jakaś krucjata. Podano mi jednak stosowny link i tak trafiłem właśnie tutaj z rewizytą:)

Co do rzekomego "kuku" moderatorów triody.

Rozchodzi się o to, że niesposobna tolerować wątki nie mające nic wspólnego z danym działem. Weźmy pierwszy lepszy z brzegu dział "układy i urządzenia". Jeśli w wątku nie ma ani jednego schematu, żadnej z punktu widzenia techniki merytorycznej treści, to nie mam żadnych oporów, by wątek przenieść do "kącika audiofilskiego". I to nie jest jakaś fobia moderatorów, tylko konieczność.

pozdrawiam-A.Zawada

>> A.Zawada

Odniosłem wrażenie, że pojawienie się Maćka Stryjeckiego na forum Triody nie było próbą krucjaty, lecz rekonesansu. Za to krucjata antyaudiofilska prowadzona jest na Triodzie od dawna i z wielkim zapałem. Wydaje mi się, że jedna wystarczy.

Jeśli rzeczywiście chodziło o rekonesans to pozwala mi mieć nadzieję, że jeszcze zabierze głos na naszej poczciwej "triodzie". Z tą nadzieją w sercu życzę dobrej nocy.

Gość

(Konto usunięte)

darkul, 9 Sie 2005, 09:45

>Jak ktos czegos nierozumie ,to i tak obcowanie wsród wiedzacych nic niepomoże,co najwyżej spietrzy

>brak zrozumienia materii.

I znowu nie rozumie !

To pisanie wychodzi ci troche nieporadnie.

>soso napisal:

"Jezeli 1 czlowiek na 1000 jest powaznie skrzywiony psychicznie, ze az niebezpieczny to takich ludzi w Polsce jest 37 000. Jezeli 1 na 100 sposrod tych powaznie skrzywionych jest gotowy wysadzic sie z tego powodu w powietrze to w Polsce mamy 370 potencjalnych terrorystow-samobojcow. Dobrze, ze materialy wybuchowe trudno dostepne. Wariaci na forum przy tym to pesteczka."

Brencik z trioda.com napisal

"Wytrzelac to trzebaby tych wszystkich audiofili! Drewnianymi kulami! Bo normalnych szkoda..."

no to jednego z 37 000 juz mamy :))

Eeee, Brencik, nie poddawaj sie tak latwo ! Opozycja jest temu forum bardzo potrzebna jak powiew swierzego powietrza nad tym szambem. Widzisz - sa juz poszkodowani na skutek tego, ze osob takich jak ty jest za malo - vide: afera z listwa PAL-a.

Ejże dudi, nie jest tak źle, doczytaj ten watek na triodzie do końca:

"Panowie

Przeczytałem wątek i z przerażeniem stwierdziłem u siebie pewne objawy, które są tam opisane. Prawdopodobnie podczas śledzenia i demaskowania audiofilizmu złapałem jakiegoś wirusa "

oraz:

"Ja też jestem uczulony na pożyczanie płyt - mają dla mnie dużą wartość, co niektóre albumy kosztowały mnie sporo wyrzeczeń finansowych i chcę aby zawsze płyty, okładki i pudełka były w takim stanie jak w dniu kupna.

To chyba nie jest zboczenie?"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.